28 Юли, 2011 12:43 7 980 113

Мнения и становища по казуса "Лукойл"

  • лукойл

Премиерът Бойко Борисов беше лаконичен, като каза, че се разчита на коректност от страна на Бургаската рафинерия. Според него "Лукойл" трябва да изпълни законовите предписания, защото в противен случай компромис няма да има.

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи отнемането на лиценза на рафинерията в Бургас като "театрална постановка”. Бившият премиер е убеден, че всичко ще се размине само за няколко дни, а истинската задача е чрез договорка между правителството и "Лукойл" да бъдат повишени изкуствено цените на горивата.

Министърът на финансите Симеон Дянков за сега е видимо спокоен и заяви, че не се притеснява за приходите в държавата заради отнемането на лиценза на рафинерията. Вицепремиерът е убеден, че криза и недостиг на горива няма да има. Според него има над 420 лицензирани вносители, които са напълно достатъчни.

Иван Костов приветства решението "Лукойл Нефтохим" да остане без лиценз за управление на данъчни складове. Според него обаче, санкцията трябва да бъде доведена до финал и чак тогава може да се говори за реално намаляване на цените на горивата в България.

Подобно на премиера и шефа на "Лукойл" Валентин Златев беше доста лаконичен. След среща в Министерството на финансите той заяви, че компанията му изпълнява стриктно указанията, преминала е в авариен режим на работа и преработката на петрол е спряна. След срещата обаче Златев отказа всякакви други коментари.

Пред Националната телевизия шефът на митниците Ваньо Танов каза, че санкцията няма да доведе до проблем за крайните потребители. Според Танов в условията на пазарна икономика горива могат да се внасят от цял свят и това, че е отнет лиценза на "Лукойл" не е никакъв повод за безпокойство.

Много от специалистите в бранша, собственици на големи вериги бензиностанции обаче смятат, че каквито и да са подбудите за подобно решение, то ще доведе до повишаване на крайната цена на горивата. Криза от недостиг на горива обаче, няма да има, но общото им мнение е, че те ще поскъпнат.

Какво е вашето мнение по темата, очакваме да разберем в коментарите под статията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rumpi

    50 5 Отговор
    САМО ДАНО НЕ Е ДОБРЕ РЕЖИСИРАН И ИЗИГРАН ТЕАТЪР. С РЕЗУЛТАТ
    А95 3.50
    А98 4.00
    DIESEL 3.80
    GAS 2.00 и тн.
  • 2 инж. Денчев

    33 7 Отговор
    Колкото и да не харесвам комунистите, становището на Станишев ми се вижда най-вероятната причина за казуса "Лукойл"
  • 3 1212122

    12 13 Отговор
    Само незнам къде ги видяхте комунистите. В тази държава е имало такива около 1944 година , след това едвали.

    Коментиран от #4

  • 4 Килир Георгиев

    19 9 Отговор

    До коментар #3 от "1212122":

    Ами Станишев и компания какви са бе? Или смяташ, че Гоцето е десен радикал? И аз ги мразя, но в случая Сергейчо е прав.

    Коментиран от #29

  • 5 МИХАИЛ

    17 4 Отговор
    първо може да се разгледа като предизборен театър.второ говорят за отваряне на държавния резерв,койте е зареден с по евтино гориво преди време-продаваме го по скъпо правителството пълни дупки времено няколко посреднически фирми пълнят гушки и после зареждаме след време резерва с по скъпо гориво=ДАЛАВЕРА
  • 6 БМВ

    17 3 Отговор
    И като си спечеля 1000-та литра кой ще ми ги даде?

    Коментиран от #7

  • 7 МИХАИЛ

    14 3 Отговор

    До коментар #6 от "БМВ":

    се някой ще ти ги даде ама Дянков да не ти вземе 200литра ДДС :)
  • 8 БМВ

    11 5 Отговор
    Да върви да копа нивята тоз Дянков.
  • 9 jjnnzz

    10 13 Отговор
    eto za tova nikoga nqma da se opravim shtoto vinagi tbrsite pod vola tele ! ;]

    Коментиран от #38

  • 10 320д

    17 0 Отговор
    всеизвестно е че се укриват данъци не само от лукойл, то това е като визитка за БГ, - крии данъци, давай мижави заплати - трупай състояние (даже на 300 лева не могат да се нарекат заплата), всеизвестно е че някой от политиците е допуснал това да става щото и той се нагушил здраво, е това е съвременна България, съвременно робство, сега ако излезат на светло приходите им ще са поне 100 пъти повече отколкото са декларирали...
  • 11 dido

    15 26 Отговор
    които смята че това е театрална постановка мога да му препоръчам да спре да гледа СКАТ и да се съсредоточи върху това как да си подобри положението , а не да псува цял живот политиците , че са му виновни за нещо .. едно правителство има смелотта да налага правила на петролен гигант и вместо да кажете - евала бе до сега 20 години правеха каквото си искат , вие театрална постановка .... обеждавам се за пореден път че има хора които независимо какво се случва те са недоволни и им е много по добре да напсуват някои вместо да му кажат евала .
  • 12 anti-komunist

    13 21 Отговор
    Tezi,koito podkrepqt i si mislqt 4e tova e ''teatralna postanovka'' sa privurjenici na ser(g.i) stani6ev i edni KOMUNQGI,dolni KOMUNISTI!Ne razbrahte li 4e celta im e samo da oponirat vlastta s cel dokopvane na kacata s med!

    Коментиран от #15, #17

  • 13 maksito

    14 2 Отговор
    Според мене целта на всеки министър/депотат е да обере България.
  • 14 LACHO

    15 7 Отговор
    Поредния театър да замажат очите на народа преди изборите!Анти-комунуист ти си толкова заблуден,че и сам не подозираш!Лукойл е монополист от такъв мащаб, че ако му 'отнемат' лиценза и той спре да работи правителството до 5-6 месеца ще си ходи! Нали ти е ясно ,че те не искат да си ходят и правят една голяма показност с този театър за да замажат очите на народа и такива като теб да си помислят,че това правителство работи за българските граждани!!!Защо го правят 2 месеца преди изборите?Замислял ли си се???
  • 15 ???

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "anti-komunist":

    A na tezi v momenta koito NIE sme gi izbrali ne se li celqt v "kacata s med"? Tipi4nata mutra (BB) da mi govori 4e naroda jivee po-dobre. 100% negovite drujki po-dobre jiveqt. 4ista postanovka si e. Ne mi dreme dali kradat, stiga i za nas da ima samo 4e pri tqh (GERB) nqma takava opciq !!!
  • 16 vankata

    4 4 Отговор
    da e........... tez upravlqva6ti ,taka e... ma.ata na darjavata ,4e to nito da ostanem v neq nito da se varnem

    Коментиран от #18

  • 17 real

    24 9 Отговор

    До коментар #12 от "anti-komunist":

    Момченцето ми, толкова си заблуден с тия комунисти и антикомунисти, че самия си нямаш представа колко. Вземи се осведоми малко по-подробно за ситуацията. МНОГО ЯСНО Е ПОРЕДНИЯ ПИ АР ЦИРК НА ПРАВИТЕЛСТВОТО и на боко. НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ОТИДЕ НА ДЪНОТО ОТ ВРЕМЕТО НА КОСТОВ НАСАМ НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА ЗЛЕ! Цените сега ще се качат "легално" защото видите ли нема лиценз, за да не скачат хората срещу лукойл и тоя златев. Всичко това е предварително разигран сценарий, кво си мислите че добрия боко се опълчва на гиганта лукойл в защита на онеправданите? ХАХАХА леле мале какви невежи хора имало. А ВЕРВАХТЕ ЛИ НА ЦАРЯ ЗА ДНИТЕ МУ МИ КАЖЕТЕ нищо чудно тия дето тоя подкрепяха сега да верват на бойко. Вервайте му вервайте му докара ни до просешка тояга вие още му вервайте. Нищо чудно че така ни управляват като ЦЕЛИЯ НИ НАРОД Е ТОЛКОВА ПРОСТ и се управлява като СТАДО ОВЦЕ!!! Вие продължавайте да вервате...

