Last news in Fakti

9 Април, 2021 10:35 4 534 28

Tesla връща пари на клиентите си

  • tesla-
  • поръчки

Компанията добавя и бонуси поради забавени поръчки

Tesla връща пари на клиентите си - 1

Както преди около седмица ви информирахме, доста клиенти на Tesla се оплакват от двойно таксуване за колите си. Онлайн системата за поръчки на американската компания изтегляше двойна сума за новите коли, а всъщност от Tesla дори се забавяха с доставките на колите и реално при заплащането на два автомобила, клиентите не получаваха нито един.

Изглежда, че от компанията вече са решили този проблем и клиентите са доволни или поне донякъде. Повечето от тях вече са получили надвзетата сума от банковите си сметки, като дори са получили ваучер за 200 долара, който могат да използват в онлайн магазините на марката.

Въпреки, че всичко изглежда сравнително добре, то някои от клиентите се оплакват от отношението и се позовават на това, че е отнело твърде много време за решаване на проблема. Както споменахме, ние писахме за това преди десет дни, а недоволните купувачи имат проблема от седмици преди това.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е, голяма новина

    13 1 Отговор
    Тесла била върнала надвзетите неправомерно десетки хиляди долари. А вие какво очаквахте? Че ще ги откраднат и няма да ги върнат?

    Коментиран от #3

  • 2 рено ентусиаст

    11 7 Отговор
    Да видим балонът Тесла докога ще издържи.

    Коментиран от #12

  • 3 Трифонов

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Е, голяма новина":

    Да, разбира се! Измамата е фундаментът на пазарното стопанство... Независимо какво учат студентите по финанси. Огледайте се... всичко, за което плащаме е измама!

    Коментиран от #6, #22

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    8 2 Отговор
    На много места, в много държави, фирми при разплащане с карта изтеглят сумата и оставят блокирана в сметката още веднъж такава сума ‼ Случвало ми се е при зареждане гориво в Унгария, при разплащане на круиз и предполагам не съм единствен ‼ Неприятно е , но е факт‼
  • 5 Фолксвагин

    10 1 Отговор
    Кръв повръща пари не връща
  • 6 Дрън-дрън

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    И за какво са им на Тесла тези пари? Към момента имат 20 милиарда Кеш в банката, които се чудят какво да ги правят, та чак купуват криптовалути с тях за да въртят едни пари. Отминаха времената когато на Tesla им трябваше кеш и събираше депозити, за да закърпи някак финансовото си положение.

    Коментиран от #7, #10, #13

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Дрън-дрън":

    Много хубав ник ! И точно ! Само дрънкаш ! Виж "Ройал карибиен" каква фирма са и едва ли биха спряли до моите 3'000$! Само че при разплащане от сметката ми излязоха 3 и ми блокираха 3 ! Добре, че имах още в сметката ! Освободиха ми ги на следващия ден !

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Дрън-дрън

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼":

    Така правят гадините. Най-гадното е, че ако няма в сметката двойната сума, понякога плащането не минава. Веднъж резервирах хотел за 6 човека през Букинг от моята карта и при пристигане в хотела на другия ден късно вечерта в Германия, а не в някоя бананова република, се оказа че нямаме резервация. Опитах се да платя на място със същата карта и отново плащането беше неуспешно, въпреки, че имаше повече пари. Рецепционистката обясни, че се случвало да блокират повече пари и постоянно имало оплаквания. Добре, че все пак имаше свободни стаи и платихме в кеш.
  • 9 Дрън-дрън

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼":

    И между другото, блокираните пари не са изтеглени и си стоят в твоята сметка. Реално тези, които са ги блокирали нищо не печелят от това.

    Коментиран от #11

  • 10 Plameni

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дрън-дрън":

    Последно Тесла вдигна цените с 500 - 1000 $, а на плайд+ с 10 000 $ Когато посетиш сайта на Тесла първо се сблъскваш с - да уточним начина на плащане

    Коментиран от #15, #17

  • 11 БАЙ Х@Й‼

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дрън-дрън":

    Да. Точно така става. Но това не може да стане без банковите институции да са наясно !
  • 12 Хайл

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "рено ентусиаст":

    Скоро ще се чуе-китайците и те настръхнаха срещу тесла заради камерите
  • 13 Хайл

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дрън-дрън":

    Как за какво им са парите тесльо тлупав-като работят с парите ти 1 месец ще направят много повече от тези 200 долара които ти дават "бонус" да се радваш като луд на шарено.мъск на колко човека върна 100 $ депозит за онова недоразумение сайбъртрък? На НИКОЙ,и ония пиха 100$ студена вода без лед и вече не чакат лъжеца мъск да им "произведе" онуй нещо дори от картон...не се прави на разбирач а да нямаш 2х1 в джоба не щас тнико

    Коментиран от #14

  • 14 Пак живееш паралелна реалност

    2 8 Отговор

    До коментар #13 от "Хайл":

    В момента лихвите в банките са отрицателни и ПЛАЩАШ, всеки долар който държиш в банковата си сметка, а Тесла има 20 милиарда от тях. За какво са и още повече, за да влиза в излишни разходи? Няма никаква ама никаква логическа или финансова причина, Тесла да прави това умишлено. Ако знаеш как Тесла може да спечели от това, сподели?

    Коментиран от #16

  • 15 Така е!

