Last news in Fakti

13 Декември, 2023 12:29 1 513 4

Urus Performante ще служи на италианската полиция

  • urus-
  • performante-
  • полиция-
  • lamborghini

Той ще се използва за специални операции

Urus Performante ще служи на италианската полиция - 1

Само преди няколко седмици италианската полиция получи нови Alfa Romeo Tonale, а сега държавните служби получават още един автомобил местно производство и то доста специален. Синьото Lamborghini Urus Performante се присъединява към своя по-малък брат – Huracan, който от няколко години служи на местната полиция.

Urus Performante който е предоставен на заем за безвъзмездно ползване, е шестият автомобил на марката, доставен на италианската полиция и отбелязва почти 20-годишното сътрудничество между Lamborghini и полицията.

На събитието присъстваха: Министър-председателят Джорджия Мелони, министърът на вътрешните работи Матео Пиантедоси, началникът на полицията Виторио Пизани и главният изпълнителен директор на Automobili Lamborghini Стефан Винкелман.

Специалният Urus разполага с 4.0 V8 двигател с мощност 666 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Осемцилиндровият двигател ускорява Lamborghini от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди и позволява максимална скорост от 306 км/ч. Също така Urus може да побере до петима души, а обемът на багажника е поне 616 литра.

Кросоувърът е индивидуално проектиран от Lamborghini. Дизайнерите под ръководството на Митя Боркерт комбинират класическото синьо "Polizia di Stato" с бяло и добавят полицейските лога в светлоотразително фолио към вратите.

На покрива е монтиран допълнителен елемент със сини 360-градусови LED светлини, съчетан с електрическа сирена. Що се отнася до интериора, както обикновено при полицейските автомобили, той е оборудван с различни елементи, които са от съществено значение за службата на обществената сигурност, включително бронирано отделение за оръжия, специално отделение в багажника за съхранение на допълнително оборудване в което има дефибрилатор за операции по оказване на първа помощ и преносим хладилник за транспортиране на органи.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жичкаджия

    3 10 Отговор
    Сайбъртръка е по-бърз и по-корав.
  • 2 СВОБОДНА РЕЧ И МНЕНИЕ

    2 1 Отговор
    ще мине целият хайп около новия кибершкартъок на тесла и тоя дето е налял толкова пари да я изплаща ще е спрял на някой светофар с чистачката, която е по-голяма от собственият му ръст и покрива недостатъчно от стъклото и пасажера не вижда нищо и ще се чуди защо му се смеят, че кара небоядисан преоскъпен 3 тонен квадрат хората по улицата - но ще покрива когнитивният си дисонанс с книгата на илън мъск в жабката и ще си прави сам ха--сещашсе, защото ще си е махнал по едно ребро както мерилин менсън, понеже е нарцисистичен самодоволен комплексар, който си мисли, че спасява природата и иска да е различен като айрън мен или батман - жалкото е, че вътрешно ще плаче, защото ще е осъзнал що за безполезно конфекционно шкарто си е взел
  • 3 Експерт от народа

    3 1 Отговор
    Колко Lamborghini има в този Urus Performante и колко VW.

    Коментиран от #4

  • 4 Реалност

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт от народа":

    Германеца като не може да направи суперспортен автомобил като Ламборджини и извънземните байкове на Дукати ги купува но това едва ли ще им помогне да достигнат такова съвършенство каквото само Италианския инженерен гении е способен да създаде.