Last news in Fakti

21 Април, 2019 16:56 1 662 3

Судан получава 3 млрд. USD помощ

  • судан-
  • помощ-
  • финанси-
  • икономика

По-голямата част от средствата ще бъдат предоставени под формата на продукти от първа необходимост и газ

Судан получава 3 млрд. USD помощ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Властите на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства ще подкрепят суданския народ с помощ в размер на 3 млрд. USD. От тях 500 млн. USD ще бъдат преведени под формата на депозит в Централната банка на Судан за поддържане курса на местната валута. Също така се планира държавата да получи продукти от първа необходимост и газ на обща стойност 2.5 млрд. USD.

На 11 април, след многомесечни протестни акции, провели се на фона на тежка икономическа криза, армията успя да отстрани от власт президента Омар ал Башир. Той беше начело на Судан 30 години.

В момента Судан е управляван от преходен Военен съвет. Асоциацията на профсъюзите – една от основните протестиращи организации, представи на Съвета програма за управление на държавата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    8 2 Отговор
    Израел и васалната държава САЩ успа да катурне властта в Судан. Само Сирия и Иран и донякъде Турция крепят опозиция на хлебарките в страните с мюсюлманско население.
  • 2 Иван

    8 2 Отговор
    Тази уж помощ ще им излезе през носа. Военна хунта подкрепяна от говедата свалила законния президент. Очаквайте гражданска война, разрушения, жертви и обир на природните им богатства.
  • 3 Ами стана ясно

    7 1 Отговор
    Кой плаща и организира преврата