3 Октомври, 2024 10:34 1 988 4

Продават се уникални коли от депо за скрап

  • автоморга-
  • руди клайн-
  • суперавтомобили

566-те коли, принадлежали на германския емигрант Руди Клайн, ще бъдат предложени на търг в края на октомври

Продават се уникални коли от депо за скрап - 1

Впечатляваща колекция от луксозни редки автомобили ще бъде предложена на търг в САЩ. Повече от 566 коли и части, принадлежали на германския емигрант Руди Клайн, стоят в покрайнините на Лос Анджелис.

Продават се уникални коли от депо за скрап

През 1967 година той открива мистериозния склад Porsche Foreign Auto, който още тогава изглежда като изоставен, но разполага с висока стоманена ограда и бодлива тел, зад която се съдържат луксозни автомобили като Lamborghini, Porsche и Ferrari.

Продават се уникални коли от депо за скрап

Руди Клайн, който се мести в Съединените щати през 50-те години на миналия век, никога не говори за колекцията си и достъпът до депото му от супер автомобили е строго ограничен.

Продават се уникални коли от депо за скрап

След смъртта му през 2001 година роднините му решават да се погрижат за безопасността на колекцията. Сега, според Daily Mail ретро автомобилите ще бъдат пуснати на търг, като това ще се случи в края на октомври, а според RM Sotheby's продажбата им ще донесе на наследниците на Клайн милиони долари.

Продават се уникални коли от депо за скрап

Сред лотовете са три реставрирани автомобила Lamborghini Miura, считани за първите суперколи, които днес струват около два милиона долара всеки, като те са само част от ценната колекция на Руди.

Продават се уникални коли от депо за скрап

Ще припомним, че в края на август в Америка беше открито друго изоставено гробище за класически автомобили. Този масив съхранява повече от десет хиляди ретро американски автомобили на открито в Аризона, повечето от които са произведени преди 1964 година.

Продават се уникални коли от депо за скрап


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 2 Отговор
    На първата снимка тва не е в Лос Ангелис, тая панелка е в Столипиново в Пловдив.
  • 2 Съмнявам се

    3 0 Отговор
    Блокът изглежда прилично. Даже по-добре от 50 годишна панелка в "елитните Младост-и", където за квадрат ти искат колкото за луксозна къща някъде по света.
  • 3 отец Путин

    0 1 Отговор
    Таралясници. Днес карах след един лъскав мерцедес който пушеше като че работи с въглища.
  • 4 сектант

    0 0 Отговор
    единственатите истински кола днешно време са Ферари 12 цилиндри и дачия дъстър редлаин