Last news in Fakti

20 Юли, 2020 15:34 6 383 37

Niva ще се произвежда в Германия

  • lada-
  • ваз-2121-
  • niva-
  • 4x4-
  • германия

Niva ще се произвежда в Германия - 1

Група ентусиасти планира да започне дребносерийно производство на Lada 4x4 в германския град Магдебург, съобщава "Автоброкер". Руският сайт се позовава на Юрий Постников, известен с проекта за всъдеход със 100-годишна гаранция Partisan.

Постников твърди, че е събрал дизайнерски и инженерен екип, който "вече разполага с всички необходими документи и договори с властите за организирането на ограничено по мащаб производство". В Магдебург ще се сглобяват не само серийни "ниви", а и автомобили за рали и любителски офроуд турнири.

Освен Постников в проекта участват главният стилист на ВАЗ-2110 Владимир Ярцев, който оглавява собствено дизайнерско бюро в Европа, инженерът и автор на няколко разработки в областта на електрическия, автомобилен и воден транспорт Владимир Петров, бившият ръководител на проекта за дизелова Lada 4x4 Александър Романов и др.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тупан

    23 57 Отговор
    Това е единственият начин да се вдъхне минимум качество на нещо сбъркано на чертожната дъска 40 години назад. Ма не вярвам, че се случи!

    Коментиран от #4, #6, #26

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    41 14 Отговор
    Миналата година откриха завод на Мерцедес в Русия, сега пък предстои "дребносерийно производство на Lada 4x4" в Германия - това няма да се хареса на краварите...

    Коментиран от #5, #8, #25

  • 3 сектант

    38 12 Отговор
    те там от край време фермерите карат ниви именно заради издръжливостта включително и в холандия

    Коментиран от #30

  • 4 охххиииии

    34 10 Отговор

    До коментар #1 от "Тупан":

    Ама ника ти отва-правилно си го избрал...За твое сведение в скандинавските страни всичките им природозащитни служби са с Нива.А там тези служби са над 20 вида-едва ли случайно са избрали Нивата....

    Коментиран от #7

  • 5 Асан

    11 11 Отговор

    До коментар #2 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Не е тъп да си лесно

    Коментиран от #11

  • 6 Истината

    42 10 Отговор

    До коментар #1 от "Тупан":

    Със сигурност нито си имал лада Нива, нито си карал някога, иначе нямаше да пишеш глупости. На руската Нива проблема й е в ламарината, че гние (не колкото гниеха Опелите навремето), но иначе това животно няма спирка ни в кал, ни по чукари, ни през зимата в преспите... малко са машините, а и са доста по-скъпи от Нивата, които могат да са й конкуренция! Понимаеш?!

    Коментиран от #20

  • 7 Госあ

    20 7 Отговор

    До коментар #4 от "охххиииии":

    В Италия също. А лично аз съм бил свидетел какво може Нива. Останах очарован. Шофьора също каза, че е много доволен и от много време кара ниви,но наистина трябва да се вземат нови и не са от най издръжливите. След известно време експлоатация грохват.
  • 8 1-20

    12 15 Отговор

    До коментар #2 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Еми краварите си имат GM, Tesla и тн. Въпросът е защо ушанките нямат техен аналог. Отговорът е прост дори и за теб, надявам се.

    Коментиран от #9

  • 9 я па ти

    23 7 Отговор

    До коментар #8 от "1-20":

    GM го пиши "бегал"баце....два пъти го спасяват от фалит.Има дългове по-големи от дълговете на някои държави в света.И между другото лицето му е град Детройт-виж в нета каква разруха е там...А Теслата е просто разрекламиран бренд-който засега се държи на истерията на зелените терористи-ама вече все повече започват хората да виждат истините и за Тесла.

    Коментиран от #17

  • 10 joro

    11 5 Отговор
    Браво, да помагат на немската автомобилна промишленос че е много зле.
  • 11 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Асан":

    Успях да разчета мътилката в главата ти и твоята реплика е доказателство за това, което се опитваш да кажеш...
  • 12 Karosel

    5 12 Отговор
    Аз така като чета и срещам само руски имена!
    Германците едва ли ще почнат да се занимават с трошки, след като от 2021 почват масово да произвеждат соларни автомобили. Който се интересува повече: www.sonomotors.com
  • 13 qwerty

    4 4 Отговор
    На кал не знам. Ама в сняг, само ренджа я бие. Ама ако си мислите, че рейнджа е хипер лукс...двуврат отзад с две пейки.....колани забрави. Аманв снега пропуснахме да вудим една пейка. Ем вече няма пейка.
  • 14 Закриваййййййййй

    11 7 Отговор
    ''В проекта участва главният стилист на ВАЗ-2110'', който оглавява собствено ДИЗАЙНЕРСКО бюро в Европа. Стилист, ВАЗ-2110 и т. н. ..... А бе ...........
  • 15 един от стадото

    12 7 Отговор
    Аде и аз да се изходя. Нива я спасява само цената, нищо друго
  • 16 един от стадото

    7 3 Отговор
    редовно засичам една Нива от служба ''Земеделие''. Като тюлено перде е. Явно още се минава годишен преглед ''по документи''
  • 17 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "я па ти":

    Баце, направете им и на краварите едно заводче за ниви, че нямат какво да карат и да видят и те машина.

