Last news in Fakti

28 Февруари, 2016 22:47 21 742 38

Емил Димитров-Ревизоро: Марешки да каже от коя рафинерия купува по-евтино

  • горива-
  • марешки-
  • емил димитров-ревизоро-
  • бензин-
  • дизел
Емил Димитров-Ревизоро: Марешки да каже от коя рафинерия купува по-евтино - 1

Поведението на комисията на конкуренцията може да отдадем на предстоящата смяна на цялата комисия или част от нея, както и на желанието хората, които в момента работят, да се харесат в последния момент на управляващото мнозинство. Това каза пред БНР Емил Димитров-Ревизоро – заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и член на Комисията по правни въпроси.

Според него ведомствените бензиностанции и осем от пристанищата в страната продължават да бъдат неконтролирани за начина на доставка на горива от чужбина.

Емил Димитров коментира, че поведението на бизнесмена Веселин Марешки е продиктувано от политически мотиви. „Желанието за политически живот е решило да намали надценката, но аз се надявам да докаже и коя е рафинерията, за да може цяла България да купува евтини горива”, заяви той.

„От година и половина съм в парламента. Още на втория месец им показах заснети албуми, на които има осем пристанища с кораби, заснети в реално време, как разтоварват горива без абсолютно никакъв контрол. Не казвам тези горива по какви цени са придобити, а да не говорим откъдето и са дошли, защото са възможни всякакви трактовки”, каза депутатът Емил Димитров.

„В следващия момент виждате как ведомствените бензиностанции продават поголовно без да се отчитат и без всякакви измерителни уреди огромни количества горива, които няма откъде да са дошли. Виждаме, че вече и се появяват бензиностанции, които продават на изключително ниски цени, защото те били много така благоразположени към хората. Но от коя рафинерия? Да посочат!”, настоя той.

„Държавата вложи огромен ресурс, а бизнесът огромни инвестиции, за да направи складове и да сложи измерителни уреди. Обаче десетки митнически складове нямат уреди, осем пристанища нямат контрол. Сега искаме и да отворим сухоземните граници, за да минават цистерни. Огромна заплаха за бюджета е тази комисия да продължава да работи по начина, по който работи, тоест да не контролира, а да се спасява. Огромна заплаха за бюджета е да се отворят границите и да може с декларирано от чужбина да се влиза в България, защото контролната ни система не е в състояние и в момента да обхване морските граници и танкерите, митническите складове, а какво остава и сухоземните граници”, коментира Димитров.

Според депутата, ако на Балканския полуостров има рафинерия, която действително продава по-евтино и позволява и по бензиностанциите у нас да се продава на по-ниски цени, би трябвало да се разпореди на всички държавни ведомства да купуват от нея. „Който мине под тия цени, или се занимава с контрабанда или се занимава с нещо друго, може би и политика, но то няма нищо общо с бизнеса. Ако има евтина рафинерия, моля ви, кажете я в ефир и от утре всички да пазаруваме от нея", призова той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВарнЯнец от Синдел

    7 0 Отговор
    Бензиностанциите около тази на Марешки продават на същите, че и на по-ниски цени заради талоните с клиентско намаление - те как го правят?
  • 2 опсмопсус Упсмопсос

    3 2 Отговор
    Ревизоро е в шах, не знае нещо и задава въпроси!
    Не може да допусне, че некой не е лаком за големи надценки!

    ВЪПРОСА Е ЗАЩО ДРУГИТЕ ПРОДАВАТ НА СЪЩИТЕ ЦЕНИ, ПЕЧЕЛЯТ ЛИ?
  • 3 хех

    4 0 Отговор
    Значи 'не е хубаво' да са евтини горивата. Аз така го разбирам - не е хубаво да са евтини. Ами - добре - направете ги по 10 лева литъра и всички да слизаме от колите. Защо по дяволите трябва да караме коли. Ама еди кой си правел политика. Ами ще прави, щом може. Ама имало неконтролирани доставки. Ами - аз ли да ги контролирам? И тоя си е пикал в калеврите. С други думи - тоя какво каза с това изказване ?? Че сме на бясна далавера и всъщност трява горивата да са по-скъпи. А не така мой човек - това е пазарна икономика - някой сваля, ще свалиш ти - или инаваш в друг сектор на млеконадоя . Да кажем.
  • 4 The Big Boss

    7 0 Отговор
    Ревизоро да каже защо всички големи вериги бензиностанции продават във Варна на ниски цени, а иначе в цяла България продават на високи цени.
    Как за Варна могат, а за останалата България не могат?
    Ревизоро иска да ни убеди, че OMW, Shell, и пр. ще правят политическа кариера във Варна!

