Last news in Fakti

21 Март, 2016 22:31 6 525 3

Веселин Марешки с номинация от Бизнес Оскарите

  • марешки-
  • горива-
  • вск кентавър-
  • енергоремонт холдинг-
  • свилоза ад-
  • рефан-
  • раис-
  • egt

ВСК Кентавър, EGT, РАИС, Рефан, Свилоза АД и Енергоремонт Холдинг сред участниците във VIP Business Awards 2016

Веселин Марешки с номинация от Бизнес Оскарите - 1
Снимка: Факти.бг

Една от сензациите на тазгодишните награди за значими постижения в бизнеса -VIP Business Awards 2016, е номинацията на предприемача и общественик Весилин Марешки, чието име през последните месеци неотлъчно присъства във водещите новини на българските медии. Определен е като явление в бизнеса.

Церемонията ще се проведе в четвъртък.

През октомври 2015 г. под марката "ВМ Петролеум" Марешки стартира петролния си бизнес. Нестандартният му подход само за броени месеци свали цената на горивата с близо 1/3 (от 2,12 до 1,45 лв за дизела, като пример). На 3.11.2015 г. той поде инициативата за провеждане на Референдум 2016, с водещ въпрос "Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите?" На 3.2.2016 година в Народното събрание бяха внесени 401 475 подписа, подкрепящи инициативата.

Петролната офанзива на варненския бизнесмен се отрази на цените на горивата в цялата страна и предизвика Комисията по защита на потребителите да започне процедура по разследване на картел на 7 от големите вериги. Всъщност Веселин Марешки въведе на пазара на горивата нов бизнес модел - т. нар. "лоу кост".

Собственик е на верига аптеки "Марешки", които са на пазара от над 20 години и са известни с ниските цени на медикаментите, на компания-дистрибутор на лекарства и на няколко малки бизнес от различен тип.

Водещата на българския пазар компания за производство на металорежещи и металообработващи машини с цифрово програмно управление - РАИС, също е сред номинираните. За последните две години инвестициите в ново оборудване надхвърлят 8 млн лв., включително и два успешно реализирани проекта по програмите "Конкурентоспособност" и "Внедряване на иновации в предприятията".

Машините на РАИС обезпечават производствения процес в предприятия в Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Сърбия, Харватия, Гърция, Турция, Македония, Румъния, Русия, Египет и България. Продукцията се изнася в над 10 страни от Европа и Азия.

“Евро Геймс Технолоджи” (EGT) също получи номинация за бизнес-наградите. Българската компания, обявена за един от най-бързо развиващите се участници в световната казино индустрия, е специализирана в разработването, производството, разпространението и сервизирането на съоръжения за игрална дейност. Основана през 2002 г. Административният и производственият й център е съсредоточен в София в 5 сгради на обща площ от 16 000 кв.м, в които работят над 1050 професионалисти в различни области. До този момент компанията има офиси и дистрибутори в 18 страни по света, а широк обхват от продуктите й са инсталирани в над 75 юрисдикции в Европа, Азия, Южна и Северна Америка и Африка. През 2015 г. EGT откри своя фабрика и в Танзания, Африка, за да посрещне нарасналото търсене на своя техника в региона.

Всяка година „Евро Геймс Технолоджи” представя нови продуктови разработки, съобразени с най-високите производствени стандарти в индустрията.

В навечерието на своя 25 годишен юбилей една от най-успешните родни компании на международния пазар - „Рефан България” ООД, получи номинация за бизнес-статуетките. Днес фирмата се гордее с над 400 бутика в 28 държави на 5 континента, благодарение на иновативните и гъвкави бизнес форми, които предлага. Само за няколко години REFAN се превърна във водеща световна марка, разпознаваема с високото си качество, богата продуктова гама и неповторимата екзотичност на козметичните формули, вдъхновени от българската природа.

Бизнесдамата Мариана Печеян, собственик и управител на ВСК Кентавър груп - най-големия доставчик в световен мащаб на американска корпорация № 1 за инструменти и машинна окомплектовка КЕНАМЕТАЛ, също е номинирана за престижните призове. Над 96% от продукцията на компанията е предназначена за износ в страните от ЕС и САЩ. Носител на 10 последователни приза за Топ Качество и високи постижения в доставките. Компанията е редовен пряк участник на международни световни технически изложения в Хановер, Чикаго, Москва, Париж, Щутгарт, Милано, Базел и др.

За последните години фирмата е инвестирала над 40 милиона лева в модернизиране на машинния парк, производствените процеси и повишаване качеството на условията на труд.

Eдни от най-утвърдените компании у нас - „Свилоза” АД и Енергоремонт холдинг”АД, също са сред номинираните за второто издание на годишните награди VIP Business Awards 2016.

Създадена през 1966 г. „Свилоза” АД и до днес успешно реализира последователна и конструктивна програма за развитие, която я издига до най-високите международни стандарти. „Свилоза“ АД ще стартира инвестиционна програма в размер до 300 милиона лева, като целите са увеличаване на производството, покриване на екологичните норми и стандарти, които ще влязат в сила от 2018 г.

„Енергоремонт холдинг”АД (EРХ) e най-голямата структура в България, специализирана в рехабилитация, реконструкция, модернизация и изграждане на енергийните мощности в топлоелектрически, топлофикационни, водни и атомни централи, съоръжения в газово нефтената, химическата и минната промишленост и транспортната инфраструктура, в проектиране, производство, доставка, строителство и монтаж на енергетично оборудване и метални конструкции за тях, както и в контрол и определяне ресурса на метала.

ИТ-секторът ще подкрепи инициативата на Business Awards 2016 за осигураване на стипендии за социално слаби ученици. Мотото на благородната инициатива е: "Искам да остана да уча и да работя в България".

С участие в конкурс, чрез написване на есе, младежите ще имат възможност да получат пълна стипендия за единствената в България и Европа бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“ на обща стойност близо 10 000 лева.

Организатор на събитието е агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън, с партньорството на Българската Търговско-промишлена Палата, Българо - румънската търговско промишлена палата, Сръбско-българската търговско промишлена камара, Българо-китайската търговско промишлена палата, Пловдивската Търговско-промишлена камара, Бизнес Клуб Лондон, Международната организация за сътрудничество в бизнеса и културата IEC и други.

Журирането, което ще отреди победителите във VIP Business Awards 2016, е поверено на ресорните журналисти в медиите-партньори на събитието и на браншовите организации. Нотариус Станислав Филипов ще проследи етапите на гласуване и излъчването на победителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мария

    0 0 Отговор
    Един от много малкото свестни бизнесмени Ако той е министър председател българите ще живеят по добре Докога ще ги търпим тези мутри които ни управляват !
  • 2 Браво на този другар

    0 0 Отговор
    Този човек показа среден пръст на скапания картел в Бе-гето!
  • 3 Спас

    0 0 Отговор
    Марешки трябва да навлезе във всеки бизнес в България, за да имаме нормални цени!
    Всичко е картел и мафия тук!