Last news in Fakti

23 Май, 2016 12:53 2 842 0

Знам как да се преборя с картелите

  • марешки-
  • картелите-
  • горива

И Валя Ахчиева с Марешки срещу картелите

Знам как да се преборя с картелите - 1

Всичко при формирането на цените на горивата е проста математика, в която няма как да бъдат допускани грешки, освен ако не е умишлено, около това становище се обединиха бизнесменът Веселин Марешки и журналистката от БНТ Валя Ахчиева.

И разследващата журналистка се включи в битката срещу картелите и монополите, водена в последните месеци от бизнесмена и общественик Марешки. Ахчиева пристигна в родната си Варна за специално разследване по пътя на горивата и засне как бензиностанции на една и съща верига продават с различни цени в морската столица, а в същото време - с над 20 стотинки по-скъпо в столицата и други градове.

В пространно интервю, Веселин Марешки разясни на Ахчиева технологиите на формиране на цените да горивата и защо се получават фрапиращи разлики с крайните стойности между различни населени места, или различни периоди.

Марешки предостави на журналистката справка, от която се вижда, че цените на петрола на международните пазари през октомври миналата година и съотношението "долар-лев" са били по-високи от днешните, но в същото време, в настоящия период цените на дребно са с до 30 стотинки по-евтини от тогава.                    

"Няма да спра да се боря за правата на хората. Ако бях Президент щях ежедневно да посочвам тези, които ограбват българските граждани и ефективно да им се противопоставям. Призовавам и други обществени личности - спортисти, артисти, учени, синдикалисти, бизнесмени да прояват своята гражданска доблест и дълг, да намерят смелост и също да ме подкрепят в борбата с монополите и картелите", коментира Веселин Марешки.

Цялото интервю с бизнесмена и общественик можете да гледате по БНТ в предаването на Валя Ахчиева "Открито".

Напомняме, че ГРАО към този момент обработва допълнителните подписи за инициираната от Веселин Марешки подписка за Референдум 2016 с основен въпрос именно касаещ цената на горивата и въвеждането на регулация при формирането й.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА