Last news in Fakti

15 Декември, 2021 12:33 13 879 7

Новата Skoda ще засенчи Tesla

  • skoda-
  • enyaq-
  • enyaq coupe-
  • tesla

Enyaq Coupe iV пристига на 31 януари

Новата Skoda ще засенчи Tesla  - 1

Skoda разпространи няколко снимки на най-новата „електричка“ в своята гама – Enyaq Coupe iV. Купеобразният кросоувър е базиран на стандартната Skoda Enyaq, но ще се отличава с няколко много важни промени.

Новата Skoda ще засенчи Tesla

Благодарение на своята форма, Enyaq Coupe iV може да се похвали с по-добър коефициент на въздушно съпротивление в сравнение с братовчедите VW ID.5 и Audi Q4 Sportback E-Tron, като освен това засенчва и Tesla Model Y по този показател.

Новата Skoda ще засенчи Tesla

Този факт осигурява и по-добър пробег в сравнение с останалите модели от гамата на Skoda, Volkswagen и Audi използващи тази платформа. Най-икономичната версия ще изминава 535 километра с едно зареждане, което е с около 30 километра повече от идентичното Audi.

Новата Skoda ще засенчи Tesla

Повече за електрическия модел ще разберем на 31 януари, когато ще бъде световната премиера на Enyaq, а малко след това очакваме колата да пристигне и в шоурумите на чешката марка.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 49 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Futuro

    27 15 Отговор
    Най са ми любимите тези с "ще". В същото време за Tesla Y има опашка, хората ги карат и чакат доставки. Докато едните се кефят, другите "ще засенчва".

    Коментиран от #3

  • 2 Малий

    28 5 Отговор
    Ча па толко ли е добра?!Ква е тая поезия?!Нема ли технически данни,или само"засенчва"?!
  • 3 Чичо Гошо

    19 12 Отговор

    До коментар #1 от "Futuro":

    Те щото Тесла ще стоят на едно място и ще чакат. Смех

    Коментиран от #4

  • 4 стоян

    25 12 Отговор

    До коментар #3 от "Чичо Гошо":

    От Шкода могат да засенчат Тесла единствено с цената -ако им отърва -в техниката не
  • 5 сектант

    11 11 Отговор
    колко трябва да ти е скучна марката автомобили да копира волво
  • 6 47833

    3 4 Отговор
    Хахахаха това виц ли е
  • 7 Кондьо

    3 5 Отговор
    Относно автомобилите на Кольо теслата,хората ги чакат със записване и са в този бранш 10 години,като само с елетро возила се занимават авто-инжинерите които са наистина+платени в света и едва ли са със скръстени ръце и чакат някакви шкода ,което значи на чешки ГРЕШКА да ги победи.
    Относно 30км повече е толкова относително понятие за невежите хора.
    Една и съща марка чисто нова ,дава различна консумация,а и кончетата ако са по малко,как няма да даде и по малка консумация. Купих Тесла на 218,000км ,а сега е на почти 300,000 и съм сменил само един накрайник на окачването. Да отбележа,че не я карам в Бг,макар,че и в Бг имам много километри.
    Та Шкода да не скача много.