    Коментиран от #41

  • 18 ???

    9 5 Отговор

    До коментар #16 от "vankata":

    +1. Kato razpravq 4e poema TOI otgovornost za6to vse Stanishev mu e vinove. Porednite lyjci. Ama Mr.Lukoil pla6ta na koito trqbva i taka ... Nikoga nqma da se opravim 6toto nie sme si kofti narod. Typ4at ni a nie si traem !
  • 19 jjnnzz

    11 20 Отговор
    choveka magistrala vi pravi nova zala napravi za sporta ima proekti za stadioni da ima nqkakvo razvitie vie pak ste nedovolni ... trqbva da vi dadat po 2 miliona na vseki che togava li shte kajete dovolni sme .. vie ste ynikalno "pleme"
    da ne bi da predpochitate onzi tyrchin da vi ypravlqva (Axmed Dogan) ?!?!?

    Коментиран от #24

  • 20 ZLA GAD

    20 17 Отговор
    Аве вие слепи ли сте, малоумни ли сте? Кога са парламентарните избори бе? Каква предизборна кампания. Все по-малоумен и по-малоумен става народа на тази държава. Все някоя му е виновен, все краде, театрални представления и тн. Никой ли няма собствено мнение вече, или всеки слуша от другите и копира. Ако всяко казано нещо го възприемате за истина... Sorry, ама сами сте си виновни. Веднага трябва да се оплюе и най-малкия прогрес. Но Бате ти Бойко бръкна в интересите на много хора, като се опитва да направи страната нормална. Следователно и се сблъсква с невероятна опозиция. (не политическата) опитват се да му сринат авторитета по всеки възможен начин, но едно нещо е сигурно, лектората на БСП измира много прогресивно, и след някоя и друга година няма и да влезнат в парламента. Колкото и да се мъчат да зарибяват млади хора и да плюят си занимават. Което много, много ме радва.

    Коментиран от #22

  • 21 Пламен

    3 2 Отговор
    еййй всичко се прави само за пари :)
  • 22 jjnnzz

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "ZLA GAD":

    nai posle neshto normalno !
  • 23 георги

    12 1 Отговор
    Епа според мен си е и крайно време да се покаже на "Лукойл" че и без тях можем да минем!
  • 24 ???

    38 6 Отговор

    До коментар #19 от "jjnnzz":

    Ti magistralata, stadiona i sportnata zala li 6te qde6 be ? Ti si ot tezi .... koito mu vqrvat na GLUPOSTITE ! Vseki izminal den stava VSE PO-SKYPO, a zaplatite ne se vdigat ?
    Razvitie mi govori6. Mi to razvitieto ot kakto e na vlast e v obratna posoka !

    Коментиран от #28

  • 25 ZLA GAD

    9 7 Отговор
    До коментар [#16] Абе ти в тая държава ли живееш? Защо му е виновен Станишев ли, защото тоя си е слагал подписа под всичко което не е на далавера за тая държава. Почва строежи без предвидени пари (след първата копка и коктейла за журналистите около нея), купува машини на 10 пъти по-висока от пазарната им цена, прави анекси към договори за милиони загуба на България и така на татък. А и най-готиното е, че променя законите така, че да е максимално трудно да се променят нещата. Имаше един лаф "Ти наследяваш фирмата по-зле от колкото Бойко пое България след Станишев"

    Коментиран от #26

  • 26 ???

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "ZLA GAD":

    Ne sym kazal 4e Stani6kata e Po-dobre. No toi ne kaza 1 pyt 4e se e na..ral !
  • 27 LACHO

    30 7 Отговор
    Народа не яде асвалт от магистралите или подови настилки на спортни зали! Кво ме боли бат Бойко , че реже ленти всяка седмица като с минималната заплата в България си купуваш 100 литра гориво на месец! Ние сме най бедната държава в ЕС и народа масово бяга от тук!Защо ли? Кво направи тоя за народа от както е на власт? Само приказки, оправдания и нищо повече!Не ме интересува кой ще управлява, искам бензина да стане 2 лв както при предишните и да имам в джоба пари да си храня семейството!!!
  • 28 ZLA GAD

    11 15 Отговор

    До коментар #24 от "???":

    Думата инфраструктура знаеш ли какво значи? И знаеш ли какво води след себе си добрата инфраструктура? Инвестиции а инвестициите обикновено са под формата на пари вкарани от други държави в нашата => вдигане на стандарта на държавата. А, има и една малка подробност... В СВЕТОВНА ФИНАНСОВА КРИЗА СМЕ, и пищите, че не е добре. Оглеждали ли сте се какво се случва в другите държави? Гърция неофициално са фалирали, Щатите нямат пари за пенсии, Испания и Португалия са на ръба и тн... Ние и още 5 държави от ЕС дърпаме нагоре, (макар и бавно, но нагоре) и то без да сме взимали заеми от тях, докато другите потъват надолу. Айде измийте си очичките и си изчистете ушички, за да може да възприемате нещата както са!

    Коментиран от #33, #35, #42, #66, #86

  • 29 1212122

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Килир Георгиев":

    Г-н Георгиев данеби да мислите ,че тези така наречени социалисти са комунисти! Явно не знаете какво е комунизъм! Както и повечето хора които я употребяват тази думичка! Това са чисто и просто шайка престъпници от най-високо ниво, които по един или друг начин ни управляват от повече от 40 години! Аз бих ги нарекъл партийци, а не комунисти. Та тези партийци оцветени в различни багри ,чиито отявлени представители вчера гледахме по ТВ как се изказват продадоха Нефтохим за 30 пъти по-малко парички от колкото реално струваше. Та те да седнат да ми обясняват е меко казано лицемерно. Да в интерес на истината моторисчето с очилата беше право това е истинския сценарий. Това самоче по никакъв начин не значи ,че му симпатизирам!
  • 30 nqkoi

    8 0 Отговор
    Да направят бензина поне 2 лева..
  • 31 No name

    10 4 Отговор
    Каквото и да се прави в тази държава, се прави за да се "оправят" българите...! От това "оправяне" държавата ни прилича на болна от венерически болести проститутка, която отдавна вече бере душа....
  • 32 ?!?!?!?

