14 Февруари, 2019 14:26 11 601 38

Огромен таблет в новата S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • s-klasse

Следващият флагман на Mercedes-Benz ще бъде снабден с гигантски таблет на централната конзола, свидетелстват шпионски снимки. На тях се вижда огромен екран като в Tesla Model S, в основата на който са разположени физическите клавиши за превключване между различните режими на движение и бутона на аварийките.

По неофициална информация всички версии на новата S-Klasse ще бъдат хибриди с шестцилиндрови бензинови и дизелови шестаци. Всеки от тях ще може да изминава до 100 км само на ток.

Със следващия голям Benz ще дебютират също нова система за двойно предаване 4Matic и автопилот от трето равнище на автономност. Изкуственият интелект ще може да взема самостоятелно решения - например за изпреварване на предния автомобил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    121 16 Отговор
    Ужасно изглежда. Добре че стават все по грозни колите за да не ме е яд че нямам лев да си пазаря
  • 2 Друг един

    62 5 Отговор
    Едно 32-инчово LED ще е по-яко! "Порното" ще е трепач - а се загледаш - а си се утепал!
  • 3 Driving pleasure

    55 6 Отговор
    Изглежда, че следващия Ес ще бъде най-грозния в историята! А от къв бяс изкуствен интелект ще взима решения за изпреварване... същата тая история мълчи! Еднда "Пура" по-добре и си дръжте изкуствения таралясник!

    Коментиран от #13

  • 4 Въъъъйййй

    29 4 Отговор
    Бах маааму тия се побъркаха
  • 5 гост

    30 13 Отговор
    Ама гледайте какво съвпадение: всички плюят по тесла, а след 10г. пускат същото изпъление. Всички започнаха да слагат все по-големи таблети на централната конзола, да премахват копчетата и да изместват функциите на дисплея, но е добре и практично само ако те го направят, в случая мерцедес. Ако тесла го направи е идиотско, зобирано и непрактично.

    Коментиран от #9, #19, #25

  • 6 Ники

    17 9 Отговор
    Доста ме съмнява това , направо е абсурдно ... мерцедес още нямат тъч скриин .. защото са по прагматични .. а относно голям тъч дисплей ... това е доста лош вариант и тесла чупи тъпомера с него ... Имах един Реиндж .. той беше само с тъч ... счупих си нервите ... когато караш , особенно като мен по бързо .. не мога да нацеля какво да натисна .. трябва да се мисли , че тия неща се ползват по време на шофиране .. а не ще сложим 32 инча дисплеи .. щото е много яко ... , че тоя дисплей на теслата е най - автиния вариант ... бам таблета вътре .. един софтуер и айде ...
  • 7 JEEP

    26 3 Отговор
    Не виждам смисъл. На края ще стане като табло на самолет - ще трябва един да шфира и един да следи бордовата електроника.
  • 8 mediator37

    14 3 Отговор
    Гротеска.
  • 9 Зорлем

    17 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ти да виждаш поне един коментар под тази статия, в която някой да примира от умиление по този таблет или поне да каже, че му харесва? Само ти се подмокряш от кеф и то най-вече, защото е спомената Тесла.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    7 11 Отговор

    До коментар #9 от "Зорлем":

    Абе сух съм си и не е от значение кой от коментиращите го харесва или мрази щом мерцедес са решили да го монтират на луксозната си кола. Важното е, че следват тесла, после вървете обяснявайте, че били кравари и нищо ново не били измислили след като цялото автомобилостроене копират техните модели.

    Коментиран от #11, #28

  • 11 Пак фалшиви новини?

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Сега Зорлем ще каже, че това е фалшива новина, защото не му харесва. После всички автомобили ще са фалшиви, защото са копирали по нещо от Tesla въпреки, че от Тесла нищо не са измислили. Аз например имах таблет още преди да излезе Тесла модел S, значи таблета не е измислен от Тесла и част от интериора на Mercedes S класа не прилича на Тесла. Не им ли свикна вече, че им е кеф да отричат очевидното.

    Коментиран от #21

  • 12 петър

    14 1 Отговор
    Няма ли да сложат и самоебачка с педали за да са коректни към различните?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ангела Меркел

    9 1 Отговор
    Антоне ето "плод" на твойте "величествени" немски коли, да видиш що за грозотия и абсурд и то в Мерцедес S класа. Тази кола ще счупи всякакви рекорди по грозотия и непрактичност, интериорно! Великите немци ^^
  • 15 Японеца

    4 2 Отговор
    Ще! Немски лъжи!
  • 16 Julio

    22 2 Отговор
    Смисъла от шофирането за мен е като почивка от висенето пред компа (каквато ми е работата). Ако ще бачкам цял ден пред монитор и после пак ще вися пред монитор - не мерси.
    Като прибавим че зад тая истерия с автономността всъщност прозира схема за всеобхватен контрол и следене, бих казал че май наистина е по-добре да си пазиш старата бангия... Не съм вярвал че мога да напиша подобно нещо но автономността май ще ме направи фен на старите бараки...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ванката

    7 2 Отговор
    ужасно грозно!!!
  • 19 ванката

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    и това че го правят как прави автомобилите по-красиви и с какво ще се спре плюенето по електрокарите???
  • 20 IVO

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: шестцилиндрови бензинови и дизелови шестаци XAXAX
  • 21 Зорлем

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пак фалшиви новини?":

    Дреме му на Зорлем какво щели да правят Мерцедес, хеле пък в S класата им. Те и сега имат разни телевизори боднати като въшка на чело дори и във Витото им, просто са по-малки. Но, щом казвате, че света почва и свършва с Тесла, така да е. В линията на вашите изказвания, скоро чакаме изказване, че Тесла са изобретили волана и колелетата. Все пак "гост-хаха" много държи винаги да ни уведомява, че само Тесла например се били сетили да сложат батериите в пода, като изглежда удобно забравя за съществуването на GM EV1 (не, неговите не са в багажника).