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Plameni":

    Тесла постоянно си играе с цените. Качва ги в началото на тримесечието, а после ги сваля. Това поне има някаква логическа причина и могат да спечелят, за разлика от блокиране на пари в банковата ти сметка, от което само могат да загубят.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Има защо

    0 5 Отговор

    До коментар #10 от "Plameni":

    Сега поне имат оправдание за вдигане на цените - направили са промени в интериора. За разлика от останалите автопроизводители, Тесла не чака обновяване на модела за да прави промени. Когато са готови с нещо ново, просто го внедряват от днес за утре. И понеже нямат дилъри, договарят цените си с крайния клиент лично и цените са им еднакви за цялата държава независимо от кое представителства пазаруваш и могат да ги сменят, когато си пожелаят, за разлика от останалите производители, който продават автомобилите си на дилъри, които сами определят крайната цена.
  • 18 Гост

    4 0 Отговор
    Взели по 50 бона отгоре, когато цените по магазините бяха ниски, а им връщат по 50 бона сега, когато цените скочиха с 30%. Това е най-якият безлихвен заем, който е замаскиран като "уж случайна грешка".

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Тоя финансовия експерт на тесла се изрази,че "банките били с МИНУСОВИ ЛИХВИ-даваш пари на банките да ти стоят парите в тях🤣🤣🤣...Такава простотия само тесларя може да измисли 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #20

  • 20 Ти в банка стъпвал ли си

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хайл":

    Колко ти е лихвата по депозита? Около нулата нали? Но за всяко внасяне и теглене ти взимат такса. Имаш и месечна такса. Тоест при всички положения, на практика получаваш по-малко пари, отколкото си внесъл. Но за да знаеш тези неща, трябва да имаш пари който да внесеш в банката, а ти очевидно никога не си стъпвал в такава.

    Питай някой, който има пари, колко изкарва от лихви в банката? Не ме закачай на тази тема, защото още съм им нервен, че след като ми изтече договора за сейфа в банката, вдигат годишната такса на 600 лв от 120 сега и 60 преди година. Тези банки започнаха да се издържат само от такси!

    Коментиран от #23, #24

  • 21 Да приемем лудостта

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Че за 10 дни цените на нещо са се вдигнали с 30%. Хайде кажи сега Тесла какво ще спечели от това, при положение, че в банковата си сметка има 20 милиарда с които може да прави каквото си иска? Защо се някакви пикливи 50 бона, за да ги взимат от клиентите и после да плащат такси плюс 200 долара за да им ги върнат отново?

    Кажи механизма по който Тесла печели от това?

    Коментиран от #28

  • 22 сметка

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    Това на измама ли ти прилича бе ? Кой няма да забележи че му липсват 50 000 долара от сметката ?

    Какви сте балъци само....
  • 23 банки

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ти в банка стъпвал ли си":

    Така е, само смучат пари и на практита нищо чак толкова полезно не получаваш. Плащаш им за да ти държат парите и да ги дадат на някой друг да ги използва. Те печелят от двамата, ти получаваш един дедов.

    Аз не бих си държал парите в банка ако взимат каквито и да било такси за прости депозити, тегления и разплащания.
  • 24 Хайл

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ти в банка стъпвал ли си":

    Ти в банката сейф ли си имаш🤣акциите и биткойните от тесла там ли ги държиш "експерте-финансист"...аз да не съм като теб да си държа парите в българска банка и да ме скубят като заклан петел като теб и да се жалваш-ами нали си финансоВ експерТ що РЕВЕШ...2Х1 НЯМАШ а си седнал сметките на тесла да оправяш Г А Щ Н И К
  • 25 Винетку

    2 0 Отговор
    БГ ТОЛ системата на Баце Бойко нищо не връща!
  • 26 Ти да видиш!

    3 3 Отговор
    И коя е тази чужда банка в която се държиш парите и ти плащат лихви? Коя е тази банка от която ще отидеш да изтеглиш 50 000 евро без предупреждения и без такси? Кажи да я ползвам и аз?

    Май пак говориш за нещо, от което си толкова далеч, че дори си нямаш идея. Много по-евтино и удобно ми излиза да си държа парите в сейфа в банката, отколкото в банкова сметка.

    И да обичам да си правя сметката. Не ми се плаща 50 60 лв такса за всяко теглене на собствените ми пари. За тебе може да са дребна сума на която не обръщаш внимание, но аз ценя парите и ми доставя удоволствие да си правя сметката и сметки въобще. Особено, ако някой иска да ме излъже някак за каквото и да било.
  • 27 TSLA

    0 0 Отговор
    Мрън-мрън! Тарикат мъж не църка - казали старите хора. Тогава играеха кирките и нямаше лигльовци!
  • 28 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да приемем лудостта":

    Механизма е следния. Миналата година Тесла взема допълнителни двойни депозити уж случайно от клиентите си на стойност 50 000 долара, когато с тези пари е можело да се купят 50 000 бири, да речем . Харчи си ги, оперира си с тях, прави си каквото си иска нейна работа. След половин година, когато грешката е разкрита, Тесла връща тези 50 000 долара на клиентите си с извинение, но с тези пари вече могат да се купят само 35 000 бири. Вземат ти пари с висока стойност, а ти ги връщат същите пари, когато стойността им вече е изядена от инфлацията. Никой заем не е толкова изгоден, колкото тази далавера.