    Не знам Ревизоро каква кола кара, че иска да зарежда в рафинерия, ама варненци зареждат при Марешки
  • 5 Ник

    4 1 Отговор
    Ей ще се пръснат от яд, че във Варна и Айтос има по- ниски цени на горивата. Шопите не могат да преглътнат, че някой от това, което наричат провинция прави каквото си иска и не е под техен контрол.
    Скъпи Шопи Светът не се върти около Вас и скоро ще го разберете. Тоталната разпродажба на държавата вече приключи- пари няма! И понеже винаги Ви е липсвала креативност, любимата Ви столица скоро ще се превърне в обичайното бедно място. Когато един град, в голямата му част е съставен от държавни служители, няма как резултата да не закъснее.

    Коментиран от #8, #23

  • 6 да уточним

    1 0 Отговор
    Аааа, рафинерията ли?
    Вот!
    http://www.pixwords-luseis.eu/wp-content/uploads/pix/1/FIG.JPG
  • 7 РЕВЕнаЗОРо

    4 0 Отговор
    Ако г-н РЕВЕ-ЗОРо, хем РЕВЕ, хем е на ЗОР (вече няма нищо общо с героя Зоро) беше гледал повечко ТВ, но не след 24 часа, щеше да чуе как г-н Марешки, който като всеки нормален човек си има цели, идей, цели, мечти и т.н. не веднъж казва от къде купува горивата!
    Аз бих му задал въпроса от къде купуват ОМВ на Цар Освободител /между затвора и вятърна мелница/ и ЛУК ОЙЛ отново на Цар Освободител до МЕТРО, че продават от месеци с по 3-8 стотинки под цената на ВМ? И защо те могат, а другите носещи същите имена извън Варна не могат?
    Давам само 2 бензиностанции за пример, а иначе са доста повече....
  • 8 Шоп

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ник":

    Прав си!
  • 9 Кофата

    5 0 Отговор
    На мен измерителни уреди не ми трябват.Искам евтино гориво да си джиткам. Навсякъде в другите държави цените на горивата в момента са много по ниски от нашите.Те от кои рафинерии купуват?
  • 10 Vasik Atanasova

    4 1 Отговор
    ДА КАЖЕ
    АВЕ ЕЙ Я СЕ СКРИЙ ВЕ РЕВИЗОРО
  • 11 Гост

    4 0 Отговор
    Абе кйорав, ако иска от луната да го взема.Ти или си много тъп или се опитваш да правиш другите на аборигени.Такива като теб обезлюдиха държавата,децата ни избягаха в чужнина а тези които останаха ровят в кофите.Заради такива като теб има АЛКАЙДА и ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА.Но има и ВИДОВДЕН.
  • 12 СОМАТ

    4 0 Отговор
    РЕВИ ЗОРО, реви , и ти от престоя в парламента си повярва и се облъчи! От къде купуват горивата бензиностанциите около тая на Марешки , та го продават и по евтино от самия Марешки ? Това попитай ,бояджио! И твойта наглост стана безгранична! И ти ли мина на хранилката на олигарсите и монополистите? Голяма плюнка си станал!
  • 13 666

    3 0 Отговор
    Ти как се издигна?
    Млък!
    Да му ядеш на Марешки....
  • 14 гост

    6 0 Отговор
    Г-н Димитров,поради каква причина,г-нМарешки трябва да дава обяснение от къде купува горива,и защо да споделя тази информация с коѝто и да е.Г-н Димитров,по важно е че може да се продават горивата на тези цени на които подава Марешки.Г-н Димитров,мисля че Лук Оѝл продават на цени с които могат да се постигнат резултатите от бензиностанцията на Марешки.
  • 15 стратокастър