    6 25 Отговор
    Толкоз сте свикнали на корупция и беззаконие, че като стане нещо такова и си мислите, че има няква схема. Ми няма лиценз, няма да работи. Крайно време беше да го спрат, да има няка конкуренция.Кви предизборни трикове, кви театри, кви PR-и. ББ мн добре си гледа работата даже, ама бръкна в здравето на мн. хора и им стана доста "черен". Казвате магистрали ли ще ядем, ами заради ко****то Станишев ги прави, иначе трябва да плащаме неустойки за неизпълнение и да вращаме пари на ЕС.Сега сме били по-зле, ми то при предните нямаше криза и в сравнение с др. големи държави не сме пред фалит.
  • 33 1212122

    23 8 Отговор

    До коментар #28 от "ZLA GAD":

    А относно вашите коментари г-н "зла гад" ще ви кажа няколко неща защото сте в голяма заблуда и не е зле да слезнете на земята. 70% ако не и повече от обектите на които байо реже лентите бяха започнати преди той да стъпи на власт. Не ни отваряйте очите за Гърция и щатите защото и в най-лошата си криза те пак са по-добре от нас и ще бъдат по-добре от нас ,а и не искам да захапвам темата защото е безкрайна. Относно чии интереси обслужва Боко ами ще ви кажа единствено и само своите и на своето обкражение. Лектората на БСП вобще не му е проблем на Бойко нито самото БСП нито която и да е друга партия та той е тяхна производна. Никой не ви казва ,че подкрепя опозицията ,а хората казват ,че и този псевдо спасител не става ,но вие май не вниквате в прочетеното!
  • 34 LACHO

    71 8 Отговор
    Ти си измий очичките и си промии ушичките! Явно си обсебен от Б.Борисов и го боготвориш! Не можеш да ме обедиш, че народа за последните 2 години не е масово обеднял и стандарта на живот не е станал адски скъп! Гърция дето уж е "неофициално фалирала" е поне 10 пъти по добре от нас!Няма да говоря за Щатите или Испания щото е смехотворно!Имаш ли представа колко е минималната заплата и пенсия там??? Направи една съпоставка един грък и един българин какво могат да си купят с минималната заплата и пенсия в собствената си държава и тогава ми развивай теориите си! Покупателната способност на обикновения българин е паднала драстично последното 2 години!!!Влез в интернет виж за какво иде реч и не ми пиши небивалици!
  • 35 real

    33 6 Отговор

    До коментар #28 от "ZLA GAD":

    Абе пич много си зле ве! Кво сравняваш г гърция, португалия сащ - еми добре, аз па искам да сме като гърция, да има криза, ама да има 800евро заплата па нека да е скъп бензина. Криза има, но в тия държави нали ти е ясно колко е минималната и средната заплата в сравнение с нашата и как цените са същите а в някои са и по ниски. Нали ти е ясно какво става с покупателната способност на тия заплати сравнени с наште! Българите са най-бедни от всички европейски държави. Виж в Гръция какви пътища имат, виж наште, виж в Турция. Виж Сърбия една камара вайни водиха, теритария и насление губиха и пак населението живее много по добре от нас. Дори и Руминия е по добре от нас. Е, кажи ми, какво му е добрето на нас? КАКВО РЕАЛНО НАПРАВИ БОКО ЗА БЪЛГАРИТЕ ЗА 2г.? КАЖИ? Нито магистрала има, некъв мижав участък и туйто, една спортна зала, и това ли е! КАКВО Е ПОСТРОИЛ кажи? Нито магистрали е построил, нито е ремонтрал, нищо в полза и подпомагане на хора? Само лентички сряза с журналисти да се пъчи колко е велик и да рита топка всеки ден. Цените нарастват В ПЪТИ, а заплатите НАМАЛЯВАТ. Какво е направил бе? Прокарва си свои фирми и хора навсякъде, жена му купува банки, засегна интересите на предишните крадящи, за да може и той и неговите хора да крадат. Живее си живота всеки ден боко, вие му се кланяте. Колко скандали направи, колко решения и закони в ущърб на хората, само си припомнете...Прост народ ей, тоя те плюе, ти си мислиш, че дъжд вали...
  • 36 hate

    2 0 Отговор
    майка ви турска да е*а на всичките .. умрете бе заедно с Сергей и Ахмед да им го турим отзад на мошенниците само лъжат заради шибаните турци сме на тва положение .. почетете малко на Ахмед Доган или гледайте клипчета за него да видите какви работи прави против държавата !!!!! _)_
  • 37 Gekon87

    17 0 Отговор
    Давайте на БУНТ срещу Лукойл НЕ НА ПРОИЗВОЛНИТЕ ЦЕНИ И МОНОПОЛИЗМА !!!
  • 38 veselin

    14 5 Отговор

    До коментар #9 от "jjnnzz":

    ne,nyama da se opravim,za6toto ima zabludeni kato teb
  • 39 graver

    19 1 Отговор
    Въпроса се политизира прекалено много.
    Щом могат да накарат всички бензиностанции да сложат измервателни уреди с които да бъдат контролирани, защо Бургаската рафинерията си мисли че могат да прескочат Наредба номер 3?
    Всички имаха 1 година за да монтират уредите а не успяха... Защо обясяват че искат още 1 година?!?
    Това са пълни глупости- отлагаха го и си мислеха, че ще им се размине.
    Станишев пък няма право да говори за каквото и да е, че от него по-черен надали има!

    Единственото кофти е за хората които работят в Рафинерията, но не виждам на кого могат да се сърдят освен на Ръководството си.
  • 40 име

    29 1 Отговор
    боко майка ти шейба урод мафиотски
  • 41 veselin

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "real":

    bravo
  • 42 veselin

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "ZLA GAD":

    ti nosa si izvan tvoeto selo pokazval li si,4e sravnyava6 balgariya s 6tatite

    Коментиран от #46

  • 43 ZLA GAD

    12 4 Отговор
    Пожелавам на всички вас да успеете да пообиколите малко чужди държави за по повече време и да се сблъскате с техните икономики, за да имате покритие над думите си... И да не обидя очевидно доста хора, искам да ми кажете едно нещо. Какво правителство предлагате като алтернатива? Защото всеки може да плюе без да дава идеи, хайде да ви видим!?
  • 44 име

    10 5 Отговор
    бг расата е зле нама такива робски души просто нема вижте ги гърците борбен народ тука стадо бате и 10 лв да е бензина се тая и хлеба да е 5 лв се тая то тука не живеят хора а овце и нема кои да протестира, 500 г под робство и сега в герба не 1 ами 2 лъва цирк кви лъвове бе сложете азис
  • 45 ime

    9 6 Отговор
    нека станем 4аст от друга държава да се забрани бг език да ни управляват 4ужденци техни закони и така си4ки бг управници от 1989 разтрел и поемане към радикално нова посока ДРУГ НА4ИН НЕМА РАЗБЕРЕТЕ
  • 46 ZLA GAD

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "veselin":

    Хайде да не си говориме за села, че май баркаш другите хора със себе си! Ти можеш ли да четеш? каде сам сравнил щатите с България?
  • 47 sabotaj

    12 0 Отговор
    защо като напиша нещо свързано с турците и веднага е изтрито ?!?!! не мога да разбера аз в България ли живея или къде ?!?! нямам ли право на собствено мнение в родната ми държава ?? или само съм длъжен да ги слушам тези по телевизията и да си мълча ?!? аре някой да ми отговори моля ... или и този коментар ще изтриете ?!?
  • 48 ZLA GAD

    7 1 Отговор
    Предполагам, че има общо с тона с който го пишеш, а не със самото мнение. :)
  • 49 Stoyan

    22 0 Отговор
    Ако консумацията на горива се запази същата, постъпленията от ДДС и акцизи ще са същите. Просто няма да се плащат от Лукойл, а от другите вносители.

