11 Октомври, 2024 16:50 607 1

Шефът на Stellantis обяви кога ще напусне

  • stellantis-
  • тавареш-
  • императо-

Тавареш ще се оттегли през 2026-та

Шефът на Stellantis обяви кога ще напусне - 1

Карлос Тавареш, главен изпълнителен директор на Stellantis, ще се оттегли от поста си в началото на 2026 г. Това решение идва на фона на нарастващата загриженост относно представянето на компанията на пазара в САЩ. Дилърите критикуват Тавареш за "бързата деградация" на американските марки под негово ръководство.

В рамките на Stellantis бяха обявени няколко промени в ръководството. Давиде Грасо и Жан-Филип Импарато, изпълнителни директори съответно на Maserati и Alfa Romeo, бяха заменени от Санто Фичили. Грасо ще остане в компанията на друга длъжност, докато Импарато ще заеме позицията на главен оперативен директор в региона на разширена Европа.

Други промени в ръководството включват назначаването на Антонио Филоса едновременно за главен изпълнителен директор на Jeep и главен оперативен директор за Северна Америка на мястото на Карлос Зарленга. Дъг Остерман е назначен за нов главен финансов директор, наследявайки Натали Найт.

Тавареш обяснява трудностите на компанията в САЩ с различни фактори, включително лош маркетинг и проблеми с контрола на качеството. Stellantis също така призна, че има излишък от непродадени автомобили и работи за намаляване на складовите си наличности.

Тези промени в ръководството и продължаващите предизвикателства, пред които е изправена Stellantis, подчертават необходимостта от значителни подобрения за справяне с влошените резултати на компанията в САЩ. Предстои да видим дали новият ръководен екип ще успее да промени ситуацията и да възстанови позициите на Stellantis на американския пазар.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боли ме шперца

    2 0 Отговор
    за фащ, ти гледай колите да са здрави, удобни, икономични и максимално безпроблемни