1 Март, 2013 10:02 10 395 34

Шестколесната G-Klasse влиза в серийно производство

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • amg-
  • g63 amg 6x6

Mercedes-Benz обяви, че започва серийно производство на всъдехода G63 AMG 6x6, разработен по поръчка на арабски шейх за лов със соколи. Първите два екземпляра от автомобила бяха заснети във Виндхук, Намибия, през декември миналата година.

Шестколесният джип е базиран на специална версия на G320 CDI, поръчана от австралийската армия през 2011 г., съобщава холандското сп. Autoweek. G63 AMG 6x6 разполага с пет блокируеми диференциала, които се управляват от бутони на арматурното табло.

Трилитровият турбодизел на военната версия е заменен от 5.5-литров V8 с 536 коня и 759 Нм, комбиниран с автоматична трансмисия 7G-tronic. Четириместният пикап е дълъг 5 867, широк 2 111 и висок 2 209 мм. Това го прави по-дълъг с 1 105, по-широк с 226 и по-висок с 272 милиметра от стандартния G63 AMG 4x4.

Клиренсът на "Животното" (Das Tier), с какъвто прякор вече се подвизава шестколесната G-Klasse, е 46 см. Допълнителният чифт колела подобрява ъглите на катерене с 16 градуса (52°) и спускане с 27 градуса (54°).

G63 AMG 6x6 тежи 3 775 килограма. Гумите са 37-цолови. Динамичните характеристики на всъдехода не са обявени официално, но според Аксел Харис, шеф на развойната дейност по G-Klasse, ускорението до 100 км/ч отнема по-малко от 6 секунди, а максималната скорост е ограничена на 160 км/ч. Средният разход по каталог е 18 литра на 100 км.

Mercedes-Benz планира да произвежда между 20 и 30 бройки от модела годишно. С цена от €350 000 G63 AMG 6x6 ще бъде вторият най-скъп автомобил в гамата на марката след SLS Electric Drive.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Христов

    1 0 Отговор
    Бруталноооооооооооооо !!!!!!!
  • 2 Nissan Patrol Turbo

    1 0 Отговор
    Това е кола предназначена преди всичко за изкачване "hillclimbing", дългата база дава много повече тежест и сила на задната част на колата, която впоследствие изкачва с лекота всякакви баири. Има и други уникални серии, като например Mercedes G Professional или Mercedes G Edition проверете ги в Google, заслужават си.
  • 3 M_SUx

    1 0 Отговор
    Първия клип цепи мрака
  • 4 Пикасо

    1 1 Отговор
    И за какво са му толкова конски сили в пясъка.То на рали Париж-Дакар не и трябват та за лов ли.Простотията свършване няма.

    Коментиран от #5

  • 5 Bobi

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пикасо":

    Защото тежи почти 4т , които трябва без проблемно да изкачват 52 градуса наклон . Ти имаш ли въобще представа какво педставляват 52 градуса ?
  • 6 Пикасо

    0 1 Отговор
    На кого му е нужно да катери такъв наклон.Една безсмислено скъпа каруца.За това го спряха и Хамъра.От Мерцедес се хвърлят от една драка на друга.Има Майбах-няма Майбах.
  • 7 СЪДРУЖНИК

    1 0 Отговор
    Аз лично съм притежател на такъв джип и ходя на лов на патици и гъски по река Янтра!Заслужава си да се дадат толкова пари,това ми е коментара!Едиственото нещо,което не ми харесва е,че като се развали нещо трябва да го оправят в Гърция,нашите сервизи не стават за нищо!

    Коментиран от #8, #10

  • 8 хххххххххххх

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "СЪДРУЖНИК":

    Е нали си голям земевладелец к'ъв ти е проблема да дойдат гърците да ти го оправят на място.
    Ако е чак такъв проблем да съберем по някой лев да ти го оправят да не земеш да фалираш че гладни ще останем.
  • 9 СЪДРУЖНИК

    1 0 Отговор
    Защото така умен мой приятелю,няма как да се премести сервиз за да се оправи една кола,а мен това не ме притеснява правя си почивка на Санторини и си взимам колата после и си продължавам с лова!
  • 10 Петър Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "СЪДРУЖНИК":