    Коментиран от #23

  • 18 оня с коня

    7 5 Отговор
    Русия уж си била "Самодостатъчна",пък иска да продава макар и ограничени количества "Ниви" в Европа.Явно някои Руски кратуни си въобразяват че както при Соца Ладите се продаваха като топъл хляб в Източна Европа,това може да се случи и сега.При това тия "Производители" са се прицелили в НАЙ-АВТОМОБИЛНИЯ Пазар на Европа - Германският с намерение да "разкажат играта" на БМВ,Мерц,Ауди и т.н.Все пак поне теоретично е възможно в Близко бъдеще по Световните Рали шампионати да виждаме как всички Германци ГОРДО ЛЕТЯТ с Руски Рали-машини и печелят Награда след награда...казва ли ти някой?!

    Коментиран от #24

  • 19 АвтоВАЗ

    8 5 Отговор
    Ей тва е .Бивш ръководител а проекта дизелова лада . Хората още малко ще се откажат от дизела , бушмените още не са стигнали до него,
    Тва се нарича развитие.
  • 20 М Коралски

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Ква истина бе . на 50хиляди трябва да и правиш основен ремонт. Пълен боклук . Ако издържи минава , ако не остава.
  • 21 Ах Защо Ли те Купих

    9 4 Отговор
    Купувайте НИВИ ,само гледайте да не са произведени В Понеделник ,Вторник ,Сряда ,Четвъртък и Петък , Ако са произведени в друг ден може. Дерзайте.
  • 22 Иванушка Глупака

    10 5 Отговор
    Имам чувството , че този сайт е сключил договор с руснаците да пуска фейк съобщения за нещо руско само и само да им вдига нараненото его на мужиците.
  • 23 де факто

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Американците ако видят такъв кeнeф като Нивата ще им стане лошо.Американските автомобили са сред най-високите и луксозни класове в света.А сега си представи Ладата какво е и на теб ще ти стане лошо,нищо ,че си платен русофил..

    Коментиран от #28

  • 24 Финиша беше в Берлин

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Конь , цялата германска автомобилна индустрия се крепи върху лизинга , ако го няма, пиши я бегала в канала.
  • 25 El capon

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Хаха викаш Бай Дончо, ще наложи сурови санкции на малката фирмичка, горките !
  • 26 ИВан

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тупан":

    Годините вече не са 40, а поне 50. ;) половин век.
  • 27 група зевзеци

    7 1 Отговор
    Брей, напреднали са немците, дръпнали са яко напред.
  • 28 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "де факто":

    Май си си загубил чувството за хумор.
  • 29 Иван

    1 4 Отговор
    Много си далече от истината. На 50к не е правен никога основен ремонт на който и да е руски автомобил. На Жигулите и Москвичите се правеше първи ремонт на 120~150к. и то не зщото двигателите им бяха лоши, а защото нямахме хубави масла тогава. Ако на Нивата и слагаш само качествено и хубаво синтетично масло, ти гарантирам, че ще надживее всеки един чисто нов западен НУЖНИК който се продава към ден днешен.

    Коментиран от #31

  • 30 Алфа Ромео

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    За издържливост може да се спори но качества извън пътя и резервни части по 2.50 лева има.
  • 31 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Иван":

    На Мосвич(1360)-408 му правех основен ремонт на 100хиляди след това имах 2140Д - дефорсиран 412, ризи,бутала със сегменти и шлайф на колянов вал с две думи основен ремонт на около 300хиляди имах колеги със Жигулки и те на около 300хиляди правеха основен ремонт!!!

    Коментиран от #32

  • 32 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    руско не съм карал никога, дори и тогава. М10D с тубите дето се крадеше макар по лев и 50, никога. Само Шел, корекомския в железните пет литрови. В краен случай Диона Супер. Думата основен ремонт не познавах. По две причини, Полски, но Фиат. Масло, но Шел

    Коментиран от #33

  • 33 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "един от стадото":

    То Диона Супер е толкова масло, колкото аз съм Гагарин. Дионата беше нещо средно между 20W50 и 15w40. С две думи течна грес.

    Коментиран от #34

  • 34 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Иван":

    течна грес си ти, казах в краен случай. Беше единственото сертифицирано българско масло по DIN 15W40. Ето виждаш ли, и ти си един от всичките карали онова базовото едносезонно М10Д. Дори миещи добавки нямаше. Ма то какво да сложиш на московеца. И сега го има- 4 кинта литъра, слагай бе
  • 35 Фитипалди

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Niva ще се произвежда в Германия..МУХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААА
  • 36 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    саита ни образова сериозно за проектите на руската автомобилна промишленност.тва е второ хоби явно на журналистите в него след статиите с черен пиар за морето ни.вече знаем че в магаданск продават чисто нов москвич и за колко,както и че някакви ентусиасти щели да си правят в свободното време лади .интересно що обаче не ни запознават с подобни неща за дачия да речем или застава или поне за фиат?

    Коментиран от #37

  • 37 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "стоян георгиев":

    група ентусиасти възстановиха легендарния Форд Т. Почва серийно производство в Детройд, съобщи как Сийка от Женския пазар