Last news in Fakti

22 Октомври, 2015 15:11 9 210 0

Пенсионна криза за поколение „Y”

  • поколение-
  • пенсия-
  • велика депресия-
  • сащ

Американското поколение „Y” известно още като „милениумите” (родено в периода 1980-1990 гг.) го очаква пенсионна криза, ако се запази сегашната система на социално обезпечение в САЩ, заяви Тони Джеймс, оперативен директор на Blackstone Group – един от най-големите частни инвестиционни фондове зад океана. Той предупреди, че десетки милиони хора могат да се окажат под прага на бедността.

„Според мен, ние сме на границата на сериозна криза, за която малко се говори. Като цяло Америка е показала, че трудно се справя с подобни дългосрочни проблеми. Тази криза ще настъпи не след една и не след две години. Поколението американци, които днес са на 20-30 години, ще изпитат в бъдеще на гърба си, че действащата в САЩ система за социално обезпечение, няма да може да им осигури предпенсионния стандарт на живот. Нещо повече, ако властите не предприемат пенсионна реформа, десетки милиони хора ще се окажат на прага на бедността и отново може да бъде изживян периодът на „Великата депресия”. Младите трябва още отсега да се стараят да пестят. Много от тях не могат да си го позволят, поради стагнацията във възнагражденията и високия процент задлъжнялост получена при вземането на студентските кредити”, обяснява Джеймс.

За опасността предупреди време и лауреатът на Нобеловата премия за икономика Борът Мъртън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА