Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 17:07 1 683 6

Гърция одобри строежа на газовия интерконектор с България

  • газов интерконектор-
  • гърция-
  • българия

Ключовото разрешение представлява важен напредък

Гърция одобри строежа на газовия интерконектор с България - 1

Газовият интерконектор с Гърция получи разрешение за строеж в южната ни съседка, съобщиха от инвестиционното дружество "АЙ СИ ДЖИ БИ" АД, което ще реализира проекта съвместно с IGI Poseidon.

На 7 февруари, четвъртък, гръцкият министър на енергетиката и околната среда Йоргос Статакис предостави на Междусистемната газова връзка Гърция-България инсталационно разрешение за започване на строителство на територията на Република Гърция.

Предстои решението да бъде публикувано в гръцкия Държавен вестник в следващите няколко дни.

Ключовото разрешение представлява важен напредък, пишат от компанията.

Съответстващото разрешение за строеж на територията на България е от септември 2017 година.

Решението, както и придобиването на основните имоти в района на град Комотини, представляват предпоставка за успешното начало на строителството на интерконектора.

Последната стъпка, свързана с получаване на разрешителни преди започване на строителните работи, е придобиване на лиценз за независим оператор на газопреносна мрежа, който се очаква да бъде издаден от гръцкия енергиен регулатор РАЕ във втората половина на настоящата 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ

    2 3 Отговор
    Краварите ще саботират турски паток през бг
  • 2 onq s konq

    5 1 Отговор
    За нещастие на Русия длъжността "ГАЗОВ ДОЯЧ" се закрива от Западна Европа и САЩ.

    Коментиран от #5

  • 3 злобар

    4 3 Отговор
    Печеливши в случая са турците и гърците и не е ли по добре нашето хъбче вместо да се газва Балкан да е На коча мъдоча ,някак си по ще му приляга това име.
  • 4 447

    2 4 Отговор
    Чудесно, сега ще може да получаваме демократична втечнена газ. Цената на демокрацията разбира се е без значение.

    Коментиран от #6

  • 5 Краводер

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Официално Русия поддържа Европа с около 200 милиарда кб. метра годишно. И още едни кубици през посредници , които не се водят официално на сметката на Русия. Потреблението от година на година нараства , европейските основни газови източници се изчерпват , и се пита в задачата , ако европейците не щат да доят "руската крава" То къде ще намерят друга такава дойна "крава" , и на каква цена , и качество ще бъде млякото.
  • 6 Мордекай

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "447":

    Като се има предвид как ни клатеха ушанките с газта , всичко ще е по приемливо когато има конкуренция . Досега ушанките продаваха газ по евтино на фашистите , отколкото на нас "братушките" , по братски се бяхме одупели с договорите подписани от Р.Овч.