Last news in Fakti

29 Юли, 2019 13:21 3 381 3

Най-иновативната държава в света

  • иновации-
  • държава-
  • класация

Това е Швейцария, а след нея са Швеция и САЩ

Най-иновативната държава в света - 1
Снимка: Shutterstock

Световната организация за интелектуална собственост – WIPO, постави Швейцария начело на класацията на най-иновативните държави в света. На останалите континенти начело са Израел, Сингапур, Индия, Южна Африка и Чили. В рамките на една година най-силно изкачване регистрира Индия, като се е предвижила нагоре с 5 позиции, до 52-ро място в общата класация.

Ежегодният доклад, който вече има 12 издания, има за цел да помогне на държавите и бизнеса да се ориентира по-добре коя държава до каква степен и как развива иновациите си. Именно иновациите са основният фактор на икономическото и социално развитие.

Индексът за 2019 г. показва, че независимо от наличието на световен икономически спад, иновативният разцвет е налице и то най-вече в Азия. „Анализът показва, че държавите, чийто приоритет са иновациите, значително са повишили своите показатели за последната година. В същото време държавните разходи за изследвания и разработки намаляват, особено в страните с високо ниво на доходи”, казва Франсоа Гари, генерален директор на WIPO

В тазгодишния доклад авторите са се съсредоточили над бъдещото развитие на иновациите в областта на медицината, като са създали раздел, в който са описани методите за подобряване на здравеопазването, като е използван изкуствен интелект и мобилните приложения. Степента на иновации на всяка държава се определя по 80 показателя.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    9 2 Отговор
    Щом джапанките не са първи, значи е фейк класация!
  • 2 Госあ

    9 1 Отговор
    Що ли като чуя иновации и креативност ми се повдига вече...
  • 3 Новичок

    15 1 Отговор
    Бг. Къде е???Ако има класация за стриотелство сме първи---Само се замислете колко ремонти на ремонтите на ремонтите сме правили,правим и ще правим.