Last news in Fakti

15 Юли, 2022 08:54 7 340 10

Така се прави: Pagani спря разработката на ел. коли, за да се фокусира върху V12

  • pagani-
  • huayra-
  • v12-
  • електрически автомобили

Хорацио Пагани смята, че автомобилите на ток са твърде тежки за суперколи

Така се прави: Pagani спря разработката на ел. коли, за да се фокусира върху V12 - 1

През 2018 година Pagani официално обяви своите планове и започна разработката на електрическа кола. Днес, 4 години по-късно, компанията анонсира радостната за някои фенове новина, че тези планове приключват и разработката на електрически автомобил остава на заден план. Новината идва лично от Хорацио Пагани, който споделя това в интервю пред Autocar по време на изложение в Италия.

Проучването на Pagani показва, че електрическата суперкола ще изисква поне 600-килограмова батерия, което е повече от половината от теглото на Huayra R. Суперколата тежи 1070 килограма, заедно с бензиновия V12 зад шофьор. Хорацио Пагани споделя мнението си, че електрическите коли са твърде тежки за суперколи и ще липсва емоция от шофирането при тях.

Припомняме, че Пагани си купи Tesla, за да разбере по-добре електрическите автомобили. Той вярва, че те трябва да бъдат съсредоточени повече върху суровата производителност, която вече е постижима в днешни дни. За пример той даде Kia EV6 GT, която със своите 577 конски сили може да достигне 100км/ч за 3.5 секунди. Предизвикателството е да направиш електрически автомобил да доставя такава емоция като кола с двигател. Това няма как да се случи докато батериите тежат толкова много.

Хорацио мечтае да направи електрическа кола с тегло от 1300 килограма, но за момента това не е възможно. Именно за това от компанията ще се съсредоточат върху правенето на коли с V12, заимстван от Mercedes. Плановете на компанията са да продължат да го използват докато нямат проблеми с Европейския съюз за това.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 49 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    47 3 Отговор
    Респект! ✊

    Коментиран от #5

  • 2 Очевидно

    39 4 Отговор
    Псевдо-зеленото бъдеще се отлага, и това е добре.

    Коментиран от #9

  • 3 Механик

    58 4 Отговор
    Най-после един нормален конструктор и предприемач. Най-после някой да им каже, че да, електроавтомобилите са хубаво нещо, но докато са тежки и невероятно скъпи и с малък пробег, няма как да се наложат.
    Отделно е факта, че такъв автомобил изобщо не е по-щадящ оклната среда, поради използваните в батерията му хим. елементи, които са безкрайно вредни. И още по-отделно, това че производството на ел. енергия, никак не е еко. Това, че не пушиш в града не означава, че някъде другаде нещо не пуши. А ние всички се варим в една тенджера под похлупак и няма как на единия край на тенджерата да загаря без да се вмирсва всичката храна вътре.

    Коментиран от #4

  • 4 Ти да видиш!

    4 27 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    "Най-после някой да им каже, че да, електроавтомобилите са хубаво нещо, но докато са тежки и невероятно скъпи и с малък пробег, няма как да се наложат."


    Доколкото разбирам от думите ти, че Tesla модел 3 със своите 1600 кг 50-60000€ цена, и 500 километра пробег в никакъв случай няма да се наложи и дори ти ще избереш да си купиш по-евтиното пагани вместо това и всички ще караме пагани V12, защото е по-евтино, по-леко и изминава повече с един резервоар от Tesla модел 3?

    Вземи едно две и на мен, ако не те хванат!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Койчо

    8 17 Отговор
    Респект за кое? Че не иска да направи тежка електрическа кола или че не може да направи леке електрическа кола ?
  • 7 Бай май

    10 6 Отговор
    Кажи честно , на тоя пич 4 години ли му отне да стигне до тоя извод.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 МЪСК

    2 21 Отговор

    До коментар #2 от "Очевидно":

    Живеем в 21 век, господстват ST40 Tokamak реактори за ядрен синтез, HTS свръхпроводящи магнити, мегаватови джиротрони, неограничена енергия и безплатен транспорт на ток. Скрийте се с тея дизелови и бензинови фъшкuu и се покрийте с шума!

    Коментиран от #10

  • 10 А? Ко? Ко речи?

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "МЪСК":

    Я дай пак, ама обясни тъй, че да те разберът всички. Искаш да кажеш, че ползваш безплатна енергия????? От енергото знаят ли за това???
    Стигнах до извода, че караш колело, което има динамо със прекарана жичка до фара, за да ти свети в мрака докато се прибираш от работа!
    PS: Филмите които гледаш са фантастика. Той и супермен лети, но ти едва ли ще успееш да го направиш!!