    За цените, не е ясно какво ще стане.
    Наличието на освободено пазарно пространство ще предизвика засилване на конкуренцията.
    Според дебелите книги може да се очаква повишение на цените докато за насити пазара, след това може да последва конкурентно сваляне на цените ...
    Но все пак 50% от цената са данъци.

    Премахване на доминиращ играч от пазара, и замяната му с няколко по-равностойни играчи ще създаде по-конкурентна среда - по-добро качество, цени и др.
    Но къде ти този късмет.

    Лукойл обаче ще се върне съвсем скоро на пазара, това не е за изпускане.
    Те печелят умопомрачително и от някакви си 20-30 мил няма да стреснат.
    Те продават петрола на "измислени" цени на местната рафинерия и печалбата се изнася легално. Декларират загуби тук и т.н.т.
    Сега при контрол на входа и изхода ще стане ясно от колко нефт колко горива се правят.

    Просто си мислеха че може да им се размине, защото са големи.

    Браво на това правителство.
    Никои не посмя да го направи досега.
  • 50 gti...

    12 0 Отговор
    Крайно време е да се прекрати монопола на Лукойл,но не се ли замисляте че след като Русия ни съди за Белене от правителството не са решили "да направят каквото трябва".
  • 51 gti...

    16 1 Отговор
    Крайно време е да се прекрати монопола на Лукойл,но не се ли замисляте че след като Русия ни съди за Белене от правителството са решили "да направят каквото трябва"
  • 52 real

    29 7 Отговор
    Батеее, пообиколил съм някои държави, ама по-зле от България нема в цивилизования свят, към които ужким се пишем!Държавата и правителството ощетява хората, защитава чуждите интере пред българския почти ВИНАГИ по каквито и да са критерии - икономически, социални, юридически, политически и др. Гърците си защитават своето, Сърбите, Турците, да не говорим пък за Германия. В другите държави от ЕС се защитава местното производство, дават се субсидии, облекчения за производители - тука обратното - всичко се внася от другия край на света и по-евтино от нашто! Е как става това? Монопол, прекупвачи, мафия - държавата защитава точно тия. В НИКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА НЕ Е В ТАКЪВ ХАОС, КОРУПЦИЯ, МАФОИТИЗЪМ (като се почне от премиера), БЕДНОСТ, УПАДЪК, ДЕГРАДАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО, МИГРАЦИЯ НА МЛАДИ ХОРА. Нали се сещаф зако кобурга постави боко начело МВР - да узакони и укрепи трафика на наркотици и др. и да отстрани конкуренцията - е, мисията е постигната - само тази мутра коли и беси в държавата. И сега върши същата работа като тогава когато беше гл. секретар на МВР - като кучето на полето с неговата фраза - ние ги хфащаме, те ги пускат. Е то не е само да ги хванеш, ами и доказателства да намериш и дело да изградиш, а с тия некадърници от МВР какви разследвания ще правят с техника от 20г. както тогава си вършеше работата, така и сега. Ще кажеф - немало алтернатива, еми поне да не избираме най-лошия възможен вариант. Абе какви партии, какви алтернативи, какви 5 лв., всички са навързани като свински черва. Битката е само кай да докопа кокала. Че на запад крадат е ясно, ама не е така беочливо и нагло. КАКЪВ ПРЕМИЕР МОЖЕ ДА ТИ Е БОКО КАТО Е ПОЖАРНИКАР И ОХРАНА! КАКЪВ МИНИСТЪР НА МВР МОЖЕ ДА ТИ Е ЕДИН ФИЗКУЛТУРНИК СПОРТИСТ? Положението в момента не е било по-трагично от 97г. насам. Лошото е че има още време до изборите и не се знае до каква степен на разруха на държавата ще ни доведат!
  • 53 ZLA GAD

    16 2 Отговор
    Хаххаа... Според Радиостанциите сме в "Петролна криза". Ц,ц,ц... Кайде конете с капаците ВЯРВАЙТЕ щом го казват по радиото или телевизията трябва да е истина! Аз криза не вийдам, заредих си колата тази сутрин с бензин, без опашки и без никакви проблеми.
  • 54 real

    26 7 Отговор
    Цвръцко фанал 2 банди за изнудване на богатите, боко направи една спортна зала и откри няколко километра магистрала, реже си лентички. Къде ми е магистралата до морето, къде са паркингите в центъра на софия, къде са ми улиците без кратери и ями, защо данъците, такси, режийните и цените на ВСИЧКА НАРАСТВАТ НЕПРЕКЪСНАТО. Къде е обещаната промяна? АЗ НЕ ВИЖДАМ ДА СТАВА ПОІДОБРЕ, УСЕЩАМ ПО ДЖОБА СИ, ЧЕ СТАВА ПО-ЗЛЕ! Тия се движат в големе джипове и дупки не се усещат, минават на червено и НСОто блъска и мачка наред, а сега вече и ще стреля, бензина е от парите на народа, гуляат за наша сметка и планират кае следващо нещо да окрадат, приватизират, "усвоят", а вие още ги жалете как се борили срещу престъпността и големия монополист лукойл - пълен цирк, разбрали са се предварително, нали бото и златев са приятели бе, пред медиите се обвиняват, после са заедно на маса! ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА СЕ ПОКАЧВАТ и този парад е един вид узаконяване - ако наистина се зщитаваха интересите на хората, защо цената продължава да расте, А? И още продължава и още!
  • 55 1

    16 10 Отговор
    Поредната "театрална постановка" на правителството с цел трупане на рейтинг
  • 56 ZLA GAD

    10 36 Отговор
    И кои държави си обиколил? Че ми е интересно, и с колко от икономиките на тези държави си имал взима/даване, с колко от тях в момента (в кризата) имаш взаимодействия, да разбереш какво е положението. Или какво отишъл си, снимал си се пред някое фонтанче и хоп, много чисто, много хубаво следователно много по-добре от България. Haйде малко по-компетентно да гледаме на нещата. А нашата корупция на високо ниво е нищо сравнение с тази в Гърция. За хващането и пускането е точно така, както го казва Бойко, защото когато се опита да оправи съдъ в България, веднага почвате да крещите, че веднага се упражнявал натиск над съда. Ами или/или... Хайде да решим какво искаме, а? И преди време написах един въпрос, ама май-никой не се намери да отговори... И зареди това ще го повторя: "Дайте предложение за алтернативно правителство!".Това е ясно че няма перфектни хора следователно и правителства, но определено има по-добри от други.
  • 57 ZLA GAD

    9 2 Отговор
    Пич ти май не си наясно какво искаш? Искаш да са ти ниски цените, но когато се опитат да ти ги коригират ти плюеш срещо тях. И кои данаци са се качили ???

