14 Май, 2018 15:31 2 863 1

„Олимпик“ vs КФН: Активите са обезпечени

  • олимпик-
  • кфн

Застрахователната компания ще използва услугите на втори одитор

„Олимпик“ vs КФН: Активите са обезпечени - 1

Застрахователна компания „Олимпик иска да представи своята официална позиция, във връзка с информацията публикувана от Комисията по финансов надзор на 10.05.2018 г., с която се уведомява, че „с решение на Министерството на финансите, Надзорен орган върху застраховането на Република Кипър, е отнет лицензът на „Застрахователна компания Олимпик“ АД, която извършва дейност в България при условията на право на установяване чрез клон“.

Решението взето от Министерството на финансите, Надзорен орган върху застраховането на Република Кипър, е вследствие на недостатъчна от информация по подадения от одитна фирма отчет на компанията, в частта за гарантиране на капиталовите възможности, въпреки предоставените доказателства от страна на „Олимпик“, че активите са обезпечени.

Надзорният орган е предоставил на „Олимпик“ специален лиценз, който включва възможност за продължаване на дейността по вече сключени договори, изплащане на полици към клиенти – уреждане на висящи претенции и събиране на дължими към дружеството премии, както и да удовлетворява други задължения, в съответствие със закона на Република Кипър. Прилагането на специалния лиценз е назначен специален администратор – „Мазарс ООД“ (Mazars Limited), независима страна, която гарантира изпълнението на лиценза и на която „Олимпик“ сътрудничи напълно.

Застрахователна компания „Олимпик“ ще се възползва от законовата възможност независим одитор да извърши допълнителен отчет по недостатъчната информация от предишния, с който да се потвърди доказано съществуващия актив на компанията.

Процедурата е стандартна за Република Кипър и не е равнозначна на окончателно отнемане на лиценза на компанията. Специалният лиценз дава възможност, в рамките на месец (до 08.06.2018г.), „Олимпик“ да използва втори одитор да допълни информация, която не е била предоставена от първия, като по този начин да се гарантира дългосрочната сигурност на компанията и предоставяните от нея полици.

Застрахователна компания „Олимпик“ е сред лидерите на българския пазар и е горда с липсата на задължения, актове и забавени плащания. Компанията ще предоставя допълнителна информация за развитието на процедурата в Република Кипър и ще продължи да гарантира сигурността на своите клиенти и техните полици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир

    0 0 Отговор
    Б.М. Инвестмънтс ЕООД са финансов посредник без лиценз и то не единственият! Бъдете внимателни!