Last news in Fakti

11 Декември, 2013 11:23 2 403 3

Жена оглавява General Motors

  • general motors-
  • мери бара-
  • дан акерсън
Жена оглавява General Motors - 1

Новият главен изпълнителен директор на концерна General Motors е Мери Бара, която неотдавна бе обявена от CNN Money за най-влиятелната жена в автомобилната индустрия. Тя ще замени на поста Даниъл Акерсън, който напуска поста на 15 януари догодина по семейни причини (преди месеци съпругата му е била диагностицирана с рак).

Бара ще стане първата в историята дама, оглавила автомобилен производител. Тя постъпва в GM през 80-те години на миналия век. Започва работа в Pontiac още докато е студент в университета Кетъринг. Последователно заема няколко инженерни и ръководни длъжности в различни компании в състава на концерна.

В момента Мери Бара е вицепрезидент на GM по разработката на глобални продукти, покупките и доставките. От следващата година длъжността й ще поеме Марк Рюс, който ще остане и президент на General Motors North America.

Дан Акерсън бе назначен за главен изпълнителен директор на закъсалия концерн през септември 2010 г. Под негово ръководство GM бе листвана на фондовата борса, завоюва редица награди за качество, създаде повече от 25 000 работни места в Щатите и отчете непрекъснато растяща печалба в продължение на 4 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    3 2 Отговор
    Браво на дамата.
  • 2 LEXUS

    1 3 Отговор
    Ще я разкърша като варена кокошка
  • 3 Симеон Тасев

    0 0 Отговор