    4 0 Отговор
    Дааа !Някой прави политика !Най вероятно да но кой е ?Дали е Марешки или ....РЕВИЗОРО? Ако е Марешки за месец -два или най много година да е фалирал а ако е РЕВИЗОРО да е забогатял!
  • 16 гост

    4 0 Отговор
    Ако другите бензиностанции около неговата също продават на тази цена, а реалните им разходи са по-високи от цената на литър гориво като себестойност, тогава точно те правят дъмпинг. Не може хем да твърдят, че цената на Марешки е нереална, той лъже и мами, а в същото време и те да продават на тази цена. И да, няма как една верига да продава на цени с 30ст по-ниски в определен град, понеже това са над 20% разлика, при положение, че купуват от едно място и такива вариации на цената не са нормални за подобна стока. Това означава, че всички други бензиностанции продават скъпо понеже могат и генерират огромни печалби. За това свидетелства постоянното никнене на бензиностанции, ако бизнеса им е на загуба, няма да растат толкова, в градовете и около тях има толкова много, че не е за вярване. Значи печелят много, е Марешки печели по-малко, доказаха го сметките, но характерно за България се отрича дори и да е очевидно.
  • 17 vasikfen

    0 5 Отговор
    VASIK ATANASOVA - ПРЕЗИДЕНТ!!!!САМО ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВИМЕ.
  • 18 Гостт

    1 0 Отговор
    НА ВСЕКИ ОБЕКТ ИМА Т.Н. " КНИГА ЗА КЛИЕНТА" ИЛИ "ТАБЛО" !!,
    КОЕТО СЪДЪРЖА :
    1. "ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ " НА ПРОДАВАНОТО ТЕЧНО ГОРИВО. 2. ВИДА МУ
    3. ИЗИСКВАНИЯТА ЗА КАЧЕСТВО ОПРЕДЕЛЕНИ В НАРЕДБАТА, ПО ТОЧНО приложение 1 и приложение 2.
    ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ОТИДЕ ДА РАЗГЛЕДА И ДА ВИДИ ОТ КЪДЕ ЗАРЕЖДА ДАДЕНИЯ ОБЕКТ !
    ТОЯ ГОВОРИ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !
    Марешки зарежда от Сакса и Полисан.
  • 19 истина една

    1 0 Отговор
    Защо само Танов дай боже до вечеря и останалите .Подсети ги господи че са смъртни и няма да вземат нищо със себе си кажи и на Боко тиквата и на Цветанов и всички яли пили на гърба ни
  • 20 Шоп

    1 1 Отговор
    За кои шопи говориш бе, за обикновените хора, или за селяните като тебе, които станаха столичани в повече.
  • 21 Ник

    1 0 Отговор
    По ирония на съдбата Г-н Ревизоро, на последните избори се яви като кандидат от Варна. Сега като гледам интересите му са "изцяло в полза" на морския град :-))
  • 22 mediator37

    3 0 Отговор
    Ревизоро ми беше симпатичен, но откакто лобира за затваряне казаните с ракия и сега с тия изцепки, вече се оформя като поредния лобист на едрия капитал.
    Какво му бърка в ревизорският г-з, откъде Марешки взема нафтата, след като крайният резултат е добър за хората и нафтата е качествена ? И защо е толкова разтревожен от предстоящите глоби, които КЗК ще наложи на 7 картелни вериги бензиностанции? Нещо кахърен ми се вижда.
  • 23 Баш Шопа

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ник":

    Такива като теб, драскат да са в София, и щом цъфнат тук започват да "избиват" провинциалните си комплекси. Има много свестни хора дошли в София, но за такива като теб няма място.
  • 24 Икономист

    2 0 Отговор
    Много смислена статия по която е необходимо доста да се замислим. При бензиностанциите с ниски цени трябва да се проследи целият път на горивото - от складовете още. В противен случай много е лесно да внасяш нелегално гориво и да го продаваш евтино. А това, че големите вериги продават по-евтино във Варна не означава автоматично, че това е релната им цена. Големите вериги могат да се позволят да продават дори без печалба в някой град. Така, че крайният резултат е добър за хората само когато целият процес е честен. Освен това държавата трябва да спре да имитира действие а наистина да пресече контрабандата на горива.
  • 25 Волен Сидеров