    Коментиран от #59

  • 58 Б-с

    24 1 Отговор
    ето сега е момента да внесем бензин от Венецуела, там безина е 15 цента за литър, ще падне яко каране
  • 59 михаил илиев

    1 5 Отговор

    До коментар #57 от "ZLA GAD":

    zla gad миличко стана ли време да се прибереш при мама и тате които с парички ти правят розов света.а това че си пообиколил тук таме пак за тяхна сметка не значи че си живял някъде и не значи че знаеш какво е положението.а по повод алтернативата тя я има отдавна и това не е да избереш по малкото зло а да не гласуваш защото пак е позиция.също така ако мислиш че гласуването е честно и открито ще ти дам един пример:преди години майка ми реши да си направи експеримент и гласува за най забутания загубен кандидат и като по късно провери в дадената секция колко хора са гласували за него познай нито един защото гласчто и е прехвърлено към някой по паричен айде стига

    Коментиран от #62

  • 60 The one and only

    1 5 Отговор
    Evalata Na REAL
    Vse edno az napisah vsichko chrez nego
  • 61 до михаил илиев

    11 3 Отговор
    Не те знам колко си "голям",но като не гласуваш,от това печелят турците от дпс.
  • 62 ZLA GAD

    8 3 Отговор

    До коментар #59 от "михаил илиев":

    Ох, изключително много се забавлявам тука. Аз съм обиколил държавите по работа, а не с парички на мама и на тати. От много, много отдавна си ги изкарвам сам! И имам чувството, че си ги изкарвам преди ти да си се родил. Ако ти разчиташ на мама и на тати си е твоя работа. А по тези държави обикновено ми се налага да оставам там по 2-3 месеца (има случай и до година) за да си свърша работата. Моята работа е много тясно свързана с икономиките на държавите и съм успял да погледна от друга страна на нещата, а не като студентче или туристче или иначе казано цветната страна на пощенските картички. А като виждам си с почти средно ниво на интелект, и очевидно си доста млад и нямаш много опит с гласуванията, искам да ми отговориш на следното нещо. Какво се случва с твоя глас като не гласуваш? А и въпроса ми беше за алтернативно правителство а не за алтернативен избор? Но тука никой неще да чете или просто не може.

    Коментиран от #65

  • 63 Арсов

    18 6 Отговор
    1.Ако БСП си гледаха работата както трябва и работеха за доброто на народа сега бат Бойко нямаше да е на власт.2...от всичките злини за България от 20 години насам бат Бойко е най малкото зло защото вече се действа и и прави нещо сравнение с другите 3.Ако искаш добри инвеститори да дойдат......трябва да си подредим държавата и да си оправим пътищата и да сринем престъпноста която е плод на всички оправляващи до сега и не бързайте с коментарите за лукойл, никой незнае какви са далаверите там с тези които са им го дали, всичко е далавери и много малко пари в хазната, дано бат Бойко се справи със руската мафия;)))

    Коментиран от #64

  • 64 ZLA GAD

    10 3 Отговор

    До коментар #63 от "Арсов":

    Разгеле, един трево мислещ човек... Жалко, че тука са изгубена кауза !
  • 65 user

    18 6 Отговор

    До коментар #62 от "ZLA GAD":

    като си толкова възпитан, коментирай статията, не сме длъжни да изучаваме автобиографията ти. Ако имаш да кажеш нещо смислено - давай, ако не - тези вицове за по 2-3 месеца с икономиките на държавите са за хлапетата. Причината да не вярваме на бойко е простичка - валентин златев му е най-големият спонсор, един от най-добрите приятели и общо взето златев е една от основните пличини бойко да е на власт. Обаче идват избори - на бойко му трябват две неща - пари и слава, за да ги спечели - затова случващото се е поредният театър, защото вече над две години не направиха нищо по въпроса, а това са страшно много пари за тези две години ! Защо не намалиха акциза на горивата, когато можеха ? Защо монополът на Лукойол е непоклатим вече три правителства ? Защо тези театри се случват сега преди изборите - защото, както писах на премиера му трябват пари и слава, за да ги спечели - славата идва от това, че уж се бори срещу Лукойил, а парите - от вдигнатите цени на горивата - сещаш ли се някой сега да лае, че цените са високи ? Да има митинги ? Не, защото има по-важна новина - бойко се бори срещу Лукойил - айде бе ! Да бойко е най-малкото зло, но това не е причина да гласуваме за най-малкото зло, освен ако не си поредният , който твърди, че негласуването помагало на бсп и дпс - не, не помага, помага ако гласуваш за тях, писна ми от лъжци ! И свикни с мисълта, че и работещите в България сме излизали навън с наши пари - и ние сме видели свят, не по работа - за кеф, и ние имаме мнение
  • 66 Иван

    21 5 Отговор

    До коментар #28 от "ZLA GAD":

    Аве човек! Във фалирала Гърция мой колега взема 1350 евро. Аз колко вземам ме е срам да кажа.
  • 67 михаил илиев

    7 8 Отговор
    миличка зла гад недей си измисляй от коя страна гледаш на нещата и едвали нтякой ще ти повярва че си се занимавал с нещо различно освен да миеш чинии в чужбина.относно годините ми дори и да си толкова по голям-не ти личи.относно гласуването,да не съм гласувал нито веднъж защото съм чужд гражданин и нямам право макар така на шега да съм познал всички избрани през последните 16 години.искаш алтернатива ето една ДПС мечтая си да ги изберат от доста време та да си дадат някои хора каква апатия е налегнала целия народ и тогава всички да се вдигнат и ометат тая пасмин.и друго ми е интересно в форумите всички сте много смели ама преди няколко месеца имаше един протест срещу полицейщината и срещу това че на мвр бюджета е 1 милярд а на образуванието и здравоопазването много по малко бяхме се събрали 10 човека пред парламента а от другата страна 200 милиционера а посредата 30 журналиста,казах на 12 си служителя че ги освобождавам за деня ако дойдат и познай останаха си в офиса да си правят групички в фейс бука и да драскат като тебе по форумите.последен въпрос:шефа ти знае ли че не работиш по време на работа а обясняваш къде си ходил и колко си интелегентен шот аз такива дето повече се занимават с глупости на работното си място почнах да ги гоня.АРСОВ НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН ЧЕ Е ТОВА НАЧИНА НО НЕ И В БЪЛГАРИЯ И НЕ С ТЕЗИ ХОРА,А ОТНОСНО РУСКАТА МАФИЯ НАЛИ СЕ СЕЩАШ ЧЕ Б.Б НЯМА ДА ХАПЕ СЪЗДАТЕЛИТЕ СИ...ZLA GAD ПОЗДРАВИ НА МАМА ТАТЕ И ШЕФА ТИ....
  • 68 михаил илиев

    8 5 Отговор
    и друго запомнете след няколко години при управлението на някой друг Б.Б ще се разбере как е источен горивния резерв и откъде и за какви пари е напълнен...
  • 69 ivankneja

    4 6 Отговор
    moje samo da kaja 4e si e ............. v taa durjava se po zle stava da doide boi4eto v severozapadnala bulgariq da vidi kvi puti6ta ima i togava da prai magistrala na izgrebanite sofiqnci ;)za nego durjavata e sofiq ......
  • 70 ivankneja

