Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 11:15 4 580 1

Polestar 1 слиза от производство в края на годината

  • polestar 1-
  • polestar 2-
  • polestar-
  • volvo

Първият модел на марката няма да се произвежда след 2021 година

Polestar 1 слиза от производство в края на годината - 1
Снимки: Polestar

След като Polestar се отдели като самостоятелна компания от Volvo и през 2017 година и показа първия си модел, ето че четири години по-късно дойде време и за края на неговото производство. От Polestar не съобщават колко са продадените бройки от хибрида за четирите години в производство, но първоначалните планове бяха за 500 произведени броя годишно. Статистика сочи, че през изминалата 2020 година в Европа са регистрирани едва 65 броя, което поставя под въпрос дали модела покрива очакванията на производителя.

Моделът се задвижва от 2.0-литров бензинов мотор и два електромотора на задната ос, които осигуряват максимална мощност от 619 конски сили и 1000 нютон метра въртящ момент. Батерията е с капцитет от 34 кВч. и осигурява около 100 км пробег, което е и най-големият пробег за хибриден автомобил до момента.

От марката споменават, че това ще е първият и единствен модел, който ще бъде с хибридно задвижване. Всички нови модели на шведската марка, произвеждаща в Китай ще бъдат изцяло електрически, като това започна с Polestar 2, който вече e в продажба.

Polestar 1 слиза от производство в края на годината


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    8 2 Отговор
    дано най-накрая да са му оправили всички проблеми