Last news in Fakti

21 Юни, 2022 11:27 10 028 9

Какви коли ще видим на премиум-ралито София - Свети Влас

  • премиум рали-
  • софия - свети влас

Утре стартира юбилейното издание

Какви коли ще видим на премиум-ралито София - Свети Влас - 1

На 22-ри юни ще се проведе стартът на Премиум Рали София - Свети Влас 2022. След 12:30ч. пред Хотел “Маринела”, гр. София ще могат да бъдат видяни доста интересни суперавтомобили, като Mercedes AMG GT R, Porsche 911 GT3 RS и Cayman GT4, BMW M8 Competition и M5 F90 доработен до 800к.с., Ferrari 488 GTB и много други. Участниците ще преминат през брифинг за правилата и маршрута на Ралито. Към участниците ще се присъедини и една българска звезда от екрана - по-специално един от най-култовите образи в “Под Прикритие”.

Какви коли ще видим на премиум-ралито София - Свети Влас

Талисманът на тазгодишното издание е Ferrari Roma, предоставен от Eurolink - официалният автомобилен партньор на Ралито. Grand Tourer-ът разполага с 3.9 литров, 90 градусов V8 двигател, който развива 612 к.с. и 761 Нм въртящ момент. Това позволява на автомобила да вземе спринта от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди, като ускорението продължава докато стигне максимална скорост от 320 км/ч.

Какви коли ще видим на премиум-ралито София - Свети Влас

През 2020 година, автомобилът печели наградата Red dot за вдъхновяващ автомобилен дизайн, а според журито на автомобилните награди Esquire, автомобилът е достоен за музей, като само една обиколка около него доказва, че дизайна ще възхищава десетилетия наред.

Към участниците тази година ще се включи и организаторът на RhinoRun Rally, формат подобен на Премиум Рали, който се провежда в Турция. След старта, автомобилите ще се насочат към първото спортно изпитание, а именно драг надпревари. Участниците ще могат да премерят не само конски сили, но и шофьорски умения. Там ще видим един от автомобилите, част от тазгодишното Рали - Lotus Exige V6 Cup R.

Какви коли ще видим на премиум-ралито София - Свети Влас

Малкият спортист може да разполага “само” с 360 конски сили, но има тегло от 1040кг, което му позволява да развие от 0 до 100км/ч за 3.7 секунди. Дизайнът и брандирането на участващите коли е осъществено от екипа на BatChavo Inside, които са отговорни и за бутиковия интериор на част от автомобилните екзотики.

Какви коли ще видим на премиум-ралито София - Свети Влас

След първата дисциплина, участниците ще се отправят към Свиленград, където ще приключи първият ден от Ралито. На 23-ти юни всички ще отпътуват към Истанбул, където ги очакват два дни, изпълнени с много адреналин. Очаквайте информация относно всички автомобили, взели участие в Ралито, резултатите от пистата на Формула 1 в Истанбул и Финала на Марина “Диневи”, Свети Влас.

Какви коли ще видим на премиум-ралито София - Свети Влас


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Орел

    4 2 Отговор
    Монте Карло ряпа да яде!
  • 4 Ехаа

    6 1 Отговор
    Супер е да си богат :)
  • 5 сектант

    10 2 Отговор
    имат пари хората кефят се - хейтъра си бърка в джоба и рита камъка
  • 6 От къде ?

    9 3 Отговор
    От къде идват тези пари за тези коли ??????????
  • 7 Пистаджията

    11 0 Отговор
    Това е всичко друго но не и рали в истинския смисъл на спорта. По скоро авто експо на красиви коли в движение.
  • 8 Какво да гледам?

    8 2 Отговор
    Престъпници крали пари от еврофондове и държавни поръчки ще се показват пред народ който едвам свързва двата края и протестира на площадите
  • 9 Румен Спецов къде си

    6 1 Отговор
    Къде е НАП?