25 Април, 2017 18:33 6 693 6

Уволниха 2700 служители с SMS

  • gm-
  • венецуела
Уволниха 2700 служители с SMS - 1
Снимка: АР/БТА

След като наскоро властите във Венецуела взеха завода на General Motors се стигна и до първите последствия – уволнени бяха 2700 служители. Двама от вече бившите служители разказаха пред агенция Reuters, че проблемите на компанията датират от доста време. В резултат голяма част от служителите са получили уведомление, че не работят вече в GM чрез текстово съобщение. На всички обаче са им изплатени компенсациите. Цялото ръководство на завода е напуснало страната.

По-рано държавата взе под свой контрол завода и спря производството. За Венецуела подобна практика не е новост. През миналата година редица американски компании с дейност във Венецуела пострадаха от агресивната политика на властите. Така например, през 2014 г. държавата „временно взе под контрол” два американски завода на Clorox Co. В резултат компанията напълно преустанови дейността си във Венецуела. Срещу държавата се водят над 20 арбитражни дела заради водената своеобразна политика на национализация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Креолиян

    17 19 Отговор
    Браво ритници за саш

    Коментиран от #2

  • 2 Тръмп

    25 4 Отговор

    До коментар #1 от "Креолиян":

    От чисто любопитство - тези 2700 човека сега какво ще ядат? От друга страна пък, така или иначе супермаркетите им са празни, и се редят на опашки за тоалетна хартия.
  • 3 че го бара

    36 9 Отговор
    Където стъпи комунист трева не никне.
  • 4 Владислав Димитров

    11 3 Отговор
    Тоест, фактически Мъдуро ги е ограбил, но те с народа са си оправили сметките. Респект и уважение за General Motors !
    Имах една приятелка, като ме напусна на времето и тя така, SMS ми изпрати... Нинче, да не си се оправила на работа в офиса на GM ?
  • 5 WTF

    1 1 Отговор
    Интересно е какво ще направи Мадуро със завода? След като целия бизнес и персоналът са там, би била добра стъпка да продължи производството поне за местния/регионален пазар.

    Коментиран от #6

  • 6 законен

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "WTF":

    Какъв бизнес ще продължи бе , това да не са ти Лади и Уазки , всички компоненти се произвеждат и доставят под контрола на General Motors , най-много да щамповат ламарини , ама и това се съмнявам , най-вероятно е същата история като в Баховица