Last news in Fakti

25 Ноември, 2018 10:35 2 822 4

Гон отрича всички обвинения

  • карлос гон

Бившият председател на съвета на директорите на японския автомобилен концерн Nissan Карлос Гон, който бе арестуван в понеделник за финансови злоупотреби, е отрекъл обвиненията на токийската прокуратура срещу него, предава японската телевизия NHK, цитирана от Reuters.

Според следствието Гон е трябвало да получи около 8 млрд. йени (€62. млн.) от Nissan след напускането на компанията като компенсация и заплащане по договорите за консултантски услуги. Именно тази сума представлява разликата между официалните доходи на мениджъра на шефския пост на концерна за периода от 2010 до 2017 г., посочени в данъчната му декларация, и реалните, които според следствието е укрил.

Според японското законодателство в документите за доходите трябва да се посочват и размерите на компенсацията при напускане, дори и тя да бъде изплатена след това. Така в случая на Гон тази сума ежегодно се е увеличавала с по около 1 млрд. йени (€7.8 млн.).

Японската прокуратура твърди, че Гон е посочил наполовина занижени цифри за изплатените възнаграждения от Nissan за 5-годишен период, възлизащи на 10 млрд. йени (€78 млн.). Компанията е посочила и много други нарушения, отбелязва Reuters.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    5 4 Отговор
    Милионера ще рупа постен ориз в японски затвор

    Коментиран от #2

  • 2 хост

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    И ще се запознае с виетнамски пишки ,като великият демоНократ Маккейн!
  • 3 На снимката е като светец

    8 2 Отговор
    ...с този "ореол" над главата.
  • 4 гост

    2 1 Отговор
    Сега да не се окаже, че не е виновен и да станат всички за резил. Сестра му извършила консултантски услуги за 60х.долара и това правят на проблем, а наш Доган-хидроинженер прибра милионче без проблеми, после без доход си купи централа за десетки милиони, пак без проблеми. Кога тази наша територия ще сработи като истинска държава и да съди подобна наглост? Не искаме разкриване на перфектните измами, а само на очевадните несъответствия на доход и разходи. Хайде, Капоне затова е заловен, а НАП спи ли спи.