Last news in Fakti

4 Април, 2015 20:36 1 240 1

Иран е готов да възстанови бързо квотата си в ОПЕК

  • иран-
  • квоти-
  • опек

Иран е готов да възстанови бързо квотата си в Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК). Това съобщи в събота заместник-министърът на петрола Хюсеин Замани-Ния, цитиран от иранската информационна агенция ИРНА.

"Иран е готов  бързо да изпълни своите квоти в ОПЕК след премахването на петролните санкции, въведени от Съвета за сигурност на ООН, както и от редица западни правителства," - каза заместник-министърът.

За да може това да се случи по-бързо, Техеран ще трябва да увеличи капацитета си в производството на петрол с помощта на нови технологии и привличането на чуждестранни инвестиции.

Що се отнася до окончателното споразумение относно иранската ядрена програма, тя ще има пряко въздействие върху развитието на петролната индустрия в страната, каза Замани-Ния.

По думите му международните петролни компании "вече са изразили интерес за участие в иранските петролни проекти и Министерството на петрола на Иран е започнало да разгледа получените предложения."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Къде са сега "товарищите" да ни обяснят колко много е изгодно това на Русия и как още тази година петрола ще се върне на 100 долара,да не говорим,че тя е с "основна" заслуга за споразумението.