Last news in Fakti

1 Март, 2024 10:51 2 328 6

Rolls-Royce показа най-скъпата нова кола

  • rolls-royce-
  • droptail-
  • arcadia

Цената ѝ е $30 милиона

Rolls-Royce показа най-скъпата нова кола - 1

Представен е още един модел от семейството на Rolls-Royce Droptail. Луксозният кабриолет струва около 30 милиона долара, като това го прави най-скъпия автомобил в света към 2024 г.

Rolls-Royce показа най-скъпата нова кола

Общо се планира да бъдат пуснати само четири кабриолета Rolls-Royce Droptail, които ще се различават един от друг по отношение на декорацията. По-конкретно, тази кола е третата в серията и има собствено име - Arcadia Droptail.

Rolls-Royce показа най-скъпата нова кола

Новият Rolls-Royce Droptail е елегантен 5.3-метров кабриолет с дълъг преден капак. Брандираната решетка е комбинирана с тънки диодни фарове. Джантите 22 цола са излъскани до блясък.

Клиентът на този автомобил иска да бъде проектиран в стила на традиционната архитектура на Югоизточна Азия. За тази цел корпусът му получава бял перлен цвят, а към боята са добавени микроскопични частици от стъкло и алуминий.

Салонът Rolls-Royce Arcadia Droptail е декориран със скъпа кожа и палисандрово дърво. 233 парчета от това дърво са използвани за интериора и капака на багажника, а работата е продължила 8 000 часа.

Rolls-Royce показа най-скъпата нова кола

Също така, Rolls-Royce Arcadia Droptail има изключителен дизайн на инструментите, а на предния панел е монтиран скъп часовник. Любопитното е, че само работата по изработката на този часовник е отнела 5 месеца.

Rolls-Royce показа най-скъпата нова кола

Както всички автомобили Rolls-Royce Droptail и Arcadia е оборудван с 6.75-литров битурбо V12 двигател, разполагащ с мощност от 600 к.с. и 840 Нм максимален въртящ момент. Двигателят е съчетан с осемстепенна автоматична скоростна кутия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 У сите дупки лютеница

    11 1 Отговор
    Не съм впечатлен особено, еле пък за тези пари.
  • 2 Еми ко да кажа?

    2 3 Отговор
    Ако щът да се ocepaт от екстри, пак предпочитам 300!!!!!!! пъти по евтината Теslа Plaid!
  • 3 Българин

    5 4 Отговор
    Такава много би подхождала на Бойко, Пеевски и някой по значими бизнимени. И българския народ е длъжен да им ги осигури, за да се гордеем с нашите ръководители!

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    3 1 Отговор
    Хубавото си е хубаво, истинска класика, но за богати хора. Чудя се не може ли да се направи по-евтина кола с подобен дизайн и по малки двигатели. Както Форд изкопираха предната решетка и наподобиха дизайна отпред на Астън Мартин. На много хора това им харесва.

    Коментиран от #6

  • 5 Червеникаквия глynak

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Разберете се с Червеният пират, че си противоречите
  • 6 Екатерин Яблоков

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Хубавото си е хубаво, истинската класика си е класика, но и 30 млн. са си 30 млн. Много е за автомобил.