27 Май, 2020 08:49 45 862 25

Идва ли краят на скъпите автомобили? И Kia пуска кола за €6000

  • kia-
  • citroen-
  • ami-
  • електромобил
Идва ли краят на скъпите автомобили? И Kia пуска кола за €6000 - 1

Корейска компания потвърди разработването на много евтин електромобил. Ръководителят на европейския клон на Kia Емилио Херера заяви, че компанията обмисля възможността за производство на малък градски електромобил, който би бил алтернатива на обществения транспорт.

Топ мениджърът подчерта, че градският автомобил Citroen Ami ще струва 6000 евро, а алтернативата от Kia ще бъде конкурентна с него. В интервю за Auto Express Емилио Херера намекна още, че разработването на много евтин електромобил е подтикнато от пандемията от коронавирус и от дебюта на Citroen Ami.

Специалистът каза, че хората се нуждаят от алтернатива на обществения транспорт, за да се чувстват в безопасност, така че корейската компания е уверена в "реалния потенциал" на малките електромобили. Според ръководителят на европейския клон на Kia градските жители ще бъдат целевата аудитория за новия електромобил, така че от колата не се очаква огромен пробег и уникални динамични характеристики.

Херера даде да се разбере и, че абонамент за електромобила на Kia ще струва колкото карта за градския транспорт и компанията ще предложи различни опции за наемане на градския автомобил. Тъй като корейската компания възнамерява да се конкурира с Citroen Ami, можем да приемем, че и цените за покупка и за наем ще са идентични.

Френският евтин електромобил струва в Европа от 6000 евро, а месечният наем е 20 евро с депозит от 2641 евро. При споделяне на автомобили Citroen Ami, услугата струва 26 евро цента на минута , След изказването на Херера, по всичко личи, че малкият електромобил на Kia едва ли е по-скъп €6000. Новият електрически автомобил Kia ще се появи през 2021-2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ю Кортес

    29 50 Отговор
    С такси излиза най евтино и никакви грижи
  • 2 Кирок

    115 20 Отговор
    Никога няма да дойде краят на скъпите автомобили. Докато колата е символ на успех и всички чалгаджии искат черен мерцал или порше, то ще пребъде този бранш. Истината е, че колата е просто средство за придвижване от А до Б, а не за показност. Лично аз използвам автомобила за кратки разстояния из града и подобни малки колички са надеждатата ми да се отърва от изкопаемите горива.

    Коментиран от #5, #6, #7, #20

  • 3 0808

    46 5 Отговор
    .... как може Сеат Атека да е 44000 лв, а корейската 12000 лв? 4 пъти по скъпа...
  • 4 balgarin

    48 32 Отговор
    "Кола"за 6000 дообре. Чета по надолу не било кола а самоходен акумулатор при това за къси разстояния.......
  • 5 Чудесно

    18 7 Отговор

    До коментар #2 от "Кирок":

    надявай се безплатно е.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Човек

    65 8 Отговор

    До коментар #2 от "Кирок":

    Браво.Еколог.Те батериите идват от космоса и пак там се изхвърлят.
  • 8 Путкин

    21 12 Отговор
    Ква е тая тъпотия!? Все едно да няма скъпи телевизори, дрехи, маратонки, гуми за коли, мебели, и др. По тъпо нещо не бях чел, аман от тъпи джурналя.
  • 9 Кико

    6 20 Отговор
    И Путина обеща за 6000 рубли!

    Коментиран от #21

  • 10 Пешо

    17 7 Отговор
    Това е куфар за 6000 е. Доста е скъп.
  • 11 м даа

    31 5 Отговор
    Citroen Ami вдига само 45км/ч , дори и за град това е твърде недостатъчно . Да си представим какво задръстване ще направи примерно на Цариградско шосе. Чак от такива голф колички няма нужда . Дано тази на КИА има по-добри показатели .
  • 12 Нашия

    26 15 Отговор
    Вие на това кола ли му викате?
    Това си е пазарска количка с двигател !
  • 13 Brad4edat

    21 13 Отговор
    Kia поне мяса на кола, не е срамно да се капиш в нея! Сутиена обаче е абсолютно смешно, отвратително грозилище! Шедьовър на отвратизма...
  • 14 Brad4edat

    8 11 Отговор
    Kia поне мяса на кола, не е срамно да се капиш в нея! Сутиена обаче е абсолютно смешно, отвратително грозилище! Шедьовър на отвратизма...
  • 15 Brad4edat

    9 10 Отговор
    Kia поне мяса на кола, не е срамно да се капиш в нея! Сутиена обаче е абсолютно смешно, отвратително грозилище! Шедьовър на отвратизма...

    Коментиран от #18

  • 16 Иде, краят на света

    6 5 Отговор
    Това е истината.
  • 17 Фенннн

    12 5 Отговор
    Карам Хюндай Соната от 15 г. Последния си го купих преди две...Голямата кола си е голяма,стига да е произведена преди 2010г.
    На ток,само уредите в кухнята........
  • 18 Червен разбирач

    3 6 Отговор

    До коментар #15 от "Brad4edat":

    Недей така за "сутиена"......Тази марка е гордостта на евреите.
  • 19 666

    4 4 Отговор
    Нещо съм се вторачил на Порше 992 TURBO S
  • 20 Ганьо Балкански

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кирок":

    Абе майна с тая количка няма къде да си сложиш пазарската чанта и бутилката с минерална вода. Да не говорим че удариш ли се някъде с 40км/ ч си мъртъв.
    Карай си я аз си оставам с комбито
  • 21 Коко

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Кико":

    С Теслите какво ще правиме?
  • 22 KIA FAn

    6 5 Отговор
    Имам новия Спортидж и съм доволен. Ако тази КИА има 100 км пробег ще ми е идеална до работа и обратно. Бих я купил. То тук цената ще е около 8-10 000 еврона, но пак си струва.
  • 23 ДСВанче караПраси с тераси

    23 2 Отговор
    Егати сега като почнат всички производители да продават евтини и маломощни електрокари за шофьори без книжка?! И к'во става с 100-те дъжавни безниностанции дето ще се построят с бюджетни пари и после ще се дават на концесия с хиляди такси и рушвети за чиновниците?! После няма да може и да си ги приватизираме, защото всички ще минат на електрокари и ще си зареждат в къщи, че и от слънчеви панели, които няма как да обложиме слънцето и въздуха с даъци, акцизи, такси, ..... - като бензините и дизела! Пък и тия ограничения от максимум 40 км/ч ще разорят всичкото КАТ-аджия и милиционер - ще секнат всякави рушвети и глоби, фишове и постановления - щото тия електрикари ще са винаги под разрешената скорост! Ами бизнеса по издавне на книжки и свързаните с него такси, лицензи, банкови такси, .... направо умира! Ами ако са евтини и прости и лесни за домашен ремонт - умира и "чукче+левче" бизнеса със всичките му разрешителни, лицензии, такси, данъци, комисионни, рушвети, ... Ами ние партийците от какво ще живееме, бе?! От една гола държавна заплатка ли бе?! Ще трребва да ги обява теи електокари за заплаха за "националната (партийна) сигурност" и да бъдат забранени от Конституцията за движение и притежание в Б-ия!
  • 24 ттт

    9 2 Отговор
    Виждал съм ярис да се удари с по-малко от 20 км/час. Ремонта и щеше да излезе повече, отколкото да се купи друга такава. Чак толкова да се намаляват размерите не е добре. Автомобилът не бива да е тротинетка.
  • 25 Корекция

    6 0 Отговор
    Малко е пресилено да се наричат коли. Средства за придвижване е по-правилно. Само защото са на 4 колела не ги прави пълноценни автомобили. Но свят голям, все на някой ще му вършат работа.