    4 5 Отговор
    zaplati po 150-200 a boi4eto kazva 500-600 sredna zaplata ama toi izvadil statistika ot sofiq varna plovdiv garantiram 4e do 2 meseca gorivata 6te poskupnat s pone 20-30 stotinki minimum

    Коментиран от #82

  • 71 krp

    13 6 Отговор
    Имате ли и най малката представа с колко са си повишили печалбата тия ОТ ЛУКОЙЛ ...след като вдигнаха цените с 20ст.......Ами сметнете хиляди бензиностанции с десетки хиляди оборот........Говориме за милиони........НА ДЕН!!! И няма държава и няма никой който да ги спре!!! СРАМ....СРАМ ме е че че съм БЪЛГАРИН.........Ще ми обясняват че цената се определяла от курса на долара ....мухахахххххх!!!Определя се от един в един кабинет....всички го знаеме кой е!!!.....Предлагам да извикаме една циганка да го прокълне :)))))))))))))))) приемат се и други нормални и НЕ-нормални предложения ;)
  • 72 aha

    11 3 Отговор
    Заплатите ни са ниски!Това трябва да оправим и много проблеми ще изчезнат.Обединим ли се в това ще е чудесно,но не мисля,че имаме воля да се обединим.
  • 73 biz_boy

    11 0 Отговор
    Малко информация за сравнение на цените на горивата в Европа,
    http://energy.eu/

    но ако се погледне по-надолу в таблицата Fuel Taxes / Margin може да видим че всъщност в една Австрия и Англия разходите за преработка и печалба са по-малки от колкото в БГ, а заплатите и цените на тока са по-високи.
    Та да видим кой всъщност ни дере кожите.
  • 74 Арсов

    12 3 Отговор
    Колкото повече им купуваме горивата толкова по богати ги правим стига сте им завиждали, и на мен да ми вървят картофите на село и аз няма да ги смъкна.....или пак не ме разбрахте;))))
  • 75 роро

    10 8 Отговор
    поредната простотия....държавата върти хората в омагьосън кръг..от който без народа да възтане...ама масово..както като падна комунизма..няма оправия иначе...тъпа нация сме,покорна,цените нагоре..заплати надолу..и кво??няма стачки..значи всички са доволни хахаха...ша ми праят стачки за горивата,аве еей..колко други неща има за които да се стачкува...ама то простия народец е тъй...
  • 76 GRAB

    0 6 Отговор
    TOVA SA MEDIINI PROIAVI
  • 77 Niko

    5 7 Отговор
    Нов "основателен" повод за да повишават горивото перманентно поне до края на годината.
  • 78 velislav

    11 0 Отговор
    Гледах тия дни всички репортажи по темата. Ваньо Танов каза, че може да натовариш танкера с петрол в България за Украйна, излизаш в международни води там България няма право на контрол и според международни канвенции може да го прехвърлиш но друг танкер в посока Румъния. Значи документите тук показват Украйна, а то отива в Румъния. Това ми звучи на мене като световна петролна легализирана мафия. Незнам кой е прав и кой крив. Знам само, че петролния бизнес е огромен, с огромни интереси, с много играчи и с огромни финансови интереси. Властимащите и бизнеса си играят на нещо си, а накрая хората извън този политико-петролен свят опират пешкира. Сега в България е златно време за спекулации с горивата. Ще поживеем, ще видим.
  • 79 turbo

    3 5 Отговор
    iskat da ni izcedqt do krai.
  • 80 velislav

    6 5 Отговор
    сега ако телевизия ВВС инсталира СРС-та на Бойко, Вальо Златев,Дянков и Ваньо Танов ще направи удара на годината. Ще се избият кой да го излъчи филма:):):):)
  • 81 7

    4 4 Отговор
    zlatev kgb
  • 82 Maurice

    18 15 Отговор

    До коментар #70 от "ivankneja":

    500-600 лева е средната заплата в държавният сектор.Ти като работиш за частник и той ти плаща 300 и те осигурява на 200 си е твой проблем.Защо чакате ББ да ви вдигне заплатите,когато вашите шефове укриват стотици хиляди левове данъци и богатеят на ваш гръб.Но понеже ви е страх да им го кажете в очите,за това по-лесно е да се обвинява ББ.Като сте толкова образовани,защо не отидете да работите в чужбина.Май нито език знаете,нито сте толкова кадърни.Аман от комунисти в тази държава. Комунизма е резултат на малоумно население по целия свят.Няма развита страна с комунизъм.Защото всяко интелигентно общество прави разликата м/у робство и свобода.Колкото до ББ,твърдо да!!!Мафията не харесва че им реже пипалата и го атакуват с всички средства.
  • 83 IcemaN

    14 0 Отговор
    Не стига, че горивото е 2.50(че и повече).. а сега искат, да го изкарата така че да сме благодарни, че го плащаме на тази цена... Няма такава простотия ;).
  • 84 DURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

    6 0 Отговор
    CELEBRATE GOOD OBAMA COME ONE. ITS OBAMABAMA
  • 85 Ицо

    0 4 Отговор
    Днеска четох , че тоя си пращал редовно данъци дори те би и най-редовните в бранша
  • 86 да бе да

    6 9 Отговор

    До коментар #28 от "ZLA GAD":

    "ZLA GAD" Казваш, че Гърция, Щатите, Испания и Португалия са на ръба а ние и още 5 държави сме дръпнали нагоре хахаха... ами аз викам да се върнем надолу да стъпим на ръба като Щатите и да си караме колите с гориво за $3.70 за галон оставям ти да сметнеш колко е литъра
  • 87 да бе да

    3 5 Отговор
    http://gasbuddy.com/
  • 88 borislav

    4 7 Отговор
    kitai e komynisti4eska durjava i e s nai-silnata ikonomika ve4e v svetu!!!!!! spored prognozi na eksperti nikoga nqma da sleze ot 1voto mqsto dori sled 50 god.....
  • 89 borislav

    1 6 Отговор
    kitai e komynisti4eska durjava i e s nai-silnata ikonomika ve4e v svetu!!!!!! spored prognozi na eksperti nikoga nqma da sleze ot 1voto mqsto dori sled 50 god.....
  • 90 JS

    7 0 Отговор
    Ако някак си Трайков и Дянков издържат два три месеца на натиска от съветското мекере другаря златен ( и приятелчето му баце боре) има реален шанс да имаме истински пазар на горива без монополен натиск. Да видим какво ще стане...
  • 91 Арсов

    7 4 Отговор
    Бориславе незнам дали си ходил в Китай и въобще дали знаеш как живеят обикновените китайчета но, аз съм бил там и много добре знам.За 2 долара китайчето работи по 48 часа, кадето работи там се храни и спи, българина никога няма да издържи на тоя напън, Българина май никога няма да проходи сам все търси майка комунистическа за да го води под рачичка.
  • 92 AGRESOR SPRAVO4NIKOV

    0 0 Отговор
    YBIX PRASE!

