22 Април, 2019 16:51 1 554 5

Нови бизнес възможности с Кувейт

  • кувейт-
  • бизнес-
  • търговия-
  • българия

Инвестиции в инфраструктурни проекти, индустриални зони, селскостопански обекти и проекти на хранителната промишленост

Нови бизнес възможности с Кувейт - 1

„С Кувейт ни свързва дълга история на отлични двустранни отношения“, заяви заместник министър-председателят Марияна Николова по време на среща с кувейтска парламентарна делегация начело с Ракан Юсеф Ал Несф, председател на Групата за приятелство Кувейт-България.

Николова изтъкна, че България се радва на висока макроикономическа и финансова стабилност, а годишният растеж от близо 4% е сред най-високите в Европа. “Считам, че е налице потенциал за инвестиционно сътрудничество между двете държави. Кувейтските инвеститори са добре дошли у нас.

Те могат да инвестират в инфраструктурни проекти, индустриални зони, селскостопански обекти и проекти на хранителната промишленост“, подчерта вицепремиерът и изрази очакване в скоро време да се проведе сесия на Българо-кувейтската смесена комисия за икономическо и техническо сътрудничество.

На свой ред Ракан Юсеф Ал Несф подчерта, че кувейтските инвестиции у нас, които възлизат на около 2 млн. долара, са крайно малко и трябва да се работи за увеличаването им, още повече, че има потенциал за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малии

    8 0 Отговор
    Егати пропадналата държава, щом тутурутката на Валери е неин вицепремиер
  • 2 Морук

    1 1 Отговор
    Толкова много изнасяме за арабите и Китай че агнешкото тука стана кът , пак д 5 лв за кг,ай стигате дрънча пак глупости
  • 3 Кикимора

    2 0 Отговор
    Искаме евтин петрол и газ!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Искаш

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кикимора":

    Ама Боко и Златев не дават. Пари трябват за изборите.
  • 5 УЖ ВСЕ ИМАМЕ ГОЛЕМИ БИЗНЕС ОТНОШЕНИЯ

    4 0 Отговор
    И възможности за търговия с богатите арабски държави, за инфаструкторни проекти,селско стопанство и всякакви търговии ,а до сега всичко е само на думи. Проглушиха ни ушите, колко добра бизнес среда имало в България,нашите некадърни министри. Не могат една сериозна сделка да сключат. Крадат на поразия,само и единствено това могат.БОКЛУЦИ.