Last news in Fakti

16 Септември, 2016 18:35 2 704 3

Ядосана Америка рискува нова банкова криза

  • америка-
  • банкова криза-
  • германия-
  • дойче банк-
  • deutsche bank-
  • сащ

Министерството на правосъдието на САЩ иска 14 млрд. долара от Дойче Банк

Ядосана Америка рискува нова банкова криза - 1
Снимка АП/БТА

По повод на информацията, че правителството на САЩ иска да осъди Дойче банк за 14 милиарда долара, в. "Дие Велт" излезе със заглавие "Ядосана Америка рискува нова банкова криза".

Министерството на правосъдието на САЩ поиска 14 млрд. долара обезщетение от германската Дойче Банк (Deutsche Bank) заради предполагаемата ѝ роля в изкуственото повдигане на имотния пазар в САЩ преди световната финансова криза, съобщи по-рано USA Today.

Сумата трябва да бъде платена, за да не се стига до съдебно дело по обвинения, че банката е манипулирала високо рискови ипотечни кредити.

Акциите на Дойче Банк в Ню Йорк се сринаха с 8.4% до 13,50 долара на парче, след обявяването на новината в петък.

Банката обяви, че няма намерение да плати исканата сума, нито близка до нея и обеща да обжалва.

"Преговорите са едва в началото. Банката очаква, че те ще доведат до резултат, подобни на тези при партньорски банки", се казва в изявление на германската финансова институция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carfen

    0 0 Отговор
    Първо Фолксваген, сега Дойче банк...

    А само до преди 5 години нямаше проблеми с Либия, Украйна, Сирия и ИДИЛ. Нямаше бежанци, Русия не беше "агресивна", Турция беше предсказуема, а гърците тихичко усвояваха...
  • 2 Правилно

    0 0 Отговор
    Правилно действа Америка че е ядосана. Не иска да се повтори кризата . Като прочетох от статията , виновникът за онази криза или балон сега трябва да си плати , и с право държавата е ядосана .
  • 3 КОМЕ

    0 0 Отговор
    Уф, добре,че не са съдили македонската банка - там и марсианците щаха да им плащат обезщетения, като наследници...