Last news in Fakti

8 Март, 2021 08:59 6 925 13

Зад волана на 100 години. Това е най-старият шофьор в Русия (ВИДЕО)

  • шофьор-
  • русия-
  • столетник

Той кара Mitsubishi Pajero

Зад волана на 100 години. Това е най-старият шофьор в Русия (ВИДЕО) - 1

Жител на геленджийското село Архипо-Осиповка Иван Кубаков беше признат за най-стария водач на МПС в Русия. Наскоро той отпразнува своята 100-годишнина, но продължава да кара колата си.

"100-годишният водач получи сертификат от Руската книга на рекордите. В него се казва, че Иван Кубаков е подобрил рекорда за най-възрастен водач на превозно средство от категория „В“ в Русия. Това постижение е отбелязано с вписване No 3245 в книгата на рекордите “, съобщиха от пресслужбата на администрацията в Геленджик.

Курбаков постави рекордът на 25 ноември миналата година, когато беше на 99 години, 10 месеца и 17 дни. Съдейки по видеото, най-старият шофьор в Русия кара всъдеход Mitsubishi Pajero. Ще припомним, че миналата година в САЩ за най-възрастен шофьор бе признат 104-годишният ветеран от войната Клинт Джонсън, който си купи нов Chevrolet Sonic.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alex

    42 7 Отговор
    Свалям му шапка на човека. Но в масовият случай, над 65 години хората трябва да си имат едно на ум, а след 75 трябва след ежегоден преглед от лекар. Иначе в съвременния свят с много информаци и движение, не е за всеки, а по-скоро за еденици след тази възръст. Това е физиология и остаряване на тялото и мозъка. Съсем обективно и реалистично.

    Коментиран от #4

  • 2 Пенсионер

    24 4 Отговор
    Браво ! Щеше да е по интересно ако караше москвич , ама и така е добре.

    Коментиран от #13

  • 3 Статистик

    7 20 Отговор
    А що не кара съветски автомобил?

    Коментиран от #8

  • 4 Смотания старец

    30 7 Отговор

    До коментар #1 от "Alex":

    Когато станеш на 65 ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕШ аз съм на 84 и карам в Европа 40 тонна цистерна ДЯДОВОТО а сега може да хапнеш 1 супа или да си посвириш на уста някоя твърда песен УСПЕХИ В ЖИВОТА

    Коментиран от #6, #7, #9, #10

  • 5 Я русский.

    24 0 Отговор
    Срещат се жени,които се подвеждат по колите.Да бъде здрав,да продължава да бъде пример за безаварийно управление!
  • 6 4368

    15 6 Отговор

    До коментар #4 от "Смотания старец":

    виждал си ти цистерна на снимка
  • 7 Бачо Киро

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Смотания старец":

    Да бе, ще те оставят да караш на 84 цистерна ... Тея масали другаде... Прав е за тестовете всяка година след 75 и на 3 години след 65. Това е възраст, в която при повечето хора има достатъчно промени в здравословното състояние и е напълно логично и правилно да се взема предвид. Никой не ти пречи да си караш, ако си с акъла си, да имаш все още прилични рефлекси и да виждаш какво имаш пред теб.

    Коментиран от #12

  • 8 любопитен

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Статистик":

    А що не питаш нещо умно? Ти български автомобил ли караш?
  • 9 Наблюдател

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Смотания старец":

    Тези ги разправям на някой друг.
  • 10 Hellish

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Смотания старец":

    И аз така, на 138 години съм и карам във формула 1.
    Като вземете да се излагате, нямате спирка.
  • 11 Софиянец

    4 1 Отговор
    Абе смотания старец малко се поизхвърлил, но аз познавам профи водач на 78 години, вози дечица в училищен автобус. Съвсем си е с акъла и в кондиция. Ако човека чете тука, да си жив и здрав! Иначе в ЮК ако си профи над 65 - всяка година на очен. В Немско ако на тези години сгафиш, отиваш на четиричасов психо и медицински преглед.
  • 12 Дженев

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Още не се е чуло 80 годишен шофьор да се дрогира и да трепе хората по светофарите.Мога обаче да ти покажа бая 20 годишни със сериозни изменения във психиката и мирогледа.От тях се пази.
  • 13 карача

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пенсионер":

    Другарино, той човеко е стигнал до 100 г благодарение на това ,че е карал и Москвичи.Ха да видим ние с наще" премиуми" докъде ще я докараме.