Last news in Fakti

16 Юли, 2021 10:28 3 781 12

VW ID.8 ще е най-големият електрически SUV на марката

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.8

Очаква се моделът да дебютира през следващата година

VW ID.8 ще е най-големият електрически SUV на марката - 1

Volkswagen усилено работи над плановете си да се превърне в най-продаваната марка при електрическите автомобили и планира представянето на редица коли на ток през следващите няколко години.

VW ID.8 ще е най-големият електрически SUV на марката

Към момента знаем, че ще видим купеобразния SUV ID.5 и електрическият бус ID.Buzz, а по-рано днес стана ясно, че през следващата година компания ще покаже и ID.8. Той ще дебютира като най-големият електрически SUV на марката и ще споделя размери с произвеждания за Америка Atlas.

VW ID.8 ще е най-големият електрически SUV на марката

Очаква се електрическият ID.8 да предлага място за 7 човека, като най-вероятно ще предлага конфигурация с два електромотора със системна мощност от 306 конски сили, задвижване на четирите колела и по-голямата 77кВч батерия на марката. Все още не знаем точна дата за премиерата на новия модел, но най-вероятно това също ще стане ясно съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    10 2 Отговор
    Това е страхотно, но пред блока къде да го зареждам?

    Коментиран от #3, #12

  • 2 Тигуан

    4 2 Отговор
    Не е лошо за всекиго по нещо, макар и да не е моя размер. Трябва да се насочат към електрически тигуан.

    Коментиран от #8

  • 3 zeus

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Си ган":

    Пред блока ще ти трябва цяло денонощие да го заредиш, разбира се ако братята не ти откраднат кабела.

    Коментиран от #6

  • 4 БГ утопия

    17 0 Отговор
    Проблемът е не къде ще го зареждаме а че изобщо не можем да го купим с нашите мизерни заплати. В България дори на изплащане не можеш да си го позволиш защото първо месечните вноски са ти непосилни и второ не знаеш докога си на работа.
  • 5 Уж най-големия

    3 1 Отговор
    А пак не са намерили място за багажник под предния капак!
  • 6 Си ган

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "zeus":

    Циган, циган не краде :) споко, само от време на време се връзваме нелегално на комшията, я на водомер, я на електромер :) я на жена му
  • 7 Госあ

    6 3 Отговор
    Капиталистите удариха в десетката! Автомобили и батерии с нормална експлоатация не повече от няколко години. Купувай и фърляй ! И то екологично. Хахаха
  • 8 Хихи

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тигуан":

    Това на снимката е ИД4 и е с размера на Тигуан!
  • 9 Прав си

    4 1 Отговор
    Няма да изкарат като автомобилите с ДВГ по 50-100 години, защото дори да не въртиш много километри, след 20 години батерията ще е започнала да старее.

    Само си помисли, Дали би искал да караш тази кола от клипа със старата батерия, която като нова по документи има 100 километра пробег и се зарежда за 7 часа, или ще купиш нова на цената на ремонт на турбо, без да сменяш дюзите, като ще можеш да я зареждаш за час-два в зависимост от мощността на партидата и да изминаваш 200 километра?
    Разбира се цифрите са хипотетични, защото вероятно ремонта на турбото ще е много по-скъп след 20 години, ако въобще намериш къде, а батериите ще са доста по-евтини, леки и с още по-бързо зареждане. Да не говорим за цените на батерии втора употреба, ако ми говориш за турбо втора употреба и ремонт.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Проб

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Прав си":

    А ти си помисли, колко пари от бензин, масло, данъци и синя зона ще спестиш с тая кола от клипа и каква кола ще си купиш със спестеното. Еко ефекта изобщо не го намесвам.
  • 11 Тц тц тц

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Прав си":

    То автомобилни колекционери, то рекордьори от пистови шампионати, то Гинес за денонощно каране без спирка - на тукашния хайлайф прост миксер не им се вмества в лайфстайла...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.