    2 1 Отговор
    Варна е най мафиотският град-нищо не вирее там ,който и да иска да прави фабрики където да работят хората -веднага го спират-мафията там е навсякъде с пипала и с много пари не става-ама като няма държава така ще е или докато мафията си има държава така ще е .....
  • 26 колега

    3 0 Отговор
    На кой е ревизор тоя господинчо? Зам.председателна комисия по бюджет и финанси а твърди че всичко е без контрол. Тоя човечец какво работи за какво взема заплата? Ти си там да даваш отговори не за задаваш въпросчета по медиите
  • 27 Ник

    4 0 Отговор
    Пич, въобще не искам да идвам в София. Ако беше чел внимателно, то би трябвало да прозреш, че става въпрос за София като център на управление. Това е градът, който се издържа основно от държавния бюджет. От 1,2млн. души около 500 хил. са заети в някаква държавна служба. От собствени приходи около 530млн, бюджетът на София е 1,5млрд. Отделно от тях в кирливата столица се изсипват още около 2млрд лева от бюджета през различни министерства. Това пич са парите на останалите общини които произвеждат, които би трябвало да влязат в бюджета на тези, които са ги произвели. Съгласно нормативната уредба 90% от приходите на общините с изключение на местните данъци и такси се прибират в Републиканския Бюджет. Това правило не важи за София, а би трябвало- не мислиш ли? Като изключим IT сектора, София няма нито един структуроопределящ отрасъл (разпределението на бюджетни средства приоритетно за София не е отрасъл) За повече от 130 години управление и милиарди вложени от всички в този град, резултатите са повече от отчайващи!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 шофьор

    3 0 Отговор
    На тази Златева метреса му е ясно едно - всички вносители спестяват от акцизи и такси. Само че някои си държат крайни цени все едно са си ги платили. И печелят огромни суми.
  • 30 killers

    1 0 Отговор
    Ревизоро , кога ще се заемеш с очевадния картел на големите бензиностанции или така вие изгодно . Ревизирай цялата политика на мутрата премиер и далаверата с Мишо бирата или те е шобе ...
  • 31 прости селяни

    1 0 Отговор
    Заплатата му се определя от акциза на горивата от големите компании , за това реве , но не коментира нереалните цени на този картел . Високи цени голямо ДДС , за това и престъпника Боко си мълчи , всички знаем за приятелската връзка с В. Златев , собственик на Правец , Ботевград , въпреки че го изгониха от Лукойл . Боко си е рекетьор по професия , сега се е заел с държавата .
  • 32 Момчил

    1 0 Отговор
    А какво ще стане ако се окаже, че останалите "картели" (бензиностанциите) до сега са купували от там?!
  • 33 смотан джи

    3 0 Отговор
    недей пита откъде взима гориво много добре знаеш откъде лисицо
    само пред камерите си велик
    от близо година цената на петрола пада но няма кой да свали цените на някои стоки това май не го знаеш а
    или пак ние сме тъпи
    за народа си оставате ненаядници
    и ти в отвъдното ще вземеш само два кубика пръс и един стар костюм
  • 34 минчо

    3 0 Отговор
    Сигурно досега Марешки са го проверили 100 пъти от къде зарежда.Една запетая да не му беше в ред,до сега щяха да са му затворили бензиностанциите.
  • 35 боклик

    1 0 Отговор
    Тоя да си каже, че работи за Лукоил и да се приключва. За това толкова плюеше по Танов, мир на праха му. Сега плююе по Марешки. Пълна утайка с две думи.
  • 36 аАААААААААА

    0 0 Отговор
    Тоя е голем б....к!
  • 37 Митев

    0 0 Отговор
    Нека първо обясни къде в България има осем пристанища да разтоворват гориво????? Щото аз пък казвам че Ревизоро е п.......раст!!!!! Не се сетих зад парламента сигурно има пристанище???????
  • 38 Господин никой

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИТЕ СА МАСКАРИ
    Помните ли чии думи са това ???
    Те бизнесмените си имат нефтени кладенци и рафинерии зад високите зидове на домовете си !!!!
    Иначе защо са им такива високи огради ???