Last news in Fakti

24 Декември, 2019 10:21 3 370 11

Акциите на Tesla с нов връх

  • tesla-
  • акции-
  • цена
Акциите на Tesla с нов връх - 1

Акциите на американската компания Tesla поскъпнаха в първия работен ден с 3.96%, до 421.82 USD за акция. Тласъкът нагоре дойде след новината, че американската компания се е споразумяла с китайски банки да получа кредит в размер на 1.4 млрд. USD за срок от 5 години. Парите са за финансиране на завод на Tesla в Шанхай.

През август 2018 г. Илон Мъск заяви, че би разгледал варианта Tesla да се превърне в частна в случай, че цената на акция на компанията прехвърли 420 USD, припомня CNN. „Досега акциите на Tesla не надвишавали сумата от 420 USD за брой. Причината е, че инвеститорите се опасяваха, че може да бъде продадена при такава оценка. За изтичащата година за компанията не се намери купувач. На 23 декември, обаче цената на акция надхвърли 420 USD“, коментира CNN.

Илон Мъск основа Tesla през 2003 г. Щаб квартирата на компанията се намира в Пало Алто, Калифорния. Първоначално компанията се специализира в производството на електрически автомобили, но по-късно започна да произвежда слънчеви батерии и други енергоспестяващи системи.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    10 4 Отговор
    А АЗ СИ ПОМИСЛИХ ЧЕ НА ЛАДА,!ПХАХАХАХАХ
  • 2 Borislav Popov

    19 5 Отговор
    Шах и мат с пешката, за антитеслариситите и антиелектриците.
  • 3 Миризлив пор

    3 9 Отговор
    Като всяка добра идея, щом се намеси алчността на инвеститорите в един момент ще пропадне.
  • 4 боцмана

    15 4 Отговор
    България е държавата с най много тесли , на глава от населението. Почти няма селска къща без тесла къса или дълга база. Даже имаше и една песен в която се пееше "На теслата дръжката"

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    12 2 Отговор
    И това е преди още да е тръгнал китайския завод ! Представям си след 2 години като тръгне и европейския и се добавят Модел Y и пикапа !!

    Коментиран от #6

  • 6 Гост 5

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Тогава вече всички автомобилни фирми ще предлагат електроавтомобили.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост 5":

    Е и ??? Те и сега предлагат !! Ако си забравил дори такива като Ауди и Порше !! И резултата е пълен провал ! По скоро даже пълен резил , хахаххах !!! А междувременно днес вече сме на 425 долара за акция , тоест Тесла струва ПОВЕЧЕ , ама доста повече от Ауди и Порше НАКУП !!!
  • 9 боре педофила и детето гост

    0 8 Отговор
    Ние нямаме акции в Тесла, но сме измислили една игра в която уж купуваме акции с пари от Monopoly, след това уж продаваме акциите с голяма печалба, уж си купуваме Тесла и се гушкаме уж на задната седалка.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "боре педофила и детето гост":

    Абе не знам кой имал акции на Тесла , ама с днешна дата при над 430 долара за акция вече гони по капитализация Газпром (!!!!!!!!!!) ! И с тоя темп до нова година ще го мине , хахаххахахха ! И то за дълго и с много ! Предстоят масови харакирита на русконадупени !!!
  • 11 400 дульрь за пьрче хьртия

    0 0 Отговор
    Пирамидаааааа.......