Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 15:18 1 023 0

„Булгартрансгаз” пуска в експлоатация газопровода Добрич-Силистра

  • газ-
  • газопровод-
  • булгартрансгаз

„Булгартрансгаз” ЕАД пуска в експлоатация газопровод високо налягане Добрич-Силистра и автоматична газорегулираща станция в град Силистра, съобщиха от министерството на енергетиката.

Откриването на обекта ще се състои на 9 октомври, петък, от 13 часа, на площадката на АГРС Силистра. На церемонията ще присъстват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Георги Гегов, представители на местния бизнес и други. За участие в откриването е поканен и министър-председателят Бойко Борисов.

С реализацията на проекта дунавският град ще бъде присъединен към българската газопреносна мрежа. Това ще даде възможност за газификация на потребителите както в Силистра, така и в общините Алфатар, Дулово и Тервел. Проектът се съфинансира по линия на Международен фонд „Козлодуй”. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА