Last news in Fakti

17 Октомври, 2016 08:15 2 414 1

"Дойче банк" се изтегля от САЩ?

  • дойче банк-
  • глоба-
  • сащ

Акциите на банката се сринаха, след като стана ясно, че властите в САЩ искат да й наложат глоба от 14 млрд. долара

"Дойче банк" се изтегля от САЩ? - 1
Снимки: БТА/АР

Най-голямата германска банка вероятно ще трябва да се откаже от част от бизнес интересите си в САЩ, съобщава ДПА. Според специалисти в бранша само така „Дойче банк“ ще успее да свали до поносимо равнище милиардната си глоба зад Океана.

Най-забележителната жертва ще бъде американското инвестиционно подразделение на банката, според информация на в. "Велт ам зонтаг", който се позовава на източници от финансовите среди.

Акциите на "Дойче банк" се сринаха през последните седмици, след като стана известно, че Вашингтон иска да й наложи глоба от 14 милиарда долара. Поводът е нейната роля в продажбата на съмнителни ценни книжа, гарантирани с ипотеки, точно преди да избухне финансовата криза през 2008 г.

"Дойче банк" се изтегля от САЩ?

Банката се опитва да договори по-малка санкция, така че да може да оцелее, но властите зад Океана настояват за отстъпки в замяна. Около една десета от 100-хилядния персонал на "Дойче банк" работи в САЩ, посочва ДПА. 

От централата на банката отказаха да коментират публикацията в германската преса. Не отговориха и на друго медийно съобщение, според което обмислят изтеглянето от САЩ на още по-голяма част от дейността си.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    0 0 Отговор
    Какво чакат още германците, че не се изтеглят. 10000 безработни американци в повече.