Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 13:45 2 037 0

Горанов вкара „акцизите във фризера“ до 2021 г.

  • акцизи-
  • цигари-
  • владислав горанов

Финансовият министър бил доволен от постъпленията в хазната

В тригодишната фискална рамка до 2021 година не планираме да променяме акцизите.

Това каза министърът на финансите Владислав Горанов. Той разкри плановете си на форум за представянето на резултати от изследване за контрабандата на цигари.

Според него номиналните ръстове, които регистрираме в увеличение на приходите от акциз са удовлетворителни и това темпо може да бъде поддържано.

Мисля, че както и до сега можем да продължим съвместните усилия в тази посока, заяви финансовият министър.

В бюджета за 2018 година бе заложено повишение на акциза на цигарите, вследствие на което те поскъпнаха с между 10 и 30 ст.

"Общата цел е да поддържаме стабилна финансова перспектива и да пълним нашия бюджет. България ще поддържа тезата, че е рано за нарастване на минималните акцизни ставки. В национален аспект не смятаме за сега да прилагаме по-високи от минималните, установени за ЕС, акцизни ставки. Тоест в тригодишната фискална рамка до 2021 година не планираме да променяме акцизите“, обеща Владислав Горанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА