"Евроинс" ще сезира прокуратурата за умишлен фалит от "Алфатур"

Публикувана: 13 Декември, 2016 10:33
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2620

Застрахователното дружество "Евроинс", с което обявилият неплатежоспособност туроператор "Алфатур" има застраховка "Отговорност на туроператора", планира да сезира прокуратурата за умишлен фалит на туристическото дружество.

Представител на "Алфатур" не е потърсил контакт със застрахователя, не го е уведомил за невъзможността да покрия плащанията си и не е предоставил информация за състоянието си до момента, се казва в съобщение на сайта на "Евроинс“.

„ЗД Евроинс“ АД уверява всички потърпевши клиенти на „Алфатур“ АД, че ще разгледа всички постъпили претенции и ще изплати полагащото им се застрахователно обезщетение.
Това заявяват в съобщение до медиите от застрахователната компания във връзка с обявения от „Алфатур“ фалит.
Обхватът на застраховката включва:
възстановяване на платените от клиентите на „Алфатур“ АД суми по договори за организирано групово или индивидуално туристическо пътуване преди започване на пътуването;
заплащане на разликата между платената от клиентите на туроператора сума по договора и сумата на действително предоставените услуги, в случаите, когато по време на пътуването са предоставени само част от уговорените услуги;
разходите, свързани с връщането на клиентите на туроператора до началния пункт на пътуването.
„Алфатур“ АД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ с „ЗД Евроинс“ АД, която покрива отговорността на туроператора за причинени през застрахователния период имуществени вреди на потребителите, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност на туроператора. Застраховката гарантира всички депозити и предплатени суми на клиентите на туроператора, за които не са предоставени туристически услуги, в резултат на което всички засегнати клиенти на „Алфатур“ АД ще получат от „ЗД Евроинс“ АД полагащото им се обезщетение.
Необходимите документите, които клиентите на „Алфатур“ АД следва да попълнят и представят в офис на Дружеството са:
Уведомление за щета по образец на „ЗД Евроинс“ АД
Заверени за вярност с оригинала копия на следните документи: договор с туроператора „Алфатур“ АД, както и разходни документи: фактури, касови бонове, квитанции, извлечения от банкови сметки и други. В случай на необходимост „ЗД Евроинс“ АД си запазва правото да поиска от клиентите на туроператора допълнителни документи.
Претенции за обезщетение придружени с необходимите документи могат да се подават във всеки офис на „ЗД Евроинс“ АД или по електронен път на имейл: office@euroins.bg.
Подробна информация и указания за начина на подаване на претенция за обещетение можете да получите на национален телефонен номер 0700 17 241. Линията е отворена от понеделник до петък в рамките на работния ден.
В заключение информираме всички заинтересувани лица, че застрахователната сума по договора между „ЗД Евроинс“ АД и „Алфатур“ АД е презастрахована при водещ презастраховател с висок рейтинг.

България

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Том Ханкс
Американският актьор заяви, че имат диабет тип 2, защото на младини водел нездравословен начин на живот и е бил част от „мързеливото“ американско поколение
Имам диабет, защото съм идиот"

Още бисери