Last news in Fakti

29 Май, 2015 15:59 2 320 1

Размириците в Гърмен взеха главата на полицейски шеф

  • размириците-
  • гърмен-
  • главата-
  • полицейски-
  • шеф

Досегашният началник на полицията е понижен до шеф на Полицейски участък - Хаджидимово

Скандалът и протестите в Гърмен взеха главата на шефа на полицията в Гоце Делчев Костадин Ковачев. На неговия пост е назначен старши инспектор Ангел Зайков.Ковачев е сменен и понижен до шеф на Полицейски участък - Хаджидимово. Със заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова отдел "Досъдебно производство" в ОД на МВР - Благоевград се оглавява от Чавдар Георгиев, който е служител в ГД "Национална полиция".

В официалното съобщение на ОДМВР - Благоевград не се упоменават причината за рокадата.

Жителите обаче на Марчево и Гърмен още преди да избухнат размириците в района се оплакват от непрекъснатите набези в къщите им и по полето на ромите. Те дори се възмущаваха по време на протестите, че в статистиката на МВР кражбите не се регистрират, а сигналите им били вземани за маловажни.

При визитата на министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР Георги Костов се разбра, че до дни ще има рокади. И те вече са факт.

Оглавилият гоцеделчевската полиция Ангел Зайков е роден на 10.06.1972г. в с.Копривлен, община Хаджидимово. Служител е в системата на МВР е от 1997 година. Назначен е на длъжност командир на 3 взвод от 2 рота на Отрядния учебен център на 16 граничен отряд при Национална служба „Гранични войски“ – МВР.

Последователно служи като: От 1997 г. – помощник-началник на разузнавателно отделение в 16 граничен отряд. От 1999 г. – старши инспектор в група „Териториална „ в ОИД на РГС-Гоце Делчев. От 2003г. – началник група „Методически контрол и координация“ от „Оперативно-издирвателна дейност“ на РГС-Петрич. От 2005г. – началник група „Противодействие на корупцията в МВР“ на РГС-Петрич. От 2006г. – началник ГКПП-Илинден в РГС –Петрич. От 2007г. – зам.-началник на ГПУ-Гоце Делчев. От 2013г. – полицейски инспектор V степен на група „Охранителна полиция“ в РУП – Гоце Делчев при ОДМВР-Благоевград. От 2013г. – началник на Участък „Полиция“ – Хаджидимово в РУП- Гоце Делчев при ОДМВР-Благоевград.

Факти.бг припомня, че днес от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи заяви, че конфликтът е на битова основа. Днес също бе съобщено, че за размириците са повдигнати обвинения на шест души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    А така, измихте си пак ръцете с човек, от който нищо не зависеше! Той своеволно ли е толерирал наглостта на циганите? Нали всички партиите ухажвате циганите като електорат и не давате на никой с пръст да ги пипне?
    Мръсно и безочливо е политическото племе, по-долно от циганската сган!!!