Last news in Fakti

23 Август, 2023 10:39 3 578 6

Продават най-скъпото Ferrari в света на търг

  • ferrari-
  • търг-
  • аукцион

Рядкото 330 GTO може да достигне цена от 60 милиона долара

Продават най-скъпото Ferrari в света на търг - 1

Едно от най-скъпите Ferrari-тa ще бъде продадено на търг на Sotheby's. Експерти смятат, че това 330 LM / 330 GTO ще се превърне в най-скъпото Ferrari в света, като донесе повече от 60 млн. долара за настоящия си собственик. От модела са направени само три такива екземпляра, всеки от които е получил модернизирано шаси от 250 GTO и 4,0-литров V12 двигател от 400 Superamerica

Всички 330 GTO са предназначени за вътрешно ползване на Scuderia Ferrari, но по-късно са продадени на частни клиенти. Отличителна черта на автомобилите, наред с всичко останало, е двигателят V12 Colombo от 400 Superamerica, който генерира 400 к.с. и 326 Нм въртящ момент.

Те се предават към задните колела чрез четиристепенна механична трансмисия, която с помощта на шофьора ускорява 330 GTO за по-малко от седем секунди до 100км/ч. Ясно видимата „гърбица“ на предния капак тук е леко увеличена, за да се постави атмосферният V12

Този екземпляр 330 GTO заема второ място в генералното класиране на "1000 км на Нюрбургринг" през 1962 г., а също така се представя в "24-те часа на Льо Ман". През последните 38 години автомобилът е притежаван от един собственик и е печелил многобройни награди на множество състезания за елегантност. Заедно с автомобила бъдещият купувач ще получи пълен набор от документи, включително касови бележки, кореспонденция със завода и други.

Според предварителните оценки 330 GTO има всички шансове да се превърне в най-скъпото Ferrari, продавано някога на търг. Цената му може да надхвърли 60 млн. долара. За сравнение, настоящият рекордьор - 250 GTO от 1962 се продаде за 48.4 млн долара през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жабата

    4 13 Отговор
    Защото е рядко и сигурно единствено и е с 300% над цената ...за тези 60млн $ Ще си купя 5 яхти, 5 нови Ферарита, 3 Астъна и 5 хотела в Лас Вегас..Ще ям всяка вечер патешко магаре , ще пия Шампанско за 1000$ бутилката и ще чукам най скъпите комп анионки ..Да си го гледат това Ферари

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 гост

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жабата":

    Колекционерската страст няма нищо общо с прахосничеството и бляновете ти, които си написал. Освен всичко това, подобен тип инвестиции са като контейнер за пари и щит срещу инфлацията.
  • 3 Кинофест

    1 2 Отговор
    ОК колко богаташи имат над 60 млн. щ.д. , ....пари за горенеее .....
  • 4 Драйвър

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жабата":

    Със 60 милиона долара няма как да си вземеш дори един хотел в Лас Вегас.
    Може да си вземеш яхти, но за тия пари ще са мънички и стари.
    В крайна сметка ако вземеш тия неща, яхтите и колите, след 5-10 години ще си без пари и с 5 обезценени яхти и 5 обезценени автомобила.
    А ако вземеш Ферарито, ще притежаваш нещо на което винаги му се вдига цената и когато си поискаш, можеш да го пуснеш на търг и да спечелиш от него.
    Това е разликата между инвестиция и прахосничество.
  • 5 И затова

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жабата":

    и ще си останеш жабата... гладен, гладен, гладен...
  • 6 Вива Италия

    8 0 Отговор
    Италианеца е съвършен във всяко едно отношение.Такова творение в световното автомобилопроизводители са те могат да създадат.