Last news in Fakti

26 Март, 2019 10:50 5 833 11

Държава поръча 300 самолета Airbus

  • boeing-
  • airbus-
  • китай-
  • сделка

Още един силен удар за Boeing

Държава поръча 300 самолета Airbus - 1
Снимка: Shutterstock

Двете катастрофи на Воеіng737 Мах ще продължат още дълго време да оказват негативно влияние върху авиопроизводителя. От това естествено на първо място ще спечели Airbus. Няма и месец от катастрофата в Етиопия и Boeing буквално беше залят от откази на договори. Част от клиентите се насочиха към европейския авиационен гигант. Поредната сделка е между Airbus и Китай. Държавата поръча над 300 броя пътнически самолети на стойност десетки милиарди долари. Cдeлĸaтa бeшe cĸлючeнa пo вpeмe нa пoceщeниeтo нa ĸитaйcĸия пpeзидeнт Cи Дзинпин в Eвpoпa. И подписана oт дъpжaвнaтa aгeнция Сhіnа Аvіаtіоn Ѕuррlіеѕ Ноldіng Соmраnу.

Китай ще се сдобие с 290 самолета от модел А320 и 10 броя от А 350. По информация на френските власти стойността на сделката е близо 30 млрд. USD.

Сегашната поръчка е по-голяма като цена от сключената през 2017 г. с Boeing отново за 300 самолета. Договорът за нея дойде след среща на президента на САЩ Доналд Тръмп и колегата му Cи Дзинпин.

„Това е дългocpoчнo пapтньopcтвo c нaшитe ĸитaйcĸи пapтньopи, ĸoeтo ce paзвивa c тeчeниe нa вpeмeтo. Toвa e знaĸ нa дoвepиe”, казаха от Airbus в отговор на въпрос дали сделката е предизвикана от двете катастрофи с Воеіng737 Мах.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Летец

    55 2 Отговор
    Добре че почват да се отказват от boeing
  • 2 Пилот

    7 20 Отговор
    Тия дано летят....
  • 3 Парашутист

    33 3 Отговор
    Забравете за бойнг ! , айрбус са бъдещето !
  • 4 гост

    37 4 Отговор
    Бойнг продава самолет на 50г. с модерни двигатели и електроника, докато самолетите на Еърбъз са нови модели. Боинг се биха в гърдите, че изпреварили европейците с 15 самолета повече продажби, но само два месеца след това загубиха 35млрд. от стойността си заради тежките престъпления в сигурността. Не си мислете, че в индустрията не знаят защо се отказват от 737, пътниците отменят полети само като разберат, че ще летят на 737, има дори опътване как се прави това. Същото е и с Ф16. Същото правят и с автомобилостроенето си, продават допотопна техника с леки промени, защото това гарантира ниски разходи за развойна дейност и висока печалба от икономия от мащаба. Ето, Хюндай са на загуба с милиарди, само защото инвестират толкова много последните години и пуснаха на пазара една от най-добрите електрички, кона, и то на ниска цена и добър пробег.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ддд

    15 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Тесла са по същия начин и затова са в минус толкова години, защото инвестицията изисква отказване от печалбарство до момента, в който вече имаш ресурсите, имаш знанията, имаш техниката и трябва само да правиш и подобряваш. Вижте коя компания е на загуба и си купете кола от тяхната марка, това означава високи инвестиции и стойност по-висока от продажната цена. Сега това найстина са корейците, при електричките е безспорно тесла, немските премиуми са под всякаква критика, раздават хиляди евро бонуси на служителите, а след година съкръщават хиляди работни места заради лош мениджмънт и закостеняло мислене.
  • 7 Монтреал

    27 3 Отговор
    Правилно, Тръмпича нали е голям тарикат и се ежи на Китай, санкции - манкции, 300 самолета е огромна сделка.
  • 8 търтейчо

    20 2 Отговор
    Въпрос на време е да плъзнат краварски чиновници по света и да започнат заплахи, изнудвания и санкции за да върви тяхната стока.
  • 9 Mорук

    7 2 Отговор
    Началото на края на краварската Икономика започна скоро с долари и г,,а не можеш да си избършеш
  • 10 Гроб за ГЕРБ

    4 1 Отговор
    Същото е положението и с остарелите Ф16 , едномоторни отживелици. Само смотаняци като Бойковите суджуци могат да се кланят за няколко долара и закуски и да обричат българския народ да плаща за нещо, което няма да лети. Защо не се говори колко струва обучението на пилотите и поддръжката на земя - защото е по-скъпа от самите железа.
  • 11 666

    1 0 Отговор
    Дал съм на франсетата поръчка за 300 чистак-бърсак нови Икаруси,Ф-16 не ща!