    Съдружник , аз карам черна w210 авантгард със сива кожа напа . Колата е супер и въпреки годините си , все още се намират много завистливи погледи по улицата , като я измия. Въпреки , че съм много доволен и не мисля да я продавам, е време за нещо ново. В момента съм безработен и лежа по цял ден в нас. От време на време излизам по дискотеки, кафета и т.н. . Искам да спечеля някой лев. Моля да ме вземеш на работа. Ще бачкам като роб , за да изкарам големите банкноти и премиите . Да не забравяме и пайнерките . След това като си взема , новата Е класа АМГ , сополанковците нека да си мислят , че съм с малка пишка. Въпреки това , аз ще съм с пайнерките , а те с големите пишки , ще си теглят само порно . Ще чакам отговор, защото съм зареден с енергия.

    Коментиран от #14

  • 11 BRABUS

    1 0 Отговор
    Има ли все още някой да оспори,лидерството на Мерцедес (визирам всички класове,не само Г ) ?!!!
  • 12 СЪДРУЖНИК

    1 0 Отговор
    Естествено,че има Г-н BRABUS,но това са хора без възможности,без вкус и стил!За да караш Мерцедес трябва не само да притежаваш пари!От мен да го знаете,Мерцедеса и най-хубавото нещо,което може да ви се случи!От както си купих няколко такива коли,реколтата ми нарасна главоломно,от там и паричките ми!

    Коментиран от #13

  • 13 Петър Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "СЪДРУЖНИК":

    Г-н Съдружник, така е ! Мерцедеса е на-хубавото , което може да ви се случи. Единствения минус е , че започваш да го обичаш повече от приятелката си. След това трябва да се потрудиш малко повече за да боднеш вечерта , но какво пък. Нали като ти откаже палиш АМГ-то и газ към най-близката "Планета" за поредната пайнерска бройка . От време на време само съжалявам родителите им, защото са ги пратили да учат. В крайна сметка , какво научват само аз и ти знаем. :)
  • 14 СЪДРУЖНИК

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Петър Петров":

    Така!!!Г-н Петров,аз високо ценя и уважавам млади хора,търсещи развитие в живота и по висок клас кола!Вашата кола е хубава,но аз такива ги използвам за подаръци на моите трактористи за рожденните им дни,но не се притеснявайте!Аз,вярвам,и това наистина е така,вярвам в истината,правдата и закона и обичам хора с амбиции и поглед САМО НАПРЕД!Затова,заповядайте в някоя от моите хасиенди да преразгледаме вашите искания и съответно моите изисквания!Точно в момента ми трябва някои,които да убеждава хората да си продават земята,защото аз не коля и не беся наред за земи,аз обичам хората и искам те да разберат това!След седмица съм свободен,защото сега пътувам към Китай да купя няколко ферми и да си направя едно джумбаре!След като се върна ще се видим и разберем!А ако има резултати от вашата работа,веднага ще заменим w210 с чисто нова w212!

    Коментиран от #15

  • 15 Петър Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "СЪДРУЖНИК":

    Това е доста добра новина за мен. Аз съм точният човек за вас г-н Съдружник. Притежавам точните качества. Имам доста познати , баби , дядовци и т.н. , които са притиснати от мързеливите си внуци за пари. С тях лесно може да се прави бизнес. Сополанковците искат да си купят поредния дарак GTI или някое "японско чудо на техниката" с двигател 1.6 от , което само могат да ти паднат бъбреците. След това е време за протести и налепени принтирани листчета с надпис '' ПРОТЕСТ " или още искаме горивото да е безплатно , да не работим , но да има помощи.Колата също да е писана на прадядо ми , който е инвалид . Това е жалко , но така или иначе , земята ще е продадена, защо да не е обработвана и стопанисвана от нашия екип. А за вашите трактористи мога да предоставя и моята кола, с условието да я връчите на някой от по-умните.Не на тези , който включват типтроника на първа , а след това да коментират '' Колата не върви вдига само 60 километра " и да карат така от селото до къра . Приятно джумбаре в Китай и чакам с нетърпение нашата среща.
  • 16 разбирач

    0 1 Отговор
    18 л/100 км - това е само на светофара като седи, без да го караш... :D
  • 17 Цървула

    0 1 Отговор
    .ах ти и шмекерите.Само да го разбера кой е тоя Съдружник-голям рекет го чака.Най ги обичам такива.Ша снася кат щастлива кокошка-с мерак.Ако някой го знай да пише тука.Ша му земим парите.

