Last news in Fakti

2 Декември, 2022 14:45 3 252 7

Класически Mercedes принадлежал на Марадона отива на търг

  • марадона-
  • диего марадона-
  • mercedes-
  • slc

Очаква се колата да се продаде за половин милион лева

Класически Mercedes принадлежал на Марадона отива на търг - 1

Един от първите автомобили на Диего Марадона – класически Mercedes SLC в сигнално червен цвят ще бъде продаден на търг на 1 февруари 2023 година в Париж. Колата е произведена в началото на 80-те години на миналия век, а нейният първи собственик е именно аржентинският футболист.

Класически Mercedes принадлежал на Марадона отива на търг

Колата е оборудвана с 5.0-литровия бензинов двигател на марката от онова време и е една от 816 произведени, което позволява на Mercedes да участва във WRC с нея. Двигателят генерира 243 конски сили и допринася за максимална скорост от 209 километра в час.

Класически Mercedes принадлежал на Марадона отива на търг

Освен сигналния червен цвят и черния кожен салон, колата може да се похвали още с електрически шибедах, климатик и круиз контрол. Пробегът ѝ към момента е около 62 хиляди километра, а настоящият ѝ собственик описва състоянието ѝ като перфектно. Очаква се Mercedes-ът да се продаде за сумата от 150 до 250 хиляди евро.

Класически Mercedes принадлежал на Марадона отива на търг


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    25 2 Отговор
    Красота, финес, пропорции, индивидуалност! Това е "душата" на класическите автомобили, която я нямат съвременните copy-paste автомибили!

    Коментиран от #3

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 17 Отговор
    А ладата с ел стъклата без абееса на покойния путлер кога ще се продава и за колко копейки‼️

    Коментиран от #6

  • 3 сила

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    УНИКАЛНИ МАШИНИ.......с визия и дух
  • 4 Иванчо

    7 2 Отговор
    Запетайки, пунктуация? Тоя сайт съвсем западна......
  • 5 Радостно е

    22 1 Отговор
    Радостно е, че много хора в коментарите оценяват класиките. Тези които ги имате и имате възможност да ги подържате макар и минимално, не се разделяйте с тях на цената на една вечеря в луксозен ресторант. Спомените ни все пак не са толкова еФтини, нали !?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Румпел Щилтсхем

    0 0 Отговор
    SSupeeer колица.най хубавия модел.