29 Юни, 2015 09:47 1 130 0

Индонезия ще инвестира над 672 млн. USD в АБИИ

  • азия-
  • банка-
  • инфраструктура-
  • инвестиции

Правителството на Индонезия възнамерява да инвестира на 672 млн. USD в създаването на Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции (АБИИ). Споразумението за присъединяване на Джакарта към въпросната структура ще бъде подписано по време на визита на министъра на финансите на Индонезия в Китай – Бамбанг Броджонегоро, която започва на 29 юни.

Така Индонезия ще се превърне в осмия по обем на инвестиции участник в АБИИ. Не се упоменава обаче нейния процентен дял.

АБИИ, с капитал 100 млрд. USD, се създава по инициатива на Китай с цел финансиране на инфраструктурни проекти в рамките на проекта „Един пояс, един път”. Той предполага реализирането на мащабни инвестиции в инфраструктура и съпътстващи проекти в редица държави от региона, през който се осъществява търговския поток между Азия и Европа. Русия също обяви на 15 март 2015 г., че желае да участва в проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА