Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 10:34 2 027 5

Skoda разкри дизайна на Octavia (ВИДЕО)

  • skoda-
  • octavia

На обновените лифтбек и комби се обещава „изтънчен изглед отпред“

Skoda разкри дизайна на Octavia  (ВИДЕО) - 1

Skoda показа подробности за външния вид на обновената Octavia. Това е четвъртото поколение Octavia, което се продава в сегашния си вид от 2019 г., но сега то ще бъде подложено на сериозен рестайлинг.

Във връзка с тази иновация Skoda публикува малко затъмнено видео, което обаче показва детайлите на дизайна на модела. Подробностите засега се пазят в тайна, но е обещан „модернизиран“ и „освежен външен вид“, както и по-широка решетка и нов светлинен подпис отзад.

Skoda описва предницата на обновената Octavia като „изискана“. В допълнение към по-широката радиаторна решетка, бестселърът ще получи нови фарове с разширени диагонални ивици и ретуширани брони, както и светлини с актуализирана графика. Останалата част от каросерията, очевидно, ще остане същата.

От Skoda все още не са разкрили интериора. Според Carscoops шпионите са забелязали по-голям дисплей на прототипа на комбито. Може би мултимедията за новата Octavia ще бъде заимствана от новите Kodiaq и Superb .

Що се отнася до двигателната гама, Skoda по-рано намекна за нейната оптимизация. Предвижда се новият продукт да има еднолитров трицилиндров мотор с мощност 108 конски сили, мек хибриден силов тракт и 1.5-литров четирицилиндров двигател с мощност 148 конски сили. Същите дизелови двигатели ще останат в експлоатация, развивайки от 114 до 197 конски сили, както и plug-in хибрид, който най-вероятно ще запази старата батерия от 13 киловатчаса.

Обновената Octavia ще бъде част от мащабна модернизация на продуктовата линия на Skoda. В допълнение към работата по съществуващите модели, чешката марка подготвя нови продукти, един от които ще бъде новият кросоувър Elroq , „зеленият“ наследник на Karoq. До 2026 г. вече ще има три електрически превозни средства в гамата. Вижте и видео тийзъра.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карадайъ

    4 0 Отговор
    Нерде видеото?
  • 2 ЧетиРи

    10 1 Отговор
    Четири колела и ламарина, на 90% стари неща, на 10% нови китайски ... докога хората ще се лъжат от "луска", че бил необходим - той е имагинерен и си играе с нашите слабости. Издигат с е в култ неща, които дори са толкова преходни, че на 3-4та година ти се иска да ги разкараш. Вместо да се обичаме пожеду си, да си помагаме, все по-често изпитваме нужда от "нови покупки" за да запълним нещо в себе си, нещо което може лесно да го запълним с любов, ние се опитваме с алчност, завист и меркантилност да го запълним. Всеки иска да бъде съдник на другия и да коментира дали му е хубава покупката на автомобил или не, дали му е успешен живота или не ... пак съдейки по първото. Дали е щастлив или не ... пак съдейки по първото и т.н. и т.н.

    Коментиран от #3

  • 3 Баш Батка

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЧетиРи":

    Говорим за Шкода - един вид 4 колела и пластмаса.

    Коментиран от #5

  • 4 морския

    7 2 Отговор
    настоящата предна маска на шкодите ми е много отблъскваща.....
  • 5 морския

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Баш Батка":

    и не само при шкода. и там и другаде безсмислени и отвличащи вниманието екстри за хиляди евра. нормални автомобили на половин , всъщност реална определена от най-необходимото за един автомобил, цена липсват....всичко се свежда до една компютърна игра.