    Коментиран от #95

  • 93 Viiz

    4 4 Отговор
    Mnogo qsno, 4e e sceni4ka tova.I bez tova Lukoil shtha da si izgubqt licenza dokato se ''remontirat'' i posle da si go vurnat.Oba4e t'va e edna tupa reklama na pravitelstvoto, da moje Boiko na izborite da kaje. ''Eto nie e spravime i s energiinata kriza'' ! E.ati mijiturkite sa tiq ot GERB
  • 94 real

    6 8 Отговор
    Монопола на лукойл няма да се прекрати с тази ПИ АР АКЦИЯ в това ще се убедите скоро. Това, в което също ще се убедите, е ТРАЙНОТО ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА, което вече е налице - забелязанте ли как за много кратък период цената се повиши - усещате ли го по джоба? Цената расте като се вдига цената на петрола, а защо не намалява или много малко намалява като спада цената на петрола? Мафия абсолютна в комбина с правителството. Нали ви е ясно колко е акциза за горивата? Ако държавата искаше да намали цените на горивата, АМИ ДА НАМАЛИ АКЗА БЕ!! Защо не го правят а? Защо не проведоха тази акция преди 2г. или когато бяха протестите? Замисляте ли се? Каква битка с лукойл може да има като са си приятели златев и боко и дори сам го признава. Наистина ли смятате, че нещата са така, както ги изкарват официално пред медиите? Смятате ли, че ще има положителен резултат от тази акция и влянието на лукойл ще отслабне и цените ще се понижат? Айде да видиме, запомнете тази мисъл, скоро ще се убедите всички вие как реално стоят нещата!!!
  • 95 искам да знам

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "AGRESOR SPRAVO4NIKOV":

    Бих искал да разбера какво е казал човека
  • 96 ЗЛА ГАД

    15 4 Отговор
    Хахах миличък ще казваш на сексуалния си партньор. Пич за не знам кой път ти казвам да не мислиш че другите хора са като теб. Чиниики си мия вкъщи със съдомиялна. А за протести не ми говори, защото когато аз съм хвърлял павета по народното събрание през онази хубава "топла" зима в края на 96та, на тебе мама ти е помагала с домашните. А със некомпетентни хора не искам да споря, просто няма смисъл. Когато се поразходиш из кабинетите на няколко кмета из чужбина и бутнеш рушвети, за да можеш да си вършиш работата, без да ти се създават проблеми, ще погледнеш по-друг начин на тези така "цветущи държави"! Така... Следващия: За икономиките които обяснявах. Че потъват надолу а ние се качваме на долу. Вие пак си пишете каквото ви е удобно и ми вадите цени на петрол. Аз ви говоря за икономика, вие ми вадите петрол... Така на момчето което ми обясняваше за цените на бензина в щатите. Живял сам в Хюстън, което е в Тексас и където бензина е най-евтин от всички щати. А я погледни цените на галон преди 3 години (преди кризата) и сега, да видиш какво се случва там! Щатите не ги сравнявам с България вземете да четете внимателно. Просто икономиката на САЩ е пълна трагедия и е такава от 40 години насам, но чак преди 2-3 години преля чашата,и целя свят я усети. Момчето с голямата заплата в Гърция, защо не го попиташ в момента дали взима такава заплата??? И дали в близките 20 години ще види заплата близка до половината на тази? Много мои приятели които се бяха изнесли да живеят със семействата си в Гърция се върнаха в България преди 2 години, защото е много цветно положението там! Просто очевидно си нямате ни най-малка представа каква е истината в другите държави, и най-големия ви проблем е, че информацията която имате е в най-добрия случай е от 2ро лице или по-лошо от медиите."Незнанието не е оправдание!" А за момчето от северозападна България... С това отношение, към Софиянците няма да се разберем, какво са ти виновни на тебе софиянци, че ти не си учил и че не можеш да се реализираш. И трябва да си порядъчно глупав, за да си мислиш, че тези магистрали се строят за софиянци. Чувал ли си международен път. Тия магистрали се правят за да могат европейските туристи да идват в България на море и да си оставят парите тука!!! Но е нужен малко акъл за да разбереш!!! Времето да се събудите и да се огледате отдавна мина, но после никой не ви е виновен като о..рате държавата. Има една много стара реплика: "Държавата това е народа и!" следователно като храните държавата замислете се кой ви е виновен. Спирам да пиша, защото с хора които не могат да хвърлят поглед по-далече от носа си, няма смисъл да се спори! Сами сте си виновни!

    Коментиран от #98

  • 97 Operator s goriva

    4 8 Отговор
    Нели се сещате на каде бие целата тази работа.Това е уговорка м/у Бойко и Валентин.Вальо финансира правителството,сега малко театър,да спечеле Бойко изборите,след това държавата ще направи всичко възможно дасе увеличи цената на горивата и етого Вальо излезнал от кризата,а обикновениот народ ще сие беден както и до сега.
  • 98 михаил илиев

    2 6 Отговор

    До коментар #96 от "ЗЛА ГАД":

    миличко значи ти си един от тези десетина хулигани които потрошиха двете с класи на правителство 96 година.1991 година август бях около белия дом в Москва и видях какво е страх и танковете и паветата и лебедовото езеро и пълното медийно мълчане и заглушаване добре че беше дойче веле и свободна европа та да разберем какво точно става затова неми говори за счупените прозорци на парламента.и малко уточнение всеки ден в който е затворена рафинерията губи и държавата като акционер.като си толкова навътре в нещата знаеш ли колко ключови инвеститори избяха заради открития рекет на всяко едно правителство включително и сегашното.големите инвеститори опитващи се да навлязат в българия вместо помощ от тези правителства им се налага да се борят със същите затова много отидоха в румъния.тези които се пребориха с трудностите направиха голямата грешка да назначат наши родни "топ" управители които назначават половината си познати и роднини на ключови позиции и западното ноухау се превръща в родна шуробадженащина.като си толкова врял и кипял в хюстън което е в далас за наз незнаещите си наясно явно че дори италия,гърция,сащ и др. колкото и да затъват имат работеща изградена икономика и промишленост за разлика от нас.укриването на данъци в италия и в гърция е по голямо от българия бюрокрацията е същата и законите не са ни по лоши от другите проблема е в репресиращите органи и най-вече МВР.50000 хрантутници които невършат никва работа.И ти зла гад продължавай на работното място да се занимаваш с глупости явно шефа ти е в почивка или просто си на държавна службица.Поздрави на мама тате и шефа ти мишоче анонимно.
  • 99 1212122

    3 7 Отговор
    Явно доста полемики са се водили тук вчера! Г-н "зла гад" предложението е елементарно : Разпускане на парламента, гласуване на референдум за промени в конституцията и съставяне на експертно правителство! Това е начина и по който може да се върви на горе ! Или по-простичко казано не си ли вършиш работата изхвърчаш, нанасяш ли щети за милиони ще си носиш отговорността!
    Иначе като цяло имате някои правилни възгледи за нещата ,но засажеление са пречупени през призмата на знаещия, можещия и амбициозния. А ако сте на по-сериозна възраст ще знаете,че далеч не всички хора отговарят на тези характеристики. Даже бих казал ,че повече от 85% от хората на земята не отговарят на тези характеристики и ако наистина сте се разходили "по белия свят" ще имате трайни наблюдения.
    А сега аз ще ви задам един вапрос, а именно: Мислите ,че Б.Б. и правителството му са хората които се опитват да вкарат "влака в релсите" подбудени единствено и само от чистото си национално съмосъзнание!?!

