Last news in Fakti

26 Април, 2018 06:00 15 192 20

Гърция продава пристанище Александруполис

  • гърция-
  • пристанища-
  • александруполис

Държавният фонд за приватизация TAIPED, в рамките на годината ще приватизира пристанищата в Александруполис, Игуменица и Корфу в този ред, съобщи "Български новини".

Все още не са взети решения относно това дали пристанищата ще бъдат предоставени изцяло или само частично, тъй като това ще зависи от препоръките на консултантите на фонда. Очаква се TAIPED да избере своите юридически, технически и финансови консултанти в началото на май, така че първият търг да бъде през август или септември.

Тайпед разполага с 10 пристанища в портфейла си - тези на Игуменица, Александруполис, Лаврио, Кавала, Патра, Корфу, Елефсина, Рафина, Ираклио и Волос, чиито акции бяха прехвърлени на фонда през 2012 г.

Друго атрактивно пристанище, според предишните консултанти на TAIPED, е Игуменица, в западния край на магистралата Егнатия. Разглеждат се различни варианти за пристанищата в Игуменица и Корфу, включително частична концесия само за зоните за круизи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    22 16 Отговор
    Гърция може и да е "много по-добре от БГ и да не ги мислим гърците щото си имат Правителство,което за разлика от нащо мисли за народа си" както твърдят яростно русофилите,но все пак...Идете на почивка по възможност това лято там,защото догодина може и цялата да е разпродадена и да я няма на картата:)

    Коментиран от #3, #8

  • 2 ХАСАН

    12 3 Отговор
    Малееее,какво е да ти продадат държавата-на килограм!

    Коментиран от #13

  • 3 я с мулето

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Смешен си пич,ни е до русофилите въпросот и до Гърция .Ти ми покажи у Бугария нещо са е БУГАРСКО па после оплаквай гръците !Я сум бил по Вликденя тамо,едат и пиат гръците,малко работат,пенсии по иляда евра,ше имат да даят на европата,она ше има да зема и толку...илядо годин .Ма лугете живеат сега,не во иднина

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Чичото

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "я с мулето":

    W.T.F.?
  • 5 Митко

    4 9 Отговор
    Гърция съществува от 1830 г.и е време да иде в Хадес.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 име

    8 1 Отговор
    Продават се мамо белите манастири...
  • 8 Голям праз

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    А България, не е ли разпродадена?
    За гърците има шанс, но за нас с хора като теб, не.
  • 9 ооооох

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "я с мулето":

    Пенсии по 1000 евра - друг път!
    Беше каквото беше..
    394 евро е минималната пенсия, обикновените хора вземат вече 600-650 евро, кое е крайно недостатъчно. 1000 евро са на бивши държавни случители и то от висок ранг, както и на високо осигурени частници.
    А цените по магазините са както в България, но в евро, а и повече..
    Данъкът на един апартамент от 95 м2 в Кавала стана 476 евро, за сметта не знам как е и колко.
    Иначе - живеят си, да ...но те са аргюллии, явашлии - не като нас сприхави и вечно бързащи.

    Та, затова се срещат табели по магазините:
    Отивам да обядвам, ако не се върна - значи останал съм за вечеря. -:)
  • 10 Съсед

    2 11 Отговор
    Ердоган ще го купи, шефа е умен. Да живеят Турците, още малко остана ще изкупим и България!

    Коментиран от #12

  • 11 К.К.

    2 1 Отговор
    Разпродава подареното им беломорие от БКП, сега трябва и Сърбия да започне разпродажбата на западните покрайнини.
  • 12 Севърски договор

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Съсед":

    С какви пари? Турция ще фалира. Арабите вече де дават, от европа ще има санкции. Приготви си ...
  • 13 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАСАН":

    Гърците много добре си правят сметката , не ги мисли ! След някоя годинка Албания и Хърватска ще им изядат 2/3 от товарите , тия пристанища само круизните кораби ще останат в тях , то и сега вече са повечето такива там ! Погледни картата да видиш , от Дуръс за Централна и Северна Европа пътя е 4-500 км по-къс , а от Задар и Риека и 1000 !! Това не е едно време зад желязната завеса , само да стане магистралата Скопие Тирана и са отгърмели , а хърватските вече са готови !
  • 14 Патриот

    6 0 Отговор
    ЕС лека полка взима своето си от Гърция, така както и от България - икономика, евтина работна ръка и т.н.
    А какво дава - надежди и празни обещания.
  • 15 НАП

    4 0 Отговор
    Това е шанс за нашите тъпанари от правителството да върнат част от парите, които доброволно дадоха на гърците като отстраниха пристанищата Варна и Бургас от товаропотока.
    Ако правителството вземе на концесия Александруполис парите от товаро-разтоварните операции и транспорта до БГ ще влязат в Българската икономика и ще спрат да разтоварват на Солун където парите остават за гърците. - Проста логика ама нали страната се управлява от малоумници с полицейски школи и образование от Виф...
  • 16 патриотъ

    3 0 Отговор
    Няма нищо чудно,та нали това е целта с натрапените заеми!Така ще изкупят евтино Гърция,а след това и нашия ред идва,нали!Пък Боко нека разправя на децата,че намалявал външния дълг!Мерзавци!

    Коментиран от #17

  • 17 Наш ред?

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "патриотъ":

    Та ние се разпродадохме бе патриоте! Мариците, златните залежи са пример за това! А в управлението на страната, включително и в народното събрание 90% са масони от висок ранг! Те нас ни приключиха, сега е следващият етап от унищожаването - демографското! И то си върви по план..
  • 18 вуте

    3 0 Отговор
    Гьрция продава а ние подаряваме срещу дебели рушвети.
  • 19 Дон Трмп

    5 0 Отговор
    ДЕДЕАГАЧ беше харизан от англо-френците на гърците, естествено основна вина носят нашенските политически олигофрени, които на 16 юни 1913 нападнали съюзниците разбойници....
  • 20 Дон Трмп

    1 0 Отговор
    ДЕДЕАГАЧ беше харизан от англо-френците на гърците, естествено основна вина носят нашенските политически олигофрени, които на 16 юни 1913 нападнали съюзниците разбойници....