25 Януари, 2018 10:21 2 353 2

САЩ нанесоха удар по севернокорейския бизнес

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • бизнес-
  • северна корея-
  • санкции-
  • китай

Игра на санкции

Администрацията на Доналд Тръмп наложи серия санкции срещу севернокорейски финансови и бизнес мрежи в Китай и Русия в пореден опит да пресече приходите за финансиране на разработването на ракети и ядрено оръжие, предаде „Асошиейтед прес“.

В черния си списък американското министерство на финансите вкара също пет севернокорейски компании за корабоплаване и шест плавателни съда. Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви вчера, че Вашингтон систематично налага санкции срещу физически и юридически лица, финансиращи управлението на Ким Чен-ун и неговата оръжейна програма, и помагащи му да заобикаля санкциите.

Сред добавените в списъка са десет представители в Китай и Русия на Корейската генерална корпорация „Ньонбон“, която подпомага военнопромишления комплекс на Северна Корея и срещу която вече има санкции на САЩ и ООН. Американските граждани нямат право да имат делови отношения с тях. Освен това Вашингтон иска те да бъдат изгонени от страните, в които пребивават.

Напрежението между Вашингтон и Пхенян се увеличи след серията ядрени и ракетни изпитания, извършени от режима на Ким Чен-ун. През миналия месец Северна Корея описа новите санкции на Организацията на обединените нации като „акт на война“ срещу азиатската държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Патриот

    6 3 Отговор
    Това е то демокрацията - свободата да правиш бизнес с когото си искаш.
    От толкова много разнос на демокрация по целият свят не е останало за тях.