    Коментиран от #112

  • 100 *46*

    4 4 Отговор
    Стига затколисни игри а пуснете горивата на нормалната цена каквато е!!!
  • 101 Сеирджия

    3 5 Отговор
    Леле, то тук било голям цирк. Изтървал съм цели 2 дни майтапи. Дразни ме само вопиющата граматическа нескопосаност (да не кажа неграмотност)на повечето драскачи. Но пък на тях ими личи, подлизурската, доволна, герберска физиономия. Преди време едни хора луднаха по "царя спасител", после като не се оказаха спасени аха да върнат "партийния социализъм" и когато на хоризонта блесна "пожарникаря спасител", виснаха езици до земята и покорно тръгнаха подире му. И сега се прехласват по епичната борба с "руската петролна хидра", дето ни задушава. То, че има такова животно, дето ни души - има, но БОРБА НЯМА. Същото като със сегашния кеч. Бъхтят се на ужким, а народа вие от кеф. Хидрата можеше да е албанска, американска, нигерийска или каквато се сетите, но просто "държавниците" ни се продадоха на руснаците. И аз да съм на тяхно място (на руснаците) ще доя колкото мога. ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС е, че сме си говеда, овце кокошки и какво ли не още щом се оставяме вече 21 години да ни правят на маймуни. Мразя се, че мога само да кажа какво не ми харесва, а не мога да посоча как да го оправим. Сигурното е, че и аз като част от останалите овце явно съм затъпял безнадежно ... Даже и в чужбина да мия чинии не отидох ...
  • 102 Stoykata

    4 1 Отговор
    zla gad mnogo dobre vi go kaza! "VAV VSETOVNA FINANSOVA KRIZA SME", kakvo iskate izvednaj da skochat zaplatite pri plojenie che vsichki ostanali darjavi gi namaliavat? A za Garcia ne mi se govori, predi edna sedmica se varnah ot more ot tam, i polojenieto e dosta po-tragichno ot olkoto go pokazvat po televiziite, cari niakakva strashna anarhia. Imashe razbiti stai i krajbi v hotela kadeto miahme dobre, che biahme na po-gornite etaji. Dogotina may shte se hodi v turcia na more.
  • 103 DURRRRRRRRRRRRRRRRR

    3 0 Отговор
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
    Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням Мням
  • 104 Stoykata

    4 0 Отговор
    ... samo da dobavia, benzina im beshe s edna ideia po- evtin s malkata ralika obache che go niama! 3/4 benzinostancii niamaha bezin, samo na shell imashe i to s e.ati opashkite !
  • 105 real

    0 3 Отговор
    До ЗЛА ГАД, михаил илиев и др.
    Момчета, разсмивате ме с тия изказвания, единия фърлял павета по народното събрание 96г., другия пък бил на площада в Москва 91г. забавлявате ме. Как може да казвате, че икономиката на САЩ от над 40г. е пълна трагедия?! Та точно тази икономика разби икономически съветския съюз. Имала проблеми - еми има, световна икономика, управлява света, всеки се съобразява с нея, еми има си, имала е и ще продължи да си има. Данеби СС да имаше по-безпроблемна икономика - проблемите от тая ги усещаме 22г. и продължаваме да ги усещаме. Има държава, защитава националните ентирисе интересите и гражданите си, а при нас е обратното - предатели и продажници навсякъде. Предложи на един германски полицай или американски подкуп за нарушение да видим дали ще го приеме. Имало корупция там - еми има навсекаде, и в САЩ, и в Германия, Гърция и на луната, ама в България е най-масова и е нещо обичайно, практика, начин на живот и дори в някои степени легализирано, прави се нагло пред очите ти, а точно на Запад тя не е толкова масова и по-прикрита. Това е разликата. Така. Относно Гърция - аз па искам да сме като Гърция - искам питищата на Гърция, инфраструктурата, здравеопазването, пенсионната система, заплатите на Гърция, да дори и по-скъпия бензин и повечето разходи искам да сме като Гърция, искам да се усвояват фондовете като гърция, искам обслужването, туризма и всичко е по-добре от нас. Така че не ми разправяй и изкарвай колко зле било - в България е много по-зле, много по-голяма бедност и мизерия. ЗЛА ГАД това че ти пътуваш и изкарваш доста повече от средното за страната е хубаво за тебе ама ти си един от малкото хора, които печелят добре, повечето мизерстват. ТАКА ЧЕ НЕ НЕ ОБСНЯВАЙ КОЛКО ПО-ЗЛЕ БИЛО ЕДИ КЪДЕ СИ!

    Коментиран от #107

  • 106 Stoykata

    3 2 Отговор
    az lichno ne bih kazal che iskam da sme kato garcia... Garcia v moeenta ia niama we kakvi gluposti govorish! Razhodi se do tam da hvarlish edno oko, i s 300km/ch shte se varnesh tuka !

    Коментиран от #109

  • 107 CIVIC_VTI

    3 2 Отговор

    До коментар #105 от "real":

    Lelelel, kolko zabludeni hora ima tuka... Kato gledam, mnogo malko hora sa nayasno kakvo se sluchva navan v momenta! Radvayte se, che imame volbshte benzin !

    Коментиран от #108

  • 108 real

    1 2 Отговор

    До коментар #107 от "CIVIC_VTI":

    Я разясни на заблудените хора какво се случва в момента...току виж сме научили нещо...
  • 109 иеьв

    3 3 Отговор

    До коментар #106 от "Stoykata":

    Бех в началото на юни за няколко дни до Гърция, на почивка и екскурзия, не съм ходил чак до Атина, ама в тази близката част това което видях ми хареса повече от който е да е край на България.Това че в момента видите ли има размирици в столицата едва ли не целата държава е пламнала в огън. Ще се оправят и пак ще са на пред нас в пъти стандарт на живот...Защо в България няма такива бунтова се питам аз... точно това ни трябва на нас в момента. Хората да се вдигнат и едва тогава може би да има промяна към по-добро!

    Коментиран от #110

  • 110 Stoykata

    3 1 Отговор

    До коментар #109 от "иеьв":

    Emi.. otidi sega! I nauchi za kakvo bontuvat !
  • 111 CIVIC_VTI

    3 1 Отговор
    Neznam dali sledish valutnia pazar, kakvo se sluchva s valutite na tezi darjavi koito sa s mnogo "stabilna" ikonomika.
  • 112 ddd

    2 1 Отговор

    До коментар #99 от "1212122":

    Аз също съм съгласен че по този начин може да тръгнем на горе с референдум!Обаче замислял ли си се тези хора които са в парламента и хората които са около тях които са крали в продължение на толкова години какво ще правят ами тия хора са милионери и милиардери и какво си мислиш че ще си кажат е хайде ще оставим паницата някои друг да лапа !?Ами тия хора няма да седят приятелю това са хора с много пари власт те ще си вкарат хора по всякакъв начин било то с цената на убийства,заплахи,подкупи и т.н.Престъпността ни е обхванала от всякъде !И все пак сам съгласен с тебе че това е единствения начин и нищо друго няма да ни помогне.
  • 113 ddd

    2 0 Отговор
    по добра снимка