30 Август, 2017 09:21 1 637 2

Юнкер: Делът на икономиката на ЕС ще намалее

  • ес-
  • икономика-
  • свят-
  • прогноза-
  • юнкер
Юнкер: Делът на икономиката на ЕС ще намалее - 1
Снимка: Shutterstock

Темпът на поскъпване на икономиката на ЕС се забавя, като в същото време губи значимостта си в целия свят. „В момента делът й е 23%-25% от световния БВП, но след няколко години този процент ще е по-нисък”, прогнозира председателят на Европейската Комисия Жан Клод Юнкер. Към 2050 г. делът й ще намалее до 9% е мнението на Клаус Реглинг, председател на Европейския механизъм за стабилност (ESM). За сравнение, през 1970 г. делът на икономиката на страните членки на Европейския Съюз е бил 30% от световния БВП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян

    9 1 Отговор
    А кой е виновен Нали вие се подписахте за тази глобализация и изнесохте огромни производствени мощности в Азия заради огромните ПЕЧАЛБИ

    Коментиран от #2

  • 2 законен

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "стоян":

    И какво чудно и неочаквано виждаш ? Населението на ЕС в момента е под 8% от световното и този процент бързо ще намалява. Плюс това стандарта на живот в Азия и Америка скоро ще е по-висок от европейския . Колониалните времена отдавна свършиха . Какво ненормално виждаш икономиката да отговаря на процента на населението , а той даже е по-висок ? Какво "конкурентно" производство ще предложиш на ЕС , "тежка индустрия" или "химия" ? Светът се променя и никой не може да не се съобразява !