    Коментиран от #23

  • 22 Токо

    6 1 Отговор
    Да му сложат и едни кадифени пердета та да стане като кино салон
  • 23 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Зорлем":

    Виж линка на тази наистина добра кола от миналото и кажи къде е батерията: между и зад седалките или в пода под краката? https://cartype.com/pics/3727/full/ev1_brochure.jpg
    ЕВ-1 е била достатъчно добра кола и не по-зле отколкото един лийф например, на същата цена, с подобни характеристики и единственото, което не я прави много практична е липсата на бърз заряд, зареждала се е за 3часа на 220волта, макар че е имала 18кв батерия от стандартни , била е двуместна, но заради това пък е била с разход от 14-15кв на 100км, което е добре дори за днешните коли. Същата кола от ГМ само с подмяна на батерията с литиева такава би била много интересна, но за съжаление от ГМ са ги смачкали всички в пресата. Ето и още една снимка: https://www.google.com/search?q=GM+EV1&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi8or2YzrvgAhVstosKHVp4AfQQ_AUIDigB&biw=1787&bih=873#imgrc=5Pz-ADT9KZwGnM:
  • 24 Алфа Ромео

    7 1 Отговор
    Сериали ли ша гледат или кола ша карат!
  • 25 Тъпи гости

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Такъв таблет в Мерцедес е точно толкова идиотски колкото и в Тесла. Сега успокои ли се? Я кажи, кой повече харесва Тесла, Зарезан или Валентин?
  • 26 Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец

    4 1 Отговор
    Е ТО КОЙ ТОГАВА ЩЕ КАРА КОЛАТАИ КОЙ ЩЕ ЗЯПА ТЕЛЕВИЗИЯ
  • 27 555

    3 1 Отговор
    Тази година старата S класа W126 (така наречената "пура") става на 40..И ако това нещо е нейният наследник, жалко за всичкия труд, който са положили няколко поколения служители в Мерцедес. Ще превърнат една легенда в поредната китайска играчка за богаташи. Жалко...

    Коментиран от #38

  • 28 Язе

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    МБ да копира Тесла!!!!!!Бъди сигурен,че ако излезне S класа с такъв таблет то той ще изглежда много по-добре от този на снимката.А пък колко по-добре ще е от Тесла?Много.В този сегмент немците не претупват нещата за разлика от Мъск.
  • 29 Антон

    5 0 Отговор
    Не съм почитател на мерцовете но бъдете сигурни че като излезе новия модел дали ще ес , е ц, ше ви текат лигите. И по какво точно от тази снимка се разбира че е ес класа, а не глс примерно. Не забравяйте че в този клас ес е еталон и всички по нея си сравняват часовниците, дори лексус се опитват да я конкурорат въпреки че са много много далеч. Ваг опитаха с файтон и се провалиха. За теслата няма смисъл да я споменвам.Така че бъдете малко по-предпазливи с изказванията

    Коментиран от #31

  • 30 Николай

    3 0 Отговор
    Следващата ще е с I-MAX
  • 31 Ангела Меркел

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Антон":

    Дано се окажеш прав, но този "лаптоп" така щръкнал, сеедно някой му го е подарил току що и си прави диагностика....Дано екстериорно да е прилична, че и ако отвън има някъде лаптоп ще им намалят приходите драстично... :D:D
  • 32 ...

    1 3 Отговор
    Поредния пример точно колко тъп и ограничен е българина и е тъжно, защото “идиотите” от мерцедес, както и цялата автомобилна индустрия се модернизира и адаптира към нуждите и исканията на хората. Ама нееее, глупост било, тъпотия било, като искате всички се мятайте на по една лада или жигула, като сте такива шофьори, нито екран ще гледате, нито техника ще ползвате. Когато започнете да си купувате и да карате такива коли, тогава ще имате право да коментирате... Бай-Ганьовщината е доста на ниво :D

    Коментиран от #33

  • 33 Ивайло Испиров

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "...":

    Брато аз телевизор, таблет, лаптопт исмартфон си ги имам в нас, искам като се кача в автомобила да усетя карането и да се насладя на него, а не като се кача всеедно съм в мотрисата и да си пия чая или кафето ,и да си ям кифлата..Сешш се? Ти като си почитател на екраните, купи си една плазма 55 инча, пусни си Дискаварито и се наслаждаваи..Точно че света е много, много объркан и заблуден..И като ти каже кърр не след 6 год тая плзма в колата и в сервиза ти кажат 20 000евро за нова, ми махни другото кои ще ти я први тук, бай Ицо дърваря дет прави газовото ли в гаража..Късмет, не е до бай-ганьовщина!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    Не се заблуждавайте по снимката, този "голям таблет" е компютър отчиташ резултатите при теста на новата S-classe. Не е част от интериора, ако беше и него щяха да покрият с черен плат като всичко останало в колата.
  • 36 ДФ1

    2 0 Отговор
    Абе и тия ли ще са с двигател на Рено ?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 опаааааааааа

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "555":

    Брато ,светът се развива и няма да стои на едно място заради твоята носталгия по младините.Като искаш преди 40 години- що не си изхвърлиш пералнята , купи си една Жигула , изхвърли си телефона и си вземи един с шайба ,а за телевизор може да си вземеш една Опера.
    Вервам ги помниш Оперите?