19 Ноември, 2018 13:00 3 255 15

Арестуваха Карлос Гон

  • карлос гон-
  • nissan-
  • renault-
  • mitsubishi-
  • арест

Главният изпълнителен директор на Nissan Карлос Гон бе арестуван от прокуратурата в Токио за предполагаемо нарушение на законодателството за финансовите инструменти и валутите, съобщава на сайта си японският в."Асахи", цитиран от Reuters и БТА.

Според вестника Гон, който е също така и председател на алианса Renault-Nissan- Mitsubishi), е заподозрян, че е занижил размера на доходите си във финансовите декларации. По данни на агенция "Киодо" той вече доброволно е дал показания пред токийската прокуратура.

След разпространяването на новината за ареста на Гон търговията на Токийската фондова борса, която е най-големият фондов пазар в Азия, е била прекратена, така че акциите на Nissan не са пострадали. Същевременно обаче в Париж акциите на Renault се сринаха с 3.10%.

По данни на японската телевизия NHK прокуратурата е започнала днес обиск в централата на Nissan. От компанията твърдят, че от няколко месеца тече вътрешно разследване, което показва, че Гон не е обявил надлежно заплатите си.

"Съществуват и множество други значителни актове на неправомерно поведение, включително и лично използване на активи на дружеството. Nisssan искрено се извинява, че причинява това на акционерите си и заинтересованите страни", добавят от компанията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    7 11 Отговор
    така е като си дава задника на французите
  • 2 Антон

    11 15 Отговор
    Сега ще чакам колегата с ник селянин да се изкаже. Той постоянно плюе по ваг групта че лъжела официалните власти и величае оризарите. Интересно баш жълтия как е лъгал властите с цел облагодетелстване. Пък после ваг му виновни че правят луксозни коли.

    Коментиран от #6

  • 3 хахахаха

    5 7 Отговор
    хахахаха
    "шефът" на дачия гризна дървото

    Коментиран от #5

  • 4 Boxer

    9 13 Отговор
    Не го познавам този, но много добре познавам Рено Гранд Сценик 1,9 ДЦИ . Само резервоарът, седалките и скоростната кутия не съм му ремонтирал . Като са почнали с арестите, да не спират , щото тоя конгломерат се управлява от измамници-икономисти , а не от инженери . Рено-Нисан правят пари, а не коли !

    Коментиран от #12

  • 5 онзи ще се обади

    2 9 Отговор

    До коментар #3 от "хахахаха":

    ще го пуснат бързо голяма част от заводите и акциите са руски

    Коментиран от #7

  • 6 Тошко

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    Селянина боготвори индийци, китайци, японци и пакистанци. Но е българин и живее в Европа и за нещастния му живот сме му виновни ние, каращите по-хубава кола от него и изкарващи повече пари от него. Типичен балкански селски субект!
  • 7 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "онзи ще се обади":

    Ееееех , мечти , мечти и напразни надежди , хахахах !!!

    Коментиран от #10

  • 8 песаа

    4 3 Отговор
    Дано има някой братовчед в съда или полицията!
  • 9 Кольо Камиона

    10 2 Отговор
    Френско-бразилско-ливанският тарикат настъпи мотиката, да се готви южноафриканското тарикатче за манипулиране на счетоводните отчети
  • 10 преди време

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    така ми отговориха и за офшорните компании

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "преди време":

    Ами не знам кой и какво ти е отговарял , ама на публичните компании акционерите се знаят ПОИМЕННО , да не говорим , че в Рено все още мажоритарния акционер е държавата Франция , освен ако не претендираш , че и тя е руска , хахахах !! А в Нисан пък мажоритарния акционер е Рено , да не говорим за останалите !! Виж Автоваз със сигурност е френско-японски , колкото и да ти е неприятно !!
  • 12 Бат Колю

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Boxer":

    Ти тази кола нова ли я купи или на 123 456 км от Горубляне? Щото и аз имам същата, купена нова през 2008 - вече е на 290 000 и освен консумативи и съединител на 260 000 други ядове колата не дава. Имаме в семейството и японска и немска, всички взети нови и при правилно обслужване и експлоатация никоя не дава проблеми...Едната е на 130 000, другата на 180 000, НО не са купени от измамници.Най-обичам някой да коментира марка / модел, когато е взел дарак с изцеден ресурс от джамбазин....

    Коментиран от #14

  • 13 ВАГ

    4 4 Отговор
    Най-доброто в алианса Рено-Нисан-Митсубиши е човека на снимката ,ако не беше той Рено щеше да е мнооого зад Пежо и Ситроен , Нисан щеше да последва Датсун и ....така. Ако Гон стане шеф на ВАГ ще има 50% от световните продажби.
  • 14 Boxer

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бат Колю":

    Пожелавам ти все така със здраве да си ги караш и никога да не видиш това което аз съм видял ! Неща все заложени от завода производител, капани които нямат общо с поддръжката и експлоатацията ! Който ме познава , знае през какво съм преминал и никога няма да си вземе рено . На Рено съм навъртял общо към 230 хил. км , като все още в експлоатация е Клио'92г. и като му гледам състоянието,(спрямо качеството на новите еднодневки), ще го поддържам поне още 5 години (200лв/година не е много за четвърт вековен автомобил). За мен в Рено го удрят на престъпно печалбарство след 2000 година. Късмет !

    Коментиран от #15

  • 15 Дрон

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Boxer":

    Рено до към 2000 са държавна фирма, после се стават частни, купуват Нисан, Дачия, по-късно ВАЗ и наскоро Маструбиши. Що се отнася до качеството - винаги са правили отпадъци, дори да имат добър замисъл (Еспейс) винаги успяват да направят неземни тъпотии при изпълнението... просто французи. В комбинация с Нисан са просто чудесни - Японски замисъл и френЦко изпълнение - резултата е ненадежни гнилочи.

    пс Оня разбирач горе за Нисан и Датсън.. ми то е едно и също, само името сменят след като имат проблеми на УС пазара, леко Датсън за правили военна техника през ВСВ.