Last news in Fakti

23 Септември, 2023 13:00 2 852 12

BMW XM не очарова на „лосовия тест“ (ВИДЕО)

  • bmw-
  • xm-
  • лосов тест

Високо тегло и високия център на тежестта оказаха влияние

BMW XM не очарова на „лосовия тест“ (ВИДЕО) - 1

Известният „лосов тест“ на испанските ни колеги от km77 бе преминат от още един интересен автомобил в лицето на BMW XM. Хибридният суперкросоувър не показа най-добрите резултати в своя клас и вероятно това е очаквано, имайки предвид размерите и теглото на луксозния и спортен модел.

Под капака на кросоувъра работи 4.4-литров бензинов двигател, който заедно с електромотор генерира мощност от 653 конски сили и максимален въртящ момент от 800 нютон метра. От друга страна, обаче, теглото е 2750 килограма, което има своето значение при конкретните изпитания.

При скорост от 77км/ч кросоувърът удря конус и се проваля на теста, като подобно нещо се случва и при скорост от 76км/ч. Опитът със 74км/ч показва, че това е максималната скорост при която тестът се изпълва „чисто“. Независимо от показаното, шофьорът смята, че BMW XM все пак се е справил "доста добре", аплодирайки това, че XM се е движил добре между конусите, като казва, че автомобилът е бил сравнително пъргав, въпреки че е тежък.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Родител 6

    31 3 Отговор
    Вчера го видях пред хотел Рила тоя варел и беше някакво топ-топ изпълнение със златни лайсни и джанти и пак си беше грозен мини ван.

    Коментиран от #4

  • 2 карчи

    5 1 Отговор
    От решетката е 😅😅😅
  • 3 Ироничен

    14 2 Отговор
    Проблемът не е в теглото, а във височината на центъра на тежестта. Сякаш не го знаех от средното, научих го по трудния и скъп начин на стари години и повече НЯМА да си купя джип. Стария продадох 6 месеца след като го купих, излъсках, подобрявах...... с 3000 лева загуба, полага ми се!
    А, още нещо....Следващият, който го купи от мен, също го продаде. Той пък рева от разход.
  • 4 сектант

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Родител 6":

    е за 450 бона какво искаш
  • 5 Знайко

    3 4 Отговор
    Ммммм....май слаб шофьор, защото не го видях да се накланя много, нито да продължава напред въпреки волана...сега че е 3 тона.....твърде снобарско и даже не е състезателно!
  • 6 Трифонов

    8 1 Отговор
    Производителите предлагат това, което се търси. Тяхната цел са печалбите, а това налага да предлагаш на клиентите това, което искат. Какво са виновни, че 90% от хората се зомбират от сутрин до вечер в социалните медии, в резултат от което са изтъкани от всякакви комплекси, които избиват кой както може. Жените си слагат силикон в джуките и циците, мятат екстеншъни, правят татоси. Мъжете блъскат във фитнеса, шарят си телата, като селски стрелбища и си купуват големи черни СУВ-ове... Това е положението - всеки иска да е голям и страшен. Пардон - всеки иска ДА ИЗГЛЕЖДА... че е голям и страшен. А колко е голям и страшен в действителност, се разбира ако поразгледаме едно приложение за гей запознанства - всеки трети женен, всеки втори обвързан с жена, всеки иска дискретност... при ясен дефицит на активни, хаха...
  • 7 Факт

    3 2 Отговор
    Видях го във Виена преди няколко месеца, абсолютно същия цвят. Първото, което си помислех бе "невероятно скъпа грозотия". Докато 3 и 5 са красиви, това все едно китаец го е дялкал.
  • 8 Един друг

    3 7 Отговор
    Може и да има проблеми на този тест, но за сметка на това е изключително красив, стилен и елегантен...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    1 2 Отговор
    Коментиращи такива коли трябва да имат доказан годишен доход от поне 200 000! Иначе да, колегата е прав, зелето за зимнината може и на Дачия…!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Така

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Като пораснете и ако хипотетично се сетите какво сте писал, ще се срамувате. Вероятно ще отнеме 20-30 години да осъзнаете нелепостта на коментара. Такова време идва при повечето хора. Казват му помъдряване. Е при някои не идва.