25 Август, 2024 10:30 2 346 8

Италия може да спре финансирането на Stellantis, ако компанията не изпълни това условие

  • италия-
  • финансиране-
  • stellantis-
  • завод

Властите искат нов завод за батерии

Италия може да спре финансирането на Stellantis, ако компанията не изпълни това условие - 1

Италианското правителство отправя остро предупреждение към Stellantis, като изисква твърд ангажимент за създаване на местен завод за производство на батерии. Заплахата за отнемане на публични средства в размер на 370 млн. евро от фонда на ЕС за възстановяване след COVID-19 е сериозен фактор за натиск върху автомобилния производител.

Stellantis, чрез съвместното си предприятие ACC, преди това обеща да изгради заводи за батерии в Италия и Германия. Тези планове обаче бяха отложени поради различни фактори, включително забавяне на търсенето на електрически превозни средства.

Министърът на промишлеността Адолфо Урсо даде ясно да се разбере, че Stellantis трябва да поеме конкретен ангажимент към проекта или да понесе последствията. Италианското правителство иска бърз отговор и е готово да пренасочи средствата другаде, ако Stellantis не изпълни задълженията си.

Въпреки че ACC, чиито партньори са също Mercedes и TotalEnergies, заяви, че ще потвърди графика си за промишлеността и строителството по-късно тази година или в началото на 2025 г., плановете на компанията за площадката в Термоли, Италия, остават несигурни. Забавящото се търсене на електрически превозни средства накара Stellantis да даде приоритет на производството на компоненти за хибридни задвижващи системи на това място.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    3 10 Отговор
    Франция ще ги приюти.
    Италия е минало сега са фрашкани с китайци.
    А миналото.им е крадено от Рим.
    Тсигани

    Коментиран от #4

  • 2 Верно ли

    25 1 Отговор
    Слабо ме вълнува какво ще прави Италия. По ме вълнува защо Столична община дава от моите пари за ЛГБТ пропаганда в училищата, ама за това не виждам нито дума!

    Коментиран от #3

  • 3 джо деменцията

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Защото Американският посол е наредил и трябва да се изпълни щом го иска окупаторът не може да му се откаже .
  • 4 някойситам

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Демократ":

    то ако избора е между италиански тсигани и френски п3дали май избора е очевиден

    Коментиран от #5

  • 5 Демократ

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "някойситам":

    Е избора е ясен няма да е италия.

    Коментиран от #6

  • 6 някойситам

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Демократ":

    явно си от същите, че за теб е очевидно )

    Коментиран от #8

  • 7 Селянина с колелото

    1 0 Отговор
    Мдаааа още едно доказателство че живеем в ерата на Корпоративизма. Капитализма отмина отдавна. Данъците ни стават все по-големи и се наливат само в големите корпорации. И не само в автомобилната индустрия е така. А някой разправяха че по "турско" било лошо, взимали ни десятък.
  • 8 Демократ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "някойситам":

    Пише го в статията по горе