    Коментиран от #20, #21

  • 18 G777

    0 0 Отговор
    http://www.facebook.com/pages/MERCEDES-G-CLASS-BULGARIA/208375562506298?fref=ts
  • 19 Митко

    1 0 Отговор
    До г-н Съдружника,и аз съм безработен,имам желание да бачка,и нямам кола така че очаквам предложения.
  • 20 Митко

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Цървула":

    Абе "Цървула" недей така бе човек,не го рекетирвай,че искам да кандидатсвам при него за работа
  • 21 Петър Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Цървула":

    Ей Цървул как ще стане това , ако мога да попитам , като нямаш пари да се обръснеш ? Нали знаеш , че празноглавите лихварчета се контролират от хора с пари , а не от цървули. Така и така си тук , нямаш ли някоя земя да продадеш да си заредиш курника и да ходиш да се правиш на бияч в местната дупка с твоята "яка" татуировка тип дракон и сребърен ланец тип кучешки нашийник .
  • 22 Цървула

    0 0 Отговор
    Пешо недей тъй с рогата.Чи дан зема сопата.Има ора и за теби.Мож дан си толкуз високу.Карай по кротку.

    Коментиран от #24

  • 23 СЪДРУЖНИК

    0 0 Отговор
    Не се притеснявайте господа!Мен такива дори не ме трогват като Г-н Цървула!За всеки ще има работа и премия и както обещах по-рано пуйка и прасе за празниците!Не може да говорим за рекет при положение,че съм един от най-крупните арендатори на балканите!И Г-н рекет,може да ви позволя да ми разхождате кучето и да ми миете тракторите,но за вас няма да има бонуси!
  • 24 Петър Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Цървула":

    Начина по който се изразявате г-н Цървул, си проличава вие колко сте нависоко. Съветвам ви да си вземете вечерната доза ракия + салатка . И не на последно място имаме вакантно място за вас на портала на склада ни. Виждам , че сте упорит и борбен , както и слаб в главата . Такава персона ни трябва на нас
  • 25 Цървула

    0 0 Отговор
    Аааа шефе още ни съ пузнавами а пък искъш да съ целувами.Ша ти намерим цаката.Ни съ бепукой.И нии одим на лов.
  • 26 СЪДРУЖНИК

    1 0 Отговор
    Г-н Петров като най-новият ми назначен ще получите още днес бонус по случай празника!А бонусите ще ви очакват в една от вилите ми по морето!А Г-н Рекет ще го оставим за сега да мечтае засега понеже съм човек!И може да го пратим на училище в 1ви клас!
  • 27 Maurice

    0 0 Отговор
    Какво става тук бе?? Това ми прилича на евтино порно. Някой шизофреник е изпаднал в криза и е из.р@л една планина екскременти. Относно въпросният камион, Пикасо, ти наясно ли си, че 52 градуса се изкачват от 4 тона с 20-30 конски сили!!!????!!!!! Ти си яко тъп, за да разсъждаваш като петокласник. ТИР-овете като теглят по 40 тона ремаркета да не са по 1500 к.с.?? Много прост народ има в тази помашка държава!!
  • 28 Митко

    0 0 Отговор
    Абе хора стига сте се карали за глупости.Все пак полвин агроном съм,се ще става за някоя длъжност,пък и трактор,сеялка,пръскачка,комбайна всичко карам.
  • 29 СЪДРУЖНИК

    1 0 Отговор
    На мен ми върши идеална работа в лова на патки и гъски!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пикасо

    0 0 Отговор
    до 27.Смотаняк.Какъв кмион, какъв трамвай, какви пет лева.Да не си объркал темата.Градуси, конски сили ,тонове.Да не се връщаш от вечерно учичище от час по математика.

    Коментиран от #33

  • 32 Специалиста

    0 1 Отговор
    До земеделците, а ве бритчеди, кво стана с ладата с карловското газово. Да не я зарязахте зарад G-то. Заради мокрия сън де.

    Коментиран от #34

  • 33 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Пикасо":

    Извинявам се! Мислих си, че поста беше твой, но сега прегледах и видях, че Боби го е писал. Човешко е да се греши!
  • 34 Петър Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Специалиста":

    Не, Нивата не я харесваме защото се троши много и въпреки частите , който струват стотинки , не е добра за бизнеса. Коства много време за глупави ремонти