25 Октомври, 2011 09:18 1 375 0

Хърсев хареса проекта за Бюджет 2012

  • бюджет-
  • икономист-
  • хърсев
Хърсев хареса проекта за Бюджет 2012 - 1
Снимка: БГНЕС

Бюджет 2012  е достатъчно стабилен и възможен. Няма нищо особено като промени в структурата му, това трябва да се очаква при продължаващата стагнация. Оценката за проектобюджета за догодина е на финансиста Емил Хърсев пред Нова телевизия. Той е на мнение, че е по-добре бюджетът за следващата година да не се различава особено от тазгодишния.

Увеличаването на минималната заплата с 20 лева от догодина щяло да струва общо между 23 и 25 милиона лева, твърдят експерти. За възможността това да стане съобщи вчера ресорният социален министър Тотю Младенов.

Емил Хърсев коментира, че минималната работна заплата няма толкова голямо приложение, тъй като малко хора я получават, предимно в бюджетната сфера. По-важното е, че увеличението на минималната работна заплата е сигнал за повишаване на останалите възнаграждения. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА