Last news in Fakti

18 Януари, 2023 12:36 3 139 1

Подробно за новия Hyundai Kona

  • hyundai-
  • kona-
  • staria

Кросоувърът ще се предлага с 1.6-литров и 2.0-литров двигател

Подробно за новия Hyundai Kona - 1

В края на декември Hyundai показа първите кадри на новото поколение Kona, която подобно на своя предшественик ще се предлага с три форми на задвижване. Корейците не бяха особено подробни в техническите характеристики на колата тогава, но ето, че сега, близо месец по-късно, Hyundai разкри малко повече за новата Kona.

Кросоувърът е пораснал на размери и междуосието му вече достига 2660мм или с 60мм повече от преди, докато цялостната дължина е увеличена със 145мм до 4350мм. Ширината е 1825мм, а височината достига до 1580мм при модел оборудван със 17-цолови джанти.

В Южна Корея, Kona ще се предлага с атмосферен 2.0-литров двигател със 147 конски сили и 180 нютон метра, който работи заедно със CVT трансмисия. Ще се предлага още и 1.6-литров турбо мотор със 195 конски сили и 265 нютон метра, който пък от своя страна работи заедно с осем степенна автоматична трансмисия.

Хибридният тракт също разчита на 1.6-литров двигател, който заедно с електромтор доставя 139 конски сили и 265 нютон метра. Трансмисията тук е автоматична с двоен съединител и шест предавки. Благодарение на нов превключвател на скоростите с технологията shift-by-wire, която не изисква връзка между трансмисия и „скоростен лост“, новата Kona предлага повече пространство за пътниците отпред.

Екстрите включват седалки с памет, безжично зареждане, отключване чрез смартфон или часовник, по-добро обезшумяване и два 12.3-инчови екрана. Очаква се от Hyundai да разкажат повече за глобалния модел, който ще се предлага и в Европа през март, когато ще разберем и повече за електрическата версия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    10 0 Отговор
    Гледайте до какво ни докараха давоските зелени недоразумения в Брюксел - да караме скъп и непракичен "глобален" модел. Да благодарим на деду шори и деду шваб за грижите, които полагат за нас в Давос. Да се чуди човек от какво ги пазят пет хиляди швейцарски войника тези дни...