Last news in Fakti

28 Юли, 2021 09:38 9 087 13

Последствията върху автомобилите от градушка с размерите на топки за тенис (ВИДЕО)

  • градушка-
  • автомобили-
  • щети

Трафикът по магистралите в Северна Италия спря, властите бяха принудени да затворят много пътища

Последствията върху автомобилите от градушка с размерите на топки за тенис (ВИДЕО) - 1

Силна градушка удари северните райони на Италия. Тя спря движението по една от основните магистрали в страната. Бурята удари част от северния участък от пътя между Милано и Неапол в региона Емилия-Романия. Размерът на градушката достигна топка за тенис.

Стотици автомобили бяха ударени от градушката. Sky News съобщава, че няколко души са ранени, най -вече от осколки от счупени предни стъкла, но пострадалите са без сериозни наранявания.

Както RAI пише с позоваване на метеорологичната служба, поради лошото време инфраструктурата и земеделието са сериозно повредени. От началото на лятото на 2021 г. количеството на валежите под формата на градушки е рекордно за последното десетилетие.

Докато континентална Италия страда от обилни валежи, горските пожари принудиха поне 900 души да напуснат домовете си в централната част на Сардиния. Франция и Гърция изпратиха четири самолета, за да помогнат за гасенето на пожарите, обхванали около 20 000 хектара в италианската провинция Ористано.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 станали са на

    8 4 Отговор
    гофретници ....
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    2 7 Отговор
    Олимпийските спортове тенис на корт и тенис на маса вече са недопустими за писане на коментар !!!! Благодаря за свободата !!!

    Коментиран от #8

  • 4 опасна работа

    26 2 Отговор
    такова чудо лато дойде става лошо. лягаш между предните и задната седалка, спускаш назад облегалките от предните седалки и така си по-добре защитен ,отколкото да стоиш отпред, да стискаш кормилото и да ядеш натрошено стъкло. като гледам как бучките с леда падат на земята, като отсколки от граната, не е добре положението. иначе сега да вземеш кола с ниска цена и висока еко категория е оферта. Кеф ти немска наводнена, кеф ти италианска градушкова.Въпрос на избор

    Коментиран от #7

  • 5 Гост

    19 2 Отговор
    нов внос в мобилето

    Коментиран от #10

  • 6 търговец

    19 2 Отговор
    Очакван внос след седмица !!!!
  • 7 аса

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "опасна работа":

    Виждал съм такава градушка на първи септември 2007-ма в Казанлък. Ако излезеш от колата, за да се прехвърлиш на задната седалка, може да умреш, преди да си влязъл! Тука важи едно моряшко правило: атеизъмът е до първата вълна прехвърлила борда на гемията. Молиш се на Всевишния, предното стъкло да издържи, ако можеш някъде съвсем наблизо да пъхнеш колата под заслон - добре. Имай пред вид, ча ако вали както беше в Казанлък, колата няма да може да се движи върху леда повече от две - три минути.

    Напоследък такива градушки не са чудо невиждано. Когато стана онази, моят комшия на 92 години каза "такова нещо не съм виждал".

    Коментиран от #11

  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    И сега писалите/писалия минуси да прочете пак заглавието и да каже има ли разлика между топките за тенис( на корт и на маса ) !!!
  • 9 Павел Пенев

    0 1 Отговор
    Тези коли всичките след известна подготовка ще бъдат в България като нов внос от Италия.

    Коментиран от #13

  • 10 Емил

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Какво лошо има!? Купих за мой приятел ударена от градушка Епика за жълти стотинки (на 76 000 км.) 1700 лв. за капаци и пребоядисване и вече шеста година я кара като само сменя масло. Мина 130 000 км. и скоро ще я продаде по-скъпо от колкото я е купил!
  • 11 супер ама

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "аса":

    ти колко кг. си бе батенце че не можеш да се прехвърлиш вътрешно на задната седалка.?? защо задължително трябва да излезеш и пак да влезеш????
  • 12 Боко

    1 0 Отговор
    Очаквайте много скоро и на БГ автомобилния пазар!
  • 13 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Павел Пенев":

    Ако са на малък (реален) пробег и не са "удавяни" като белгийските и германските